Šport
37 ogledov

Formule E s spektakularnim trkom

Že prva dirka Formule E, kjer nastopajo eliktrični dirkalniki, je postregla s spektakularno nesrečo.

Ob koncu sploh prve dirke bolidov na električni pogon sta se v Pekingu za vodstvo borila nekdanji dolgoletni dirkač formule 1 Nick Heidfeld in Nicolas Prost, sin legendarnega Alaina Prosta, ki je v najelitnejšem dirkaškem tekmovanju zbral 51 zmag, zdaj pa je vodja moštva ekipe e.dams Renault v novi Formuli E.

Njegov sin je ob Nemčevem prehitevanju storil napako, Heidfelda pa je katapultiralo v zrak. Prost je sicer 25 krogov dolgo preizkušnjo začel s prvega položaja, trk Francoza in Nemca pa je izkoristil še en nekdanji voznik formule 1 Brazilec Lucas di Grassi (Audi Sport ABT), ki je tako osvojil prvo zmago v tem tekmovanju. Na stopničke sta se uvrstila še Francoz Franck Montagny in Britanec Sam Bird. Slednji je na tretje mesto napredoval po kazni, ki jo je prejel Nemec Daniel Abt. Ta je dirko končal na desetem mestu.

V formuli E sicer nastopa kar nekaj dirkačev, ki se je že preizkusilo tudi v formuli 1: Jarno Trulli, Bruno SennaSébastien Buemi, Takuma SatoJaime AlguersuariNelson Piquet mlajši, Karun Chandhok in Charles Pic. Po eno dirko med elito sta zbrala tudi Jérôme d'Ambrosio in Stéphane Sarrazin. V karavani sta tudi dve voznici, obe pa sta v Pekingu zaostali krog ta zmagovalcem. Britanka Katherine Legge je bila 13., mesto za njo pa se je uvrstila Italijanka Michela Cerruti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.