Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
26 ogledov

Bez računa se ne računa*

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • rogixl 10:33 19.avgust 2013.

    Nekaterih stvari pač nočemo urediti. Najlažje je cuzati zaposlene za tekočimi trakovi.

  • arabo001 11:11 22.avgust 2013.

    Rad bif še komentiral omentar P.F.:Tudi Vaša trditev ni pravilna in zavajujoča. Dobro ste verjetno seznanjeni, da je velika večina storitev v gostinstvu obdavčena z višjo oziroma osnovno stopnjo DDV. Nižja stopnja se uporablja le za hrano in ...prikaži več deloma (zelo ozek izbor) pijače.Ne poznam podrobno stopenj in posebnosti obračunavanja DDV v sosednjih državah, a menim, da imajo verjetno tudi oni podoben sistem kot mi (torej je večina gostinskih storitev obdavčena z osnovno oziroma višjo stopnjo DDV).

  • P.F. 02:29 19.avgust 2013.

    Da, pri nas je po novem celih 9,5%. Pol odstotne točke nižji.Ga bo potrebno še povišati, da se bodo po vašem mnenju davčne blagajne izplačale?Rekel bi, da ste lastnica kakšnega takšnega obrata, kjer se veselo goljufa ...prikaži več kupce in državo, ne pa ravno "revizorka". Revizija namreč ne prenaša vaše stopnje površnosti, še manj pa namigovanja na neke nižje stopnje DDV v sosednji državi. Kdor ne verjame, naj si sam pogleda seznam iz priloge I k zakonu.

  • arabo001 11:03 22.avgust 2013.

    Delno se strinjam z obema komentarjema. Menim, da z davčnimi blagajnami ne bomo rešili večino problemov, ki nas pestijo. Problemi so drugje, to je le eden od ukrepov, ki jih mora jo naši politiki sprejeti.Drugo pa je, da ...prikaži več bi morali davčne blagajne predpisati za vse dejavnosti, naj se ne ustavijo le pri gostincih in trgovcih (in mogoče taksistih), kot je za naše politike ponavadi navada sprejemati predpise. Naj imajo davčne blagajne tudi nepremičninarji, in razne storitvene agenciuje (od finančnih do turističnih), in tudi druge dejavnosti, kot so tudi gradbeništvo, promet,.... V teh dejavnostifh se ustvarja večina bruto proizvoda in tam je treba poseči. V teh drugih dejavnostih je tudi največja možnost prikrivanja in prirejanja dejanskega prometa.DAVČNE BLAGAJNE DA, A ZA VSE!!!!

  • revizorka 01:03 19.avgust 2013.

    Draga Maja Kalan: lepo bi bilo tudi napisati(če ste se že toliko razpisala na to temo),da je ddv na Hrvaškem za gostinske storitve samo 10% in ne tako,kot pri nas, Tak davek omogoča preživetje in napredek. Naš davek,pa davi!

  • arabo001 11:08 22.avgust 2013.

    Rad bi še dodal, da bi bile davčne blagajne tudi potrebne v kmetijstvu (koliko kmetov je dejansko bogatih a plačujejo le katastrski dohodek).Sicer pa je potrebno tudi in predvsem imeti večji nadzor nad plačevanjem storitev v tujini. Tam ...prikaži več odteka kapital. A glej ga zlomka, v tej smeri noben ne govori o kakih ukrepih. Kaj pa poenotenje davčnih blagajn na ravni EU in posledično bolja in jasnejši nadzor prometa znotraj EU. Mogoče pa je tudi razmišljati o svetovnem nadzoru zaračunavanja vsega.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.