Slovenija
24 ogledov

Čakajo nas spremembe napotnic

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mph 11:42 31.marec 2015.

    Vsekakor bi ti sam, če bi rabil in bi koga poznal, s studom zavrnil tako nizkotno ponudbo prijatelja mimo vrste. :-) Drugače pa še enkrat, problem s čakanjem je skoraj izključno zaradi premalo denarja. Marsikje delajo zdravniki kot za tekočim ...prikaži več trakom, npr. kirurške ambulante, kjer imam izkušnjo iz prve roke nedolgo nazaj.

  • patrijarh 18:53 30.marec 2015.

    En kup obljub,ki ne bodo izpoljnjene.

  • mph 21:34 30.marec 2015.

    Prav njo smo čakali 25 let, da bo malo zmodrovala in iz rokava stresla odgovor. Uaaaaaaa..... nikoli in nikdar niso bili problem zdravniki, problem je DENAR, ki ga nameni ZZZS. Preprosto. Če bolnišnica naredi preveč, kar je pogosto, pa ima ...prikaži več potem izgubo. Delno pa ima v zadnjem času prav pipo444, kjer se kanalizira denar v privat ambulante, kjer isti zdravnik dela v državni kot državni zdravnik, pa še privat. Pa spet ni ravno pravilo.

  • kapibara 09:45 31.marec 2015.

    Naj pogleda v ZD Bežigrad, kjer so vrste, vse tam , kjer ni naročanja po telefonu. Se zdravniki, v isti ambulanti, menjavajo hitreje, kot pa datum.. :-(

  • pipo444 19:11 30.marec 2015.

    Večino čakalnih vrst, predvsem za specialistične preglede, umetno ustvarjajo specialisti sami. Glede na čakalno vrsto za pregled, ki je velikokrat tudi pol leta in več, ogromno ljudi (tudi jaz sem med njimi) se odloči za samoplačniški pregled. Zato se zgodi ...prikaži veči da nan napotnico moraš čakati pol leta, samoplačniško pa prideš na vrsto čez dva do tri dni in to pri istem specialistu. Tudi cena te iste storitve samoplačniško stane tudi dva do tri krat več kot jo plača zavod. Računica je jasna.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:19 30.marec 2015.

    Ja seveda..dokler bodo v javnem zdravstvu zdravniki ki bodo imeli interes za dolge čakalne vrste zato da si popoldne prek podjetja napolnijo svoje osebne račune do takrat to ne bo učinkoval ker ne bo interesa po krajših čakalnih vrstah. Konflikt ...prikaži več interesov naj se odprav pa bo vsaj osnovni temelj pripravljen za odpravo čakalnih vrst.

  • Pepe007 09:16 31.marec 2015.

    Če nekdo rabi pregled, potem bi moral biti hitro na vrsti. Nekdo, ki pregleda praktično ne rabi, pa naj ne bo plačan iz sredstev zavarovalnice. Ne obstaja "hitro" in "nujno", razen če eno pomeni v naslednjih dveh urah... ...prikaži več Ali nas zavarovalnica uvrsti na čakalno listo, če imamo karambol z avtomobilom in čakamo 8 mesecev na popravilo?

  • Pepe007 09:19 31.marec 2015.

    Se strinjam. Slišal sem že, da bolnišnice zavlačujejo z operacijami, kjer je finančni izplen slab.Ceniki so fiksni in postavljeni na papirju. Naj bodo razpisi za vsako vrsto dela in naj se vsako leto na osnovi tega postavi cena.

  • mzynfo 23:16 30.marec 2015.

    Vsi, ki se bodo uradni prijavili v čakalne vrste, bojo tudi obravnavani enakopravno. Problem pa so "prijatelji", ki bojo še vedno prišli na vrsto takoj, mimo čakalnih vrst in seveda brez evidentiranja v čakalne vrste. Slovenija je še vedno Balkan. ...prikaži več Dokler se ne bo spremenila miselnost ljudi, ne pomaga nobena elektronski nadzor. Enako velja tudi za davčne blagajne.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.