Slovenija
159 ogledov

Bodo starši plačevali za avtorske pravice?

Komentarjev 18
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • kapibara 07:44 22.junij 2015.

    Nategovanje staršev... !! V učnem programu, mora biti samo tista naloga - tema - snov, ki je v uradnem kupljenem učilu.. !! ne ša neke kvazi kopije, ki so za polnjenje posameznih žepov.. !! Ima izkušnjo iz prve roke.. neki ...prikaži več kvazi pavšal- pa ne primerjat Avstrije, ki ima ČISTO ves drugače urejeno, seveda NA BOLJE.. !!

  • Avatar čavez
    čavez 10:01 22.junij 2015.

    Bi za razumno ceno.

  • stilist 08:47 22.junij 2015.

    Ne...V tej jeb..i sloveniji hočejo, da plačujemo vse, pa še po maximalno najdražj ceni.

  • Avatar čavez
    čavez 09:05 22.junij 2015.

    Slovenija dežela velikih idiotov in največjih lopovov.

  • puksicd 09:19 22.junij 2015.

    Seveda, zato pa velika večina lepo fotokopira in krade s spleta, namesto da bi plačala!

  • zdrej 12:44 22.junij 2015.

    Seveda vel kupili :-)

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:27 22.junij 2015.

    ups..nevem kak je pršlo do podvojenga komentarja ampak se opravičujem.

  • alibaba 20:03 22.junij 2015.

    Vsi že leta plačujemo davek na vse medije.Zakaj bi se moral plačati dvojni davek?http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2006103&objava;=4439

  • Skippy 08:05 23.junij 2015.

    Kar spodaj pozabljate, pa je to, da je država že itak plačala izdelavo učbenika preko razpisov in subvencij, država ima tega človeka zaposlenega, ki je učbenik napisal in sedaj naj še tretjič plačamo?

  • zdrej 11:53 23.junij 2015.

    Če že hočejo pobirat takse po avstrijsko, pa naj še poskrbijo za avstrijski nivo plač!

  • kapibara 12:37 23.junij 2015.

    V OŠ bili trije sosedje vistem razredu. Eden kupil učbenike, drugi sprejel kopije, tretji kopiral.. Drugo prvedvaleto zamenjala, tako, da kopirc ni imel stroškov.. in tako čez celo 9-letko.. :-)

  • M1S 08:04 22.junij 2015.

    Nekatere šole iz socialno šibkejših območij so ukinile večino delovnih zvezkov, kopije učnih listov plačuje šola... s tem so staršem vsaj nekaj malega prihranili in delajo učitelji svoje učne liste. Ker so učni listi vseeno vsaj idejno zasnovani tudi iz ...prikaži več drugih virov je avtorstvo treba priznati. Ne pa zaračunati v vrednosti držav s višjim socialnim standardom, kjer socialno šibkejšim tak prispevek verjetno ni potrebno pokriti.Druga plat: Okvirna cena DZ za 7r na nekaterih šolah je skoraj 80€, torej če poračunam 1€ na mesec + 6€ pavšala je 16€ (dva meseca se ne plačuje). Iz tega sledi, da je najbolje, da šole ukinejo DZ.

  • zdrej 12:43 22.junij 2015.

    Fakin šit pa še ena cuzajoča krava, ki ne bi nič delala, pa nič dala od sebe. Pa še tarifo bi rada postavljala po državi, ki ima vsaj za 40% večje plače. Pa kaj so ti totalno zblujeni (SAZAS, IPF, ...prikaži več SAZOR ,... )?Pa še polovico pobranega bi si kar sebi vzeli??! To je dobesedno kraja. Kraja Avtorjem! Največ 5% si lahko vzamejo za svoje delovanje, BARABE ENE POŽREŠNE!! Seveda ni denarja iz državne blagajne za njih, parlament pa naj jim določi tarife, ter njihovo delovanje mora biti absolutno popolnoma trivialno transparentno!!!! To je prvi pogoj! To pomeni po domače, če moram plačat ali sem avtor, lahko pregledam njihove finance.

  • puksicd 13:02 22.junij 2015.

    Cena učbenikov, knjig, filmov, glasbe ... je razumna. Edino naša miselnost je zastala v ex-yu, ko smo lepo presnemavali kasete, celo videoteke so imele same piratske filme, to, da pa se knjige fotokopirajo, pa je itak "Normalno". Res smo dežela ...prikaži več idiotov, ki jim nič ni jasno, so kot divjaki, ki se podijo naokrog ... Žal današnji cigani niso samo "črni".

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:25 22.junij 2015.

    Če so prej avtorji knjig ne samo preživel ampak se celo namnožil skupaj z založbam, potem bojo tud zdej preživel. To dodatno breme je pa en sam nateg in čisto nič drugega. Vsak fakin izgovor je dober za to da ...prikaži več se žre spet kak dodatn evro poštenih malih ljudi..medtem pa veliki goljufi dobivajo celo odškodnine za sodne stroške ipd.... Sramota! Neo-kapitalisti blesavi se že ornk norca delajo z malih ljudi. Vlada pa nč...boli jih k..... itak..tko k zmer. Razn pred volitvam..takrt mal mutijo da ne zgleda čist tko.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:25 22.junij 2015.

    Če so prej avtorji knjig ne samo preživel ampak se celo namnožil skupaj z založbam, potem bojo tud zdej preživel. To dodatno breme je pa en sam nateg in čisto nič drugega. Vsak fakin izgovor je dober za to da ...prikaži več se žre spet kak dodatn evro poštenih malih ljudi..medtem pa veliki goljufi dobivajo celo odškodnine za sodne stroške ipd.... Sramota! Neo-kapitalisti blesavi se že ornk norca delajo z malih ljudi. Vlada pa nč...boli jih k..... itak..tko k zmer. Razn pred volitvam..takrt mal mutijo da ne zgleda čist tko.

  • zdrej 12:32 23.junij 2015.

    Lej problem ni v tem, da se noče, ampak večina niti ne more. Torej ne preostane drugega kot fotokopija ali torrent. V tem primeru niti ne delajo take škode kot se hoče predstaviti. Zakaj? Zato, ker avtorji ponavadi dobijo ...prikaži več drobiž od pobranega. V nasprotno me še nobena skupinska organizacija ni prepričala, ker noče razgaliti svojih financ, po drugi strani pa avtorji javno govorijo, da ne dobijo kaj dosti denarja. Torej v tem primeru bi že avtomatsko bilo samo polovica za avtorje, torej 3€. Potem pa je odvisno, kakšen bi bil sistem. Na koncu ta avtor mogoče ne bi dobil niti teh mojih centov, ki mu pripadajo. Torej če skopiram, v tem primeru avtorju nisem naredil nobene škode. Sicer je utrpela založba in avtor po drugi strani, ker nisem kupil. Samo če mi je predrago, v vsakem primeru ne bom kupil, ker si ne morem privoščiti. Po drugi strani pa so pripravljalci plačani s strani države, torej dejansko s strani vsakega, ki prispeva davke. Torej so tudi avtorski honorarji plačani! <br /

  • puys 10:47 22.junij 2015.

    Če je cena v Avstriji 6 eur, mora biti pri nas največ 2 eur - glede na naše razmere.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.