Šport
24 ogledov

Fornezzi: Veselim se prihoda Ronaldinha

Saša Fornezzi EPA
"Zaenkrat se je vodstvo kluba dogovorilo s Samuelom Eto'ojem, pogajanja z Ronaldinhom pa so v zaključni fazi," je za Goal potrdil Slovenec v vratih Antalyasporja Sašo Fornezzi.

"Priprave so že v polnem teku. Trenutno se nahajamo v pripravljalni bazi, ki je od Antalye oddaljena dobri dve uri. Na razpolago imamo hotel in številna igrišča, v okolici pa se ne nahaja praktično nič, tako da lahko razmišljamo le o nogometu," je v pogovoru za Goal dejal član Antalyasporja Sašo Fornezzi

Nekdanji vratar Dravograda, Krškega, Celja, graškega GAK-a, dunajske Austrie, Ordusporja ter mlade inčlanske reprezentance, se na turški rivieri mudi že od julija 2013, lansko sezono pa si bo zapomnil po številnih vzponih in padcih: "V začetku sezone sem bil standardni prvi vratar, nato pa so se začele rotacije. Vmes sem bil tudi malce poškodovan, sledila je menjava trenerja in določeni nesporazumi ter zamude pri izplačilih. Vse skupaj je bilo kar precej komplicirano, protestno sem izpustil nekaj tekem zaradi neplačevanja, a sem bil sezono vendarle lahko dokaj zadovoljen. Branil sem tudi v finalu kvalifikacij za napredovanje v prvo ligo. Pred pričetkom nove sezone pričakujem, da si bom izboril mesto prvega vratarja. Verjamem, da se je sedaj vse uredilo. Seveda nimam zagotovljenega mesta med vratnicami, a se bom potrudil, da so zagotovim mesto v prvi postavi."

Ambiciozni predsednik Antalyasporja Gültekin Gencer je po povratku v elitno druščino odprl denarnico, tako da bo Fornezzi v prihodnji sezoni delil slačilnico s številnimi znanimi imeni: "Zaenkrat se je vodstvo kluba uspešno dogovorilo  z napadalcem Samuelom Eto'ojem, ki se bo po podpisu pogodbe že v tem tednu priključil ekipi na pripravah, pogajanja z Ronaldinhom pa so v zaključni fazi. Vse skupaj se je malce zavleklo, predvsem zaradi dodatnih zahtev Ronaldinha. Igralci smo že po koncu lanske sezone vedeli, da se pripravljajo zveneči prestopi. Mediji so pisali tudi o zanimanju za (Davida) Villo, (Andreja) Aršavina in (Ibrahima) Afellaya. Videli bomo, kaj se bo izcimilo iz vsega skupaj."

32-letni Korošec se že veseli sodelovanja s številnimi nogometnimi virtuozi: "Vsak trening s takšnimi mojstri bo nekaj posebnega. Igralci takšnega kalibra bodo zagotovo dobrodošli, saj se lahko pohvalijo z izkušnjami iz najmočnejših lig na svetu. Sam si najbolj želim, da bi se dogovorili z Ronaldinhom (smeh)."

"Turška liga je sicer zelo specifična. Štiri ekipe redno krojijo vrh, ostala moštva pa so zelo izenačena. Na igranje v tem tekmovanju se je zelo težko prilagoditi. Mi smo trenutno na dvotedenskem pripravljalnem kampu, nato nas čakata dva prosta dneva, nato pa spet kamp in tako naprej do začetka prvenstva." 

"Evropski klubi so na pripravah deset dni, nato pa se pripravljajo v domačem okolju. V prejšnjih klubih smo se pred tekmo zbrali dopoldne, tukaj pa se včasih zberemo že dva dni pred tekmo, kar nekaterim nogometašem ne ustreza. V Turčijo je že prišel (Lukas) Podolski, podpisal je Nani, blizu prihoda naj bi bil (Robin) Van Persie. Glede na vse navedeno lahko rečem, da se v turških klubih trenutno res ogromno dogaja in pred nami je zagotovo zelo pestro prvenstvo."

Komentarjev 2
  • Zoran Jovanovic 07:25 07.julij 2015.

    sorči k nogomet vzame toliko medijskega prostora. Who the f... je sploh Peter Podlunšek

  • zdrej 16:32 06.julij 2015.

    To o nogometu se piše vsak drekec pekec, tam pa ko je Peter Podlunšek dosegel tretje mesto v skoraj najhitrejšem športu pa se niti prav ne omeni.

Sorodne novice