Slovenija
8 ogledov

Plače do torka, če ne, v stečaj

Stavka v CPL Anže Petkovšek
Stavka v CPL. Štiristo delavcev čaka julijske plače. Denar naj bi prišel iz Švice.

Predvidoma danes popoldne se bo stavkovni odbor sestal z vodstvom CPL, potem ko je včeraj na sedežu podjetja okoli 200 delavcev začelo s stavko - stavka jih sicer več kot 400, kolikor jih je zaposlenih. Delavci namreč še niso dobili obljubljenih julijskih plač in če jih do torka ne bodo, bodo zahtevali začetek stečaja.

Včeraj na sedežu podjetja vodstva ni bilo, ker je bilo na službeni poti v Švici, je povedal Janko Skvarča, predsednik stavkovnega odbora. Prav švicarska banka UBS naj bi po poročanju Pop tv nakazala denar CPL, s katerim bi po zagotovilih predsednika upravnega odbora Stanka Petriča delavcem do torka izplačali plače, s tem denarjem pa bi poplačali tudi podizvajalce, dobavitelje in zagotovili nadaljnji obstoj družbe.

Kriminalno ozadje lastnikov

V CPL so sicer začasno ustavili vse projekte, delavcem pa poslali obvestila, naj gredo na dopust oziroma izkoristijo nadure, nekaterim pa, da so do nadaljnjega na čakanju. Le vzdrževalna in nujna dela, ki so jih po zakonu dolžni opravljati tudi med stavko v okviru koncesije za vzdrževanje državnih cest, bodo opravljali nemoteno.

Delavci od vodstva in lastnikov pričakujejo, da “bodo prevzeli svoj del odgovornosti za nastali položaj in da bodo razkrili ozadja poslov in prenosov lastništva, ki so družbo pripeljali v težave in za katere je tudi vodstvo že zatrjevalo, da ima kriminalno ozadje”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.