Magazin > Lepota & telo
92 ogledov

Naj roke ne izdajo vaših let

obraz, roke Shutterstock
Postopki lepotne kirurgije napredujejo, zdaj lahko pomladite tudi roke.

Roke so tiste, ki kljub zglajenim obraznim gubam in napetemu dekolteju izdajajo pravo starost. Prav zato postajajo vse bolj priljubljeni lepotni posegi, ki se osredotočajo na pomlajevanje tega očem in vremenskim vplivom izpostavljenega dela telesa. Novosti se kar vrstijo, mnogi postopki pa so na voljo tudi pri nas.

Hialuronske injekcije

Najnovejša terapija prihaja s Floride, kjer je pomlajevanje rok izjemno priljubljeno. Gre za vbrizgavanje hialuronske kisline v predele rok, kjer je koža stanjšana in nagubana. Ta postopek se sicer že nekaj časa uspešno uporablja za glajenje gub na obrazu. Vbrizgana kislina se z masiranjem razporedi na idealna mesta. Koža je tako znova bolj napeta in manj prosojna. S postopkom je bilo do zdaj po ameriških raziskavah zadovoljnih 80 odstotkov pacientov. Tovrstne posege že opravljajo tudi v naših estetskih centrih, cene pa se začnejo pri nekaj sto evrih za poseg.

Laserji in pilingi

Seveda pa se lahko odločite tudi za manj invazivne (in cenovno ugodnejše) načine pomlajevanja rok z IPL-laserjem, mikrodermoabrazijo, kemičnim pilingom, kolagensko terapijo in različnimi kremami oziroma ampulami. Vsi ti postopki se osredotočajo na glajenje in obnavljanje povrhnjice ter ne posegajo pod površino kože.

Polnilo ni trajno

Hialuronska polnila se po določenem času (po navadi po nekaj mesecih) absorbirajo v telo, zato je treba postopek ponoviti. Gre za telesu lastno snov, ki ni škodljiva in nima stranskih učinkov.
Mladosten videz rok lahko podaljšate s pravilno nego, ki je jeseni in pozimi še posebno pomembna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.