Magazin > Film & Glasba & TV
72 ogledov

Sanji Doležal bo brez moža težko nastopati

Novi fosili
1/8
Boštjan Tacol
Priljubljena hrvaška skupina Novi fosili 1. septembra pripravlja enega prvih koncertov po smrti Nenada Šarića, njihovega bobnarja in moža pevke Sanje Doležal, v ljubljanskih Križankah, še pred tem pa so na tiskovni konferenci spregovorili o svojem nastopu.

Še vedno nadvse priljubljena hrvaška zasedba Novi fosili v sestavi Sanje DoležalRajka Dujmića, Vladimirja Kočiša - Zeca in Marinka Colnaga se 1. septembra po več letih vrača nazaj v ljubljanske Križanke, ki so, kot pravijo, eden njihovih najljubših koncertnih odrov. "Križanke imajo neko čarobno moč, krasno akustiko in ambient. Imajo neko svojo atmosfero, dušo, mi pa smo v letih, ko damo več na dušo," je pojasnila pevka skupine Sanja, za njihov tokratni nastop pa obljubila: "Prav gotovo bo veliko čustev, solz sreče in pesmi, ki jih imajo ljudje radi. Nedvomno bo dobra 'fešta'."

To bo sicer tudi eden prvih koncertov po smrti njihovega bobnarja in Sanjinega moža Nenada Šarića, ki je umrl maja letos zaradi možganske kapi, kar bo verjetno predstavljalo še dodaten čustveni naboj njihovemu nastopu. In kako bo nastopiti brez njega? "Težko, težko," nam je zaupala hrvaška pevka ter pojasnila: "Vendar je dejansko on oblikoval ta koncept naših nastopov in to delamo zanj."

Skupina sicer zadnja leta – od njihove ponovne združitve leta 2005 – ne nastopa več tako pogosto kot včasih, saj imajo največ deset nastopov na leto, a se, kot pravijo, zaradi tega vsakega še toliko bolj veselijo. Ob tej priložnosti pa slovenskim oboževalcem obljubljajo tudi posebno presenečenje, in sicer dva gostujoča pevca – štajerskega opernega pevca Tima Ribiča ter hrvaško pevko, katere identiteto zaenkrat ohranjajo še v tajnosti.

Kaj pa je njihova skrivnost, da tudi po toliko desetletjih še vedno ostajajo tako priljubljeni?"Iskreno verjamem, da so na prvem mestu pesmi, ki jih imajo ljudje radi. Ob teh pesmih so se ljudje zaljubljali, poročali, delali otroke. Naša življenja so vezana na te pesmi in samo njim se lahko zahvalimo, da še obstajamo. Nekaj pa potem prispevamo še mi kot osebe; verjetno ta vedrina in optimizem, ki jo nosi skupina s sabo," je še povedala svetlolasa pevka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.