Avto
210 ogledov

Avto pri Razdrtem reševalce poklical dve minuti prej kot priče

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • messolongi 09:07 21.april 2016.

    ... no kot imamo že radarje(kamere) po celem avtocestnem križu nastavljene za snemanje ljudi v avtih ...bi nekateri radi spremljali gibanje avtov s pomočjo SIM kartice vgrajene v avtomobil "ki nas bo rešila"...Če bi radi reševali življenja se ...prikaži večse najprej vprašajmo " kako lahko ujamemo prehitrega voznika motorja na avtocestnem križu ? odgovor je NE MOREMO ... ...ker noben radar ne slika motoristove tablice ... zakaj že ? No zato sem proti SIM karticam v avtomobilih...in jo bom morebitno vgrajeno odstranil iz njega.

  • messolongi 09:41 21.april 2016.

    po moje imajo v mislih .. . če upoštevamo kamere in sim kartice telefonov in avta ....KJE JE AVTO IN KDO JE V NJEM........ potem bodo pa še na FB ju preverili če so se en ...prikaži več drugege odkljukali za prijatelje ......:)..........manjka samo še dron .....

  • Bizgec 14:48 21.april 2016.

    Od kje ti ideja, da bo v vozilu SIM kartica? SIMke obstajajo le zato, ker so prenosljive med aparati in ti ponavadi ni treba menjati kartice, če zamenjaš telefon (če nimaš ravno take sreče, da ima nov telefon manjšo SIMko). ...prikaži več V vozilu bo to kar lepo tiskano vezje, del računalniškega sistema, ki se pač preko lokalnih GSM operaterjev poveže do centra.Vso srečo pri odstranjevanju SIM kartice brez, da bi poleg tega efektivno pokvaril vozilo.

  • vzev 15:46 21.april 2016.

    Ni integriran, oziroma vsaj trenutno še ne. Lahko si prebereš malo tuje forume, kjer so nekateri že izklapljali te sisteme.

  • B2soraya 09:30 21.april 2016.

    A iz mobitela tud SIM kartico ven vzameš, ko se voziš v avtu ?!? Mogoče imajo pa v mislih še plačevanje avtoceste glede na prevožene kilometre po njih ... itak :-)

  • Avatar Zala
    Zala 10:32 21.april 2016.

    Čemu komentatorji tako nasprotujete sistemu e-klic? Nadzorujejo nas povsod, tudi takrat, ko uporabljamo računalnik, telefon, hodimo po mestu, v trgovini ..... itd., a od tega osebno nimamo nikakršne koristi. To, kje se vozim lahko preverijo že sedaj. S sistemom e-klic ...prikaži več bi od vseh nadzorov v primeru nesreče imela vsaj koristi.

  • novispenjac 12:11 21.april 2016.

    če bi imel minister ecall, policajema ne bi bilo treba sedeti cel večer v zasedi. Enostavno bi ga nadzorovali ves čas...

  • mitjap 12:31 21.april 2016.

    in potem bo proizvajalec vozil napisal v droben tisk da poseganje v delovanje avtomobila razveljavi garancijo :)

  • vzev 14:56 21.april 2016.

    PS. s tem ko odstraniš sistem ne pokvariš vozila. To je enako, kot da iz avta vzameš airbeg. Avto še bo vedno normalno deloval, te bo pa obveščal o napaki, če jo ne izključiš.

  • Skippy 15:30 21.april 2016.

    In najnižja kazen pri prometni nesreči je 700 evrov ...

  • Bizgec 15:33 21.april 2016.

    Bi rekel, da je to kar integriran del sistema. Današnji avtomobili so stalno povezani v svet, Tesla npr. čez noč prejema nadgradnje softvera.

  • eosss 15:44 21.april 2016.

    Pri eCall sistemu ni nobene SIM kartice, vsi ponudniki mobilnih storitev zagotavljajo brezplačen klic v sili brez sim kartice/telefonske številke, tako da bo treba kar cel modul izključit...

  • zdrej 18:20 21.april 2016.

    pozornost obrniti na nepomembne zadeve, da se tiste pomembne za elite lahko izvršijo do konca.

  • eosss 11:10 21.april 2016.

    Jaz pravim, da je eKlic sicer odlična ideja, ki lahko reši mnoga življenja, kljub temu pa se seveda porajajo vprašanja o zaščiti sistema pred zlorabami, saj vemo da so v preteklosti podobni sistemi že bili velikokrat zlorabljani, vemo da se ...prikaži več da brez težav vgraditi stalno sledenje, vklopiti mikrofon na daljavo in prisluškovati, itd... Skratka, ima pluse in tudi minuse, tako da jaz sem kljub nedvomni koristi takega sistema v primeru prometne nesreče zelo skeptičen zaradi možnih zlorab...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:27 21.april 2016.

    To je vse lepo in prav ampak če bi res hotel reševat življenja ne bi šli ukinjat bolnišnice in zdravstvene domove in po nekod odzivni čas s tem upočasnit za 3x. Ja ok 2 minuti se pridobi, ampak z zapiranjem ...prikaži večm bolnic se je izgubil pa še velik več kot tok. + zdej lahk policija točno ve kje si vsak trenutek. In v Sloveniji še kako dobro vemo kako policija deluje tud v politične namene če je treba. Ni dvakrat za rečt da ne bi policist določene barve se spravil nad kakšnega aktivista ki bi opozarjal na probleme družbe. Ni dvakrat za rečt. Več nadzora več možnosti da se spraviš na nekoga.

  • vzev 14:55 21.april 2016.

    Bizgec. ni potrebe po nobeni odstranitvi sim kartice. Lahko se odstranijo samo antene ali odstrani napetost aparata in sistem ne deluje več. Seveda se ti pri tem na armaturni plošči prižge lučka, ki prikazuje okvaro sistema. To pa je potem ...prikaži več potrebno rešiti z priklopom na računalnik. Seveda ti to pooblaščeni servisi ne bodo naredili, lahko pa najdeš koga, ki ima računalnik. Enako je z start-stop sistemom. Pooblaščenci ti ga nočejo izključit, ti ga pa izključijo različne firme, ki se s tem ukvarjajo.

  • vzev 13:15 21.april 2016.

    Tale sistem je namenjen samo temu, da bodo lahko zopet kasirali. Jaz si ga bom izklopil, toda po vsej verjetnosti bodo potem policaji takšne kaznovali. S tem sistemom boš imel nesrečo. Nobenemu ne bo nič in boš izstopil iz avta. ...prikaži več Seveda se bo sistem sprožil, in ker nihče ne bo odgovoril bodo poslali rešilce. In če pride na kraj nesreče rešilec, pride zraven tudi policaj. In tukaj je vsa finta. Če pride policaj dobiš avtomatsko kazen in tako bo več denarja priteklo k državi. Drugače se pa tukaj ne gre niti malo za varnost. Kaj ti tule pomaga dve minuti hitrejši klic, če pa država z varčevanjem povečuje čas odziva za krepko več časa, kot dve minuti.

  • zdrej 17:57 21.april 2016.

    Človek, kaj pa ti bluziš. Zgleda,da si kamere samo od daleč gledal. Sem vprašal kolega, zakaj pa na AC ne poiščejo ven tablic tistih, ki se izogibanju plačilu cestnine po pasovih za vinjete. Mi je pa rekel, če bi oni ...prikaži več imeli kamere, na katerih bi se kaj dalo razbrati. Skratka, kamere so v pomoč za spremljanje prometa in jih lahko pogledaš preko ineta. Videl boš, da ekstremno redko (nikoli) lahko razpoznaš osebo!!!Vprašanje tega sistema je samo zloraba, enako kot elektronsko cestninjenje. Če so sistemi dobro zaščiteni, je verjetnost zlorabe ekstremno majhna. To kar berem med komentarji je toliko špekulacij podanih kot dejstvo, da me glava peče. Vklop mikrofona na daljavo? kdaj? ko bo zadeva v stanju mirovanja, se to ne sme zgoditi. Ko bo naprava zaznala trke, se bo aktiviral in klicala center za obveščanje. Tukaj znajo biti določeni problemi glede tega, kam bo naprava dobila povezavo. Potem, ko je zaznan dogodek, se bo ga dalo tudi s pogovorom z operaterjem preki

  • zdrej 17:58 21.april 2016.

    .. prekinit. Če je nesreča I kategorije, se čist z lahkoto zahvalite policistom, da so prišli in jih prijazno odslovite (I. kategorija so samo poškodbe pločevine in ni telesnih).Sicer se z določeno tehnologijo da preveriti delovanje teh naprav, vendar ...prikaži več te napravice niso dostopne vsem državljanom. Predlagam pa organizacijam za varstvo potrošnikov , da to preverijo. Tudi sami zakoni še ščitijo zoper zlorabo teh elemntov. Še na trenutke preveč. Ko boste izklopili, potem imeli nesrečo bogu za hrbtom, pa boste preklinjali reševalce in gasilce, kje hodijo tako dolgo!! Sicer pa mi ni jasno, kaj je vaša pozicija taka skrivnost? Z elektronskim cestninjenjem bo postala pač javna, tukaj pa verjamem da sistem kljub vsemu ne oddaja lokacije in zvoka če ni sprožen. Si predstavljate količino podatkov, če vi to vsi avti delali?

  • zdrej 18:19 21.april 2016.

    Kje lahko to informacijo (o višini kazni ) lahko preverimo? Kateri zakon, kateri člen?Če boš priseben, boš zadevo prekinil, če je ne boš bo pa s tabo ali s potniki lahko nekaj precej narobe. Ob I. kategoriji lahko policijo ...prikaži večo mirno odsloviš (134 člen ZVCP-1)Če se ugotovi, da sistem omogoča zlorabe, je pač treba izvajalca ter proizvajalca tožit. Sicer mislim da sistem ne oddajal nepooblaščeno informacij. Meni je vseeno, če kdo zapravlja čas, da gleda, kje se nahajam. Če se bom pa hotel skriti, pa se to kljub raznim sledenjem in kameram da narediti. Po drugi strani pa ljudje sami dajejo toliko informacij, da jih dostikrat ni težko najti. Torej maš željo ob podaljšanem času reševalnih služb čakati še več časa? Ta sitem je namenjen, da nekdo, ki doživi nesrečo in je recimo nezavesten nekje bogu za hrbtom, da dobi pomoč čim hitreje. Pa najsi bo to policist, gasilec ali reševalec. Da sploh preživi!!! Eni pa takoj vidite zaroto v tem. Ste ko naša politika, da je treba

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.