Slovenija
1517 ogledov

Celiakija: ko odrasteš, kot da nisi več bolan

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Boris Odreitz 19:39 31.januar 2017.

    brez borbe proti barabam ne bo šlo. Vemo da je naše vodstvo za pred Streli vod jla

  • miho 08:06 01.februar 2017.

    Strinjam se, da je zelo težko živeti s celiakijo. Obstajajo pa invalidnosti, ki ne ovirajo pri športu - npr. gluhota.

  • JT_Thomas 15:54 31.januar 2017.

    Imam celiakijo malce več kot 40 let (diagnosticirano leta 1976). Ko je bil dodeljen otroški dodatek za otroke do 18 leta, sem bil star 19 let, ko je bil dodeljen otroški dodatek do 26 leta, sem bil sicer star manj, ...prikaži več ampak v službi. Za vojaško obveznost sem moral 9x k zdravniku, ker so me imeli za simulanta in mi niso verjeli, da če bi lahko dietno jedel, bi z veseljem šel tudi v vojsko. Pri potegovanju za službo sem bil večkrat diskriminiran, ker me je (tudi to se je zgodilo) ena obilna zdravnica imela celo za invalida (hmmm.. torej sem invalid, kateri preteče še sedaj - pa nisem več najmlajši - 10 km v prej kot 45 minutah). ...Me veseli, da ste napisali ta članek. Z mojega vidika kakšnih 20 let prepozno. :)

  • jakec1575 21:43 31.januar 2017.

    Nikomur ne privoscim te bolezni, je pares, da sem 20 let nazaj poznal nekoga. in takrat je bilo res tezko. druzbeno zavedanje je bilo nikakrsno. Hrane ni bilo. kupovanje cez mejo. to, da je hrana draga, je problem tudi uvoznikov, ...prikaži več ki na tem sluzijo. uvoznikov pa je malo, ker je 20 000 se vedno prenizka stevilka za velike uvoznike. dobra plat je vec tovrstne hrane, vec receptov, vec znanja, vec izbire in danes nizje cene. Mislim, da je 2400€ na leto kar vredu pomoc. ne strinjam se, da z 18 leti ni vec pomoci. Vsaj do 26 leta oz. do redne zaploslitve. oz. ce je mogoce nadaljna olajsava tudi v odrasli dobi. je pa treba povedati, da se ob ustrezni dieti, da ziveti brez zivil, ki bi vsebovale lahko gluten. Za tiste 20 let nazaj pa je bilo izredno tezko.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.