Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
16990 ogledov

Če nočete vložkov, si s seboj v službo vzemite še toaletni papir

Komentarjev 31
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • MK_NEW 18:01 19.avgust 2022.

    ej rit žurnalska kaj pa fantje, ki jih preseneti puh pod nosom, smrad zaradi prevelikega znojenja v puberteti? kdo bo njim dal deodorante? kdo njim dal klince in peno za britje. zaradi par 10 deklet na šolo, ki jih preseneti ...prikaži večeti ne potrebujejo vse punce, dekleta in žene zastonj pripomočkov. naj naredijo zalogo pri socialni delavki, tajnici, prijazni učiteljici in je, ne pa da bo povsod v Slo za dekleta s telefoni za 1,5oo eur, GUESS majicami in DKNY ali DSQR torbicami na voljo brezplačno. ZAKAJ?!

    • nina7 20:07 19.avgust 2022.

      A puh pod nosom si morajo fantje isto minuto pobriti, ko jim zraste? Ženske si prav tako brijejo noge, pod pazduho ... Vi primerjate moškega z brado z žensko, ki ji po nogah teče kri. Sodeč po drugi ugotovitvi pa ...prikaži več bi si morali bogataši wc papir nositi s sabo povsod, da ne porabljajo javnih dobrin, ker imajo že tako dovolj denarja.

    • MK_NEW 20:37 19.avgust 2022.

      Nina, ne dramatiziraj. Resno! Zakaj bi morali biti tovrstni pripomočki zastonj? Še 1x. Naj bodo v osnovnih šolah zastonj zaloge pri učiteljicah, socialnih delavkah, če hočete v dekliških wc-jih... (čeprav tisto, ki preseneti si tudi sama ne zna to namontirat). ...prikaži več. Ampak ne razumem pa zakaj bi bila to brezplačna javna dobrina. In ja. Deodorant za najstnike bi moral biti takoj dostopen. Ko smrdi smrdi. In lahko ima posledice na samopodobi celo življenje, če se ga prime kakšen nadimek.

    • MK_NEW 20:39 19.avgust 2022.

      Zastonj za vso menstrualno žensko populacijo? Tega ne razumem. Še 1x. Ne govorim o malih punčkah, ki jim kri teče po nogah. Govorim o Niki, predsednici parlamenta, branjevkah, atletinjah, profesoricah na univerzi, raziskovalkam... te so pa vse tako pametne, da ...prikaži več imajo v torbici (poleg vse šare) kakšen komad te robe. Pa če hočete dajte znižat DDV ampak zastonj pa ne vem zakaj.

    • MK_NEW 20:42 19.avgust 2022.

      in ne vem če veste da starostnikom pripadajo 3 (!!!) plenice na dan. NEPOKRETNIM, UBOGIM, UMIRAJOČIM, OD PRELEŽANIN KRVAVIM - 3 PLENICE NA DAN. Od tega 2 čez dan in 1 PONOČI. Če hočeš lahko svojec prinese svoje in jih ...prikaži večih da zaposlenim vendar ti vsako menjavo dodatno zaračunajo!!!! Tole gnusobo raje raziščite gospa urednica Žurnala. To naj ureja Luka Mesec.

    • MK_NEW 20:42 19.avgust 2022.

      pa še tole na to temo; ne vem če veste, da morate v porodnišnico prinesti svoje vložke, ker ti pripada 1 paket na zavarovalnico. in tega gre veliko. in to kupujejo partnerji in nosijo, ker tega zmanjkuje nonstop.

    • MK_NEW 20:43 19.avgust 2022.

      to so herojinje ki si zaslužijo toaletne pripomočke. ne pa aktivistke za svetovno pravičnost in podnebno nevtralnost, ki skočijo na počitnice v Indijo...

    • nina7 22:19 19.avgust 2022.

      Se absolutno strinjam, da bi morale biti plenice za nepokretne zastonj! Enako v porodnišnicah. Vendar pa ena pravica ne izključuje druge. In oboje bi si lahko kot družba privoščili brez kakšnih večjih odrekanj. Kdo si zasluži toaletne pripomočke, hja ... ...prikaži več Jaz bi rekla, da vsak, ki jih potrebuje. Ker to ni luksuz, ampak osnovna potreba. Večina pa bi si jih še vedno kupovala sama. Pa še glede vonjav - si predstavljate, kako 'diši' vložek, ki ga ženska nosi ves dan, da nekaj prihrani?

    • MK_NEW 23:40 19.avgust 2022.

      džizs.... kako šele smrdi adolescent, ki ga razganja. ampak še 1x. zakaj bi se morala o tem pogovarjati pri novinarkah, predsednicah, kulturnicah, znastvenicah... vsi ki to potrebujejo naj imajo na voljo... vsi ostali naj si normalno kupijo kot doslej. če ...prikaži več če ima država preveč denarja naj plača vrtce v celoti. 475 eur za prvo starostno skupino pri plači 1200 eur je meni malo veliko. ne pa neki toaletni pripomočki.

    • MK_NEW 23:41 19.avgust 2022.

      še en primer dam. tiste obrazne maske, ki si jo kupil sam si jo šparal in pazil nanje. tiste ki si jih pobiral na vsakem koraku brezplačno danes ležijo v grmovju. enako bo pa z vložki. punce jih bodo pobirale ...prikaži več na zalogo, jih odmetavale, se z njimi afnale..

  • johan 22:49 19.avgust 2022.

    Avtorica članka Nina Šprohar - toaletni papir, vodo in milo uporabljamo vsi. Ste presenečeni kajne? Ja, vsi. Moški in ženske. Za vložke pa nisem prepričan, če jih več kot 10 moških nosi.

    • nina7 00:03 20.avgust 2022.

      Samo ugibam - morda zato, ker nimajo menstruacije?!

    • jakec1575 08:51 20.avgust 2022.

      tamponi so zenskam skodljivi in luksuz. ter ooljski odpadek. v morju jih je kolikor hočeš. ne razpadejo. wc pair pa razpade. prakticno v urah in dneh.

    • johan 11:02 21.avgust 2022.

      @nina7 No, potrem ste dojeli bistvo in napako, ki ste jo zapisali. Jaz sem zato, da spoh ne bi bilo wc-papirja in ostalega. Tako kot tudi ne javnega nič. Pač naj vsak nosi svoje zase, plačuje zase (kar porabi), ne ...prikaži več pa da plačujemo javni wc-papir, javno zdravstvo,..

  • klemenmo 19:46 19.avgust 2022.

    glede da vsi zahtevajo "enakost med spoloma", bi potemtakem fantje morali imeti dostop do... ?!?!

  • rd2dmk2 20:56 19.avgust 2022.

    glejte počasi boste zahtevale še klince za brazilsko depilacijo in še kaj mene tud stane britje.. in glede na to da je vedno prostor v žesnki torbici za 1001 reč bo pa še za tisoč in drugo. in kot je ...prikaži več običaj v tej državi, tisti z BMW bodo prvi v vrsti za zastonj dodatke, tiste, ki pa še za šminko, in fenci torbico nimajo te pa zelo sigurno ne bodo tega dodatke deležne, ker .. razen diskotne trgovine ne obiskujejo fenci restavracij, in nakupovalnih centrov. na dom pa verjetno ne bodo pošiljal

  • jakec1575 08:50 20.avgust 2022.

    tampon je eden izmed izdelkov, ki ga najveckrat najdes v morju. toliko o higieni in "mentalni higieni". če bo zastonj bo še več smeti naokoli. ženske ste pač packe. poglejte samo čistočo moških in ženskih wcjev. velikokrat grejo spodobne ženske ...prikaži več raje na moškega, ker je bolj čist. Bo treba glavo malo spucat. vložke na 9,5% ddv ali pa na 5%. Tamponi pa kar lepo naj ostanejo na 22% ddv. ker so luksuz.

  • rd2dmk2 14:12 24.avgust 2022.

    še nekaj o tej temi. te dni sem bral članek ali je lepo lulat med prhanjem. ha? HA? ne ni- za ženske. zakaj? zaradi nekih mišic in inkontinence. in potem ojoj ženske ne bi smele lulat niti čepe-tudi na normalnem ...prikaži večm WC-ju se morate usest na školjko. vse za zdravje. torej draga dama, v boj za prenosno žensko kahlico, ne pa za zaston tampone. le kako boste lulale kje med bivanjem v naravi, ne da bi si kvarile zdravje, če ne kot na kahlici. ne pa zaston tamponi. včasih so se nosle rdeče kavbojke, a ne

  • usagichan 09:25 22.avgust 2022.

    Kupiš menstrualno skodelico za 30€, menstrualne hlačke za 20€ in imaš več kot pet let mir zraven še par paketov dnevnih vložkov. Po šolskih wc-jih pa definitivno uvest omarico s higienskimi pripomočki, zna biti zelo neprijetno ko te preseneti poplava v teh letih.

  • Ender3 19:52 19.avgust 2022.

    Menarche ni ravno reč, za katero bi morali tako nujno pristopat. Tudi navadno se, mesečni ciklus prične postopno in se dnevno stopnjuje.

  • igorgeus 20:12 22.avgust 2022.

    zakaj o taksnih stvareh vedno debatirajo tisti, ki se jih nic ne tice? kot splav?

  • PasjaProcesija 19:21 19.avgust 2022.

    Prvi del kolumne pove: gre se za demonizacijo menstruacije. Zahteve po brezplačnih vložkih prinašajo le simbolično finančno breme. Boj za brezplačne vložke je del gibanja ženske enakopravnosti (feminizma?). Oz. drugače, boj za brezplačne vložke je tudi del populizmov. Brezplačni vložki ...prikaži več žensk na dolgi rok ne bi naredili srečnejših. Ravno tako cena vložka ni razlika med bogastvom in revščino. Srž je prikazovanje mesečnega perila kot nečistega. Prava pot je družbeno sprejemanje menstruacije.

    • nina7 20:11 19.avgust 2022.

      Ne vem, mene toaletni papir na javnem stranišču res ne naredi posebej srečne, bi me pa naredilo precej nesrečno, če ga ne bi bilo, ko ga rabim. Ampak ok, populizem

    • PasjaProcesija 21:35 19.avgust 2022.

      Javna stranišča? Ugibanje o tamkajšnji prisotnosti toaletnega papirja bi bila loterija. Nič nas ne sme ujeti nepripravljenih ;) Za morebitno uporabo sredstev javnih stranišč bi vsi morali imeti izdelan rezervni načrt, ne glede na spol. Tam je školjka, a ne ...prikaži več pričakute biserov. Saj ni potrebno, da se strinjava. Nočem biti nesramen, vendar nekatere skupine to tematiko zlorabljajo. Sprejmem tudi morebiten očitek, da kot moški ne morem soditi. In mimogrede, všeč mi je bila vaša prejšnja kolumna.

    • nina7 22:26 19.avgust 2022.

      Resno vprašanje - nosite wc papir s sabo po svetu? Ali pa vas samo nikoli ne prime na potrebo sredi mesta? Saj tudi vložki bi verjetno kje zmanjkali, a vseeno ... Zakaj ne bi komu olajšali težav, če je to ...prikaži več dokaj preprosto in ne predrago ... Kdo naj bi to tematiko zlorabljal? Mislim, da se bova morala počasi strinjati, da se ne strinjava. :)

    • PasjaProcesija 23:05 19.avgust 2022.

      Kolonoskopski del: s seboj ne nosim toaletnega papirja. Imam žepne robčke, ki pridejo prav za vse namene (ureznine, brisanje nosov itd.). Prepričan sem, da bi se v brodolomskih pogojih izkazali. Če pa bi bil reden in namenski iztrebljevalec blata mestnih ...prikaži več stranišč, bi se temu primerno opremil. Brez skrbi, nisem strogo proti. Mislim pa, da se k tematiki postopa iz napačne strani. Zlorabe: družbena gibanja, tudi splošno prepoznavna. (Ne)strinjanje: ni problem, dokler ostaja pogovor kulturen.

    • PasjaProcesija 23:08 19.avgust 2022.

      Sedaj pa brez zamere. Vstanem zelo kmalu, zato po potrebi odgovorim jutri popoldan. Saj vam ne oporekam pomanjkanja vsebine in upam, da niste vzeli mojega mnenja osebno. Lp

    • Avatar R_D
      R_D 23:16 19.avgust 2022.

      Zato, ker se to ne bo nikoli končalo. Na koncu bo vse zastonj, plačal bo pa kdo? Si tipična levičarka in feministka. Levičarji ves čas govorite o nekih simboličnih zneskih, poberete nam pa že 50% plače. Na koncu boste hotli ...prikaži več celo plačo. In če feministke zahtevate enakopravnost na super plačanih delovnih mestih, jo zahtevajte še na gradbiščih, rudnikih itd. In mimogrede, sodniški poklic je super plačan, sodnic pa je 85%. Tudi med zdravniki je več kot 70% žensk. Tega pa ne omenjate nikoli.

    • tlacan 01:33 20.avgust 2022.

      @R_D; Tam ne rabijo enakopravnosti. Na gradbišču jih nočejo, ker so enakopravne in morajo urediti posebno garderobo s kopalnico pa če imajo samo 1. To opravičujejo z vprašanjem: Kako se bo ženska problekla pred moškimi sodelavci. Se pa ne vprašajo, ...prikaži več če je mogoče tudi kateremu moškemu sodelavcu nerodno preoblačenje pred njo. Ampak fine gospe ne iščejo enakopravnosti pri delu. One bi rade ukazovale, praktično odločale kot piha veter in imele super plačo brez odgovornosti, ker razmišljajo praktično.

    • Avatar R_D
      R_D 01:34 20.avgust 2022.

      Lahko se pa Mcdonaldsova ženska leta odpove bigmacom in vam donira za vložke. Pa na NVO-je iz Metelkove 6 se obrni. Imajo milijone našega denarja.

    • rd2dmk2 08:19 21.avgust 2022.

      nina7 ne vem s čim ti hodiš po svetu, mogoče imaš mobilca in kreditno kartico, jest hodim z nahrbtnikom. kamorkoli. v štacuno, v kino, v gostilno, na šiht.. in notri so pa sem moški, glavnik, rezervni štumfi, osvežilni robčki in ...prikaži večn paket papirnatih robčkov, rezervna očala in nekaj flajštrov. pa sem moški. ne rabim šminke in deodoranta ki me ščiti 48 ur, ker je to brez veze. če bom švical ne bo nikogar konc, mene pa je včasih že skor pobralo od vaših deodorantov. če nimaš za tampon, nimaš za fon.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.