Slovenija
56097 ogledov

Imajo šest milijonov, zdaj bi dobili še višje otroške dodatke

Komentarjev 73
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 08:19 02.november 2021.

    Vsem tistim , ki se izgovarjajo da varčujejo in so zato tudi upravičeni do subvencij. Kako naj družina z dvema minimalnima plačama, kaj privarčuje.????? In prejemnikov minimalnih plač ,v tem noriškem kraljestvu, je vsak mesec več.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 07:41 02.november 2021.

    Naša banda, ki se ima za elito, niti ne skriva več "Superhikovskega" značaja...Pokradi reveže in daj bogatim..

    • h4ck3r 07:53 02.november 2021.

      Ti bi pa vpeljal uravnilovko? Torej študiraj dlje, poišči si dobro službo in zasluži več...ampak na konec meseca boš imel toliko kot ostali, saj ti bomo pobrali ker si uspešen ali znaš varčevat...ali pa si izberi da si pokvarjen in ...prikaži več skrij premoženje, potem pa lahko imaš...tipična balkanska mentaliteta, zato pa smo tu kjer smo....

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 08:08 02.november 2021.

      Daj ne pretiravaj, kje vidiš uravnilovko ?! Pač ne boš dobil pomoči samo iz enega razloga, ker je ne rabiš... Seveda nenasitnim egoistom to ne gre v glavo..

    • MK 09:00 02.november 2021.

      zakaj ga ne rabim? ker sem se učil in trdo delal, da zdaj imam medtem ko so moji sošolci popivali in lovili lahke ženske? in zdaj naj jaz plačujem njih in njihove froce? a potem smejo na avtoceste tudi samo ...prikaži večo vozači, ki se vozijo v LJ, drugi pa ne, ker jih uporabljamo za zabavo ko gremo na izlet?

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 09:10 02.november 2021.

      MK, če si zamudil najlepša leta življenja v pehanju za uspehom, ti denar ali občutek, da ga imajo drugi manj...ne bo prinesel zadovoljstva..In kolikor vem, lahko doštudiraš tudi, če nisi cepljen proti alkoholu ali " lahkim ženskam"..

    • h4ck3r 09:18 02.november 2021.

      Torej lahko postanem lenuh in živim na vaše stroške? Tako bom dobil socialo, polne otroške in imel plačan vrtec ter šolo, oproščen raznoraznih dajatev, kar mi bo prineslo več kot pa da bi šel delat za minimalca ali pa še ...prikaži več nekaj več? Iluckyss torej praviš, da se naj kaznuje tiste, ki si želijo delati in postati/biti produktivni in uspešni? Pa sem te že imel za malenkost bolj razgledanega.

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 09:21 02.november 2021.

      h4ck3r...ti si očitno zarukan ali pa nor...ali oboje..

    • h4ck3r 10:18 02.november 2021.

      Iluckyss tipično za levosučne...ko zmanjka argumentov in nisi več sposoben normalne diskusije, pač začneš z zmerjanjem in žaljenjem...me ne gane, že prevečkat videno s strani "razgledanih in izobraženih". :-)

    • MK 11:31 02.november 2021.

      hvala za skrb. moje življenje je povsem super, tudi moja mladost. ne mislim pa plačevati lenuhom, ki mi bodo odrekali pomoč države, za katero sem jaz več prispeval kot bodo oni kadar koli

    • smoljo 14:21 02.november 2021.

      najbolj sram te mora bit ,da mas dovolj za svoje življenje ,življenje svojih otrok ,torej si toliko premožen da normalno živis,da sploh oddas vlogo za otroške dodatke....če pa komaj preživis ,veliko je takih pa naj majo manj kot ta bogat ...prikaži več .mene bi osebno bilo selo sram da vzamem nekaj ,ce mam polno rit vsega .aroganca in pohlep pač nma meja .

    • h4ck3r 14:28 02.november 2021.

      smoljo...tisti, ki majo toliko, otroških ne dobijo, tudi če oddajo vlogo. Pa tudi če jo, zakaj bi jih moralo biti sram? Tisti, ki se je šolal, hodi v službo in je tam uspešen, ter zasluži več, bi ga naj bilo ...prikaži več sram zaradi tega? Zakaj bi otroki moral zagotoviti zgolj golo preživetje, če pa se je šolal in trudto da bi si privoščil nekaj več kot golo preživetje! Gledam samo na poštene delavce, goljufije so pa druga zgodba.

    • smoljo 14:53 02.november 2021.

      h4ck3r,nisem rekel da bi ga moralo bit sram ,zakaj je uspešen.ampap sram ,da kljub bogastvu terja nekaj ,kar njegov otrok ne potrebu, kje je on uspešen ,halooo,kaj ti ni jasno .mene bi bilo sram dat vlogo za otrošli dodatek,če bi ...prikaži veči mel toliko premoženja da brez dodatka lahko nudim otroku kvalitetno otroštvo.zato bi me bilo zelo sram ,....to da se je šolal nma nobene veze z otroškim dodatkom .pošten delavec verjemi da s pomislekom da to vlogo,sam kvazi uspesni pa brez sramu....

    • h4ck3r 15:11 02.november 2021.

      Tisti, ki so uspešnejši in imajo malo več, je tako ne oddajo, ker vedo da ne bodo dobili nič. Če jo pa že, jo pa zaradi drugih dokazil. Tisti, ki pa goljufajo, je pa tako vseeno, ker ti bodo vedno ...prikaži več naredili tako da bodo dobili. Na slabšem je samo proračun, ker tile zadnji potem še kje drugje ubirajo bližnjice. Torej povzetek, poštenega in uspešenega delaveca bi moralo biti sram, da bi dobil tisto kar mu pripada oz. zakaj plačuje že tako višje davke in prispevke.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 09:41 02.november 2021.

    Ja ampak tisti, ki si šele ustvarja premoženje pa še vedno ne bo dobil otroškega dodatka, ker bo "preveč" zaslužil.

  • villa 08:57 02.november 2021.

    Spet bodo s temi izracuni zakomplicirali brez potrebe. Ze zdavnaj predlagala, da vsak SLOVENSKI OTROK dobi enak znesek do konca solanja, ne glede na financni polozaj starsev. Gre za nase, slovenske otroke in raulik ne bi smeli delati. Kaj morate ...prikaži več res vse zakomplicirati tudi tam, kjer ni potrebno?!

  • bljitva 12:29 02.november 2021.

    podobno je tudi v Avstriji, vsi dobijo enako,...sicer pa nekateri, še posebaj jugoviči štepajo otroke samo zaradi računice, da lahko molzejo čimveč sociale in da pridejo do neprofitnih stanovanj itd...prikazujejo pogosto lažne podatke(fiktivne samohranilke itd) ,vozijo se pa okoli z ...prikaži več dragimi avtomobili in gradijo hiše po Balkanu...temu je treba naredit konec, uvest strog nazdzor, goljufe pa ostro kaznovat.

    • Avatar Mehičanka76
      Mehičanka76 14:30 02.november 2021.

      Tudi Slovenci smo mojstri pri črpanju raznih državnih denarcev, škoda, ker to obvladajo tisti, ki imajo že tako vsega dovolj, revež pa je spregledan.

  • kapibara 08:55 02.november 2021.

    Uradno celo premoženje pisano na tretjo osebo- ŽAL. Celo obresti od otrokovih prihrankov, se štejejo v letni dohodek(glavnica, pa od dedkov in babic)

  • jakec1575 09:47 02.november 2021.

    Nic nimam proti, ce dobijo enak dodatek tisti bogati v kapitalu, ki placujejo davke v Sloveniji. Ampak tile nekateri vecinoma imajo denar v davcnih oazah ali ga pa perejo preko Bosne. Prikazujejo minimalno placo, hodijo pa po kes cv Bosno ...prikaži več vsak drugi mesec. Je pa res, da zaradi nepopolnosti baz podatkov csd dostikrat povsem mimo izracuna premozenje.

    • jakec1575 09:48 02.november 2021.

      pa da ne govorim o obrtnikih, ki prijavijo samo vsak 3 racun. Razni pečarji, vodovodarji in podobni junaki. Ki bodo cudezno se dvignili cene za 20%, ceprav material nabavis sam. A zaradi goriva?? ne me hebat.

  • rd2dmk2 10:20 02.november 2021.

    ste pozabili kakšne avte so si privoščile družine s tremi ali več otroci , ker ne plačajo davka ns DMV... porše !!!!! zadnjič je bila oddaja o starostniki, pa je vmes en direktor bleknil naslednje : 60% osebja je po ...prikaži več tarifnem sistemu razvrščen v plačo, ki je nižja od minimalne.!!!!! kdo plača razliko do minimalne plače ? in kako se to plača ? no dejte vsi zagovorniki bogatih, uspešnih in iznajdlivih mi to pojasnit. in drugo. ste našli kerga podjetnika, da bi svoj projekt sam financiral ?

    • rd2dmk2 10:23 02.november 2021.

      da še mal zasolim.. projekt , ki ga podjetnik financira s kreditom se kredit izplača kako ? ja iz poslovanja tega projekta. če niste najdl perpetum mobiel, ga mate pa zdej.. tist, ki nima nič, nikol ne bo imel kaj ...prikaži večj več. tisit, ki pa ima tolk, da lahko dobi kredit, ta bo pa pogatel in bogatel.. se vprašate zakaj je denar tako poceni ?. ker smo raja tolk neumni, da bankam dajemo svoje fičnike, da jih talajo bogatim. vi pa kar plastiko nucite, da jim še bolj pomagate.

  • miho 07:48 02.november 2021.

    Ta članek je pa napisan res glupo. Milijonarji bodo dobili več, ostali pa ne? Kolikšen sploh bo otroški dodatek? Če bo 20,36 eur za vse, bodo višji otroški dodatek dobili vsi z neto dohodkom nad 1.052,75 eur na družinskega člana, ...prikaži več to pa ni nujno, da so milijonarji. Če sta oba starša zaposlena in imata otroka s posebnimi potrebami, lahko zaradi dohodninske olajšave za otroka s posebnimi potrebami že pri povprečni plači padeta v ta najvišji razred...

    • janez.zalaznik 10:06 02.november 2021.

      V začetku članka je povezava na starejši članek, kjer je vse to pojasnjeno. Otroški dodatki ostanejo enaki, pri izračunu pa se neha upoštevati premoženje. Torej premožni bodo dobili več, drugi pa enako.

  • Catherine_Sok 11:08 07.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • tlacan 09:03 02.november 2021.

    Meni se zdi to pravilno. Zgrešena je davčna politika, ki ne kaznuje tistih, ki so si privoščili kupiti premoženje brez dohodkov. To je seveda omogočeno zaradi . . . Vsako večje premoženje je bilo kupljeno ali podedovano. Tisti, ki ima ...prikaži več kupljeno premoženje naj plača davek na dohodek, ki naj bo vsaj 3x višji od ocene premoženja. Z minimalno plačo namreč preživiš a ne moreš varčevat. Varčujejo lahko tisti, ki imajo dohodke nad povprečno plačo in živijo skromno.

  • optimist11 10:37 02.november 2021.

    Potrebno bi bilo umejeti otroške dodatke na največ 3 otroke v družini. Vsak ki ima več otrok jih mora biti tudi sposoben tudi vzdrževati. Se pa ne strinjam , da jih dobijo tudi bogati.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:46 02.november 2021.

    En kup na na novo sprejetih zakonov, ukrepov in ne vem še česa, čisto nepremišljeno in brezglavo, ker se mudi zaradi volitev.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 13:05 02.november 2021.

    Otroški dodatek pripada otrokom zato ga naj dobijo vsi otroci!! Nemudoma pa je potrebno ukinit socilno podporo tistim,ki so sposobni za delo!! Dovol je podpiranja lenuhov in kvazi "kulturnikov"!!

  • rd2dmk2 09:52 03.november 2021.

    dragi moji, kot prvo je treba ugotovit kako se pride do premoženja. drugič, kaj to premoženje predstavlja.. bom karikiral, jazbinškov zakon je omogočil poceni nakup družbenih stanovanj. poceni- kakor za koga.. kmalu so se našli "dobrotniki" ki so tisitm, ki ...prikaži več kljub niski odkupni ceni niso mogli odkupit stanovanja v katerem so bivali. in danes imamo cel kup lastnikov stanovanj, ki so prišli z lepimi besedami in dedovanjem do ogromnih količin nepremičnin. menda je eden z okol 230. in ta bo dobil ..

  • zdrej 10:11 02.november 2021.

    Imetje se mora upoštevati. Vprašanje je zgolj, kaj je tisto, ki je nadstandard in kaj je osnova za noramlni standard. To je pa tudi odvisno od lokacije. Nekje na periferiji sta dva oz. trije avti pri hiši normalen standard, v ...prikaži več kolikor so to avti normalnega cenovnega razreda. Namreč na periferiji je javni promet mrtev.

  • Pepe007 09:53 02.november 2021.

    Otroški dodatek bi naj bil skupni denar davkoplačevalcev za podmladek, ki bo skrbel za njih in državo čez leta. Premoženje staršev nima s tem namenom nobene veze, tako da se mi zdi sprememba smiselna.

  • Naklonsky 09:32 02.november 2021.

    Ja, in? Zakaj bi bilo to napačno? Več zaslužiš, višje davke in obveznosti plačuješ, posredno več daješ za druge - kaj ne bi smel delček tega dati za svoje otroke? V čem naj bi bil problem?

    • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 09:38 02.november 2021.

      Če več zaslužiš, potem ne dobiš otroškega dodatka. Jaz kljub veliki družini nikoli nisem prejel otroškega dodatka, ker sem preveč zaslužil. Pa tudi po novem ne bom dobil, ker gledajo samo zaslužek. Old rich bodo dobivali otroške dodatke, za wannabe ...prikaži več new rich pa te ovirajo na vse možne načine (visoki davki, ni otroškega dodatka, itd.).

    • rd2dmk2 10:16 02.november 2021.

      naklonsky če več zaslužiš nikjer ne piše da plačaš več davka... pa tako za hec.. šele sedaj so sprejeli med državni dogovor o obdavčitvi veleglobalnih družb in sicer s 15%. ljudje, ki imajo firmo , izčrpavajo firmo za lasten oseben ...prikaži večen užitek. tudi s tem da ne plačujejo dobavitelje ali pa zogromnim zamikom, da so pri njih delavci na minimalcu.. nihče se ne vpraša od kod in kako je prišel do bogastva. še tisiti na lotu plača 15%, tisit ki opehari pa nič!!

  • MK 08:58 02.november 2021.

    ja in kaj je tu narobe. Jaz imam tudi nekaj 100 tisoč EUR na računu vendar dajem službo 20 zaposlenim in nekaj študentom, se sekiram kakšno bo finančno leto in stabilnost firme, izplačujem vse neumnosti države za lenuhe, ki ne ...prikaži več želijo delati, davka plačam v miljonih, nikoli nisem koristil subvencij in zdaj bom jaz zaradi tega udarjen in ne bom dobil 20 eur za otroka? ZAKAJ PA?! A če bi bil lenuh sedel doma in gledal TV pa bi imel vse zastonj?!

    • janez.zalaznik 10:09 02.november 2021.

      Če imate sto tisoč evrov na računu in dva otroka to pomeni manj kot štiri evre dodatnega prihodka na družinskega člana na mesec. Moje osebno mnenje je, da je treba pri razdeljevanju skupnega denarja veliko občutka za to, kdo ga ...prikaži več res potrebuje, saj ga zbiramo tudi tako, da tisti od minimalne plače ali z nizko pokojnino plačajo DDV od hrane, ki jo kupijo.

    • MK 11:35 02.november 2021.

      hvala za vaš prispevek g. Urednik. Ja, DDV je za vse, vendar ga tudi mi z večjo potrošnjo prinesemo več notri. Je pa dejstvo, da se pomaga nesrečnikom in tistim, ki sami ne morejo skrbeti zase. Ne smemo pa za ...prikaži več vse krivit tiste, ki jim je v življenju uspelo. Podpiram socialno kapico. Ne more 20% vseh najbogatejših prispevat 60 % vsega pobranega davka hkrati pa ne imeti nič od tega. 1/2

    • MK 11:35 02.november 2021.

      Do specialista ne pridem nič hitreje, zobarja moram imeti privatnega, ker me javni ni hotel obravnavat, ker me je premalo bolelo.... to pa je narobe. Kot prvo je pa treba delat. Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal je ...prikaži več en tak pravi rek. 2/2

    • janez.zalaznik 12:15 02.november 2021.

      Strinjam z vami, pozabljate pa na morda najpomembnejše, da si lahko vse, kar potrebujete in si želite, kupite. Torej plačate pregled pri specialistu ali pa pri zobozdravniku, mnogi te izbire nimajo. To je najbrž poleg osebnega zadovoljstva največja nagrada, ki ...prikaži več ste jo dobili za svoj trud. Jaz za nič ne krivim ljudi, ki jim je uspelo, ampak jim res privoščim in na žalost jih je pri nas premalo. Je pa moje mnenje, da če pri otroških dodatkih gledamo prihodke, upoštevajmo tudi premoženje.

    • MK 13:26 02.november 2021.

      Janez, kam jaz dajem svoj zaslužen denar je povsem moja stvar. To ni skupno dobro in ne more od mene javnost (država) pričakovati, da ker imam denar si dobrine, ki jih zagotavlja država sam plačujem.

    • MK 13:26 02.november 2021.

      Potemtakem si lahko vsakič plačam tudi uradnika za drugo storitev (npr. potni list zame bi bil 10x dražji). Če država zagotavlja brezplačne usluge državljanom jih mora vsem. Če bi nižji srednji sloj prihranil denar od počitnic bi si tudi lahko ...prikaži več plačeval zdravstvene usluge pa to nihče od njih ne pričakuje.

    • MK 13:28 02.november 2021.

      Kar se pa tiče premoženja sem pa takoj za. Vendar naj se upošteva dosledno. Tudi pri tujcih in priseljencih v Slovenijo. Da se skriva premoženje v nekdanjih republikah bivše države, da se avtomobile in račune piše na starše, da se ...prikaži več prikazuje ločeno življenje za večje socialne transferje, da se zlorablja socialno državo s fiktivnim bivanjem. Enako velja za uspešne športnike, ki v Monaku zares ne živijo. Jaz tega ne počnem, dajem Bogu kar je božjega in cesarju, kar je cesarjevega.

    • MK 13:29 02.november 2021.

      pa hvala za konstruktivno debato :)

    • janez.zalaznik 14:05 02.november 2021.

      Enako, saj v resnici se skoraj strinjava!

  • h4ck3r 07:32 02.november 2021.

    Žurnalovci še vedno niste prepoznali svoje družbene odgovornosti...spet naslov za klike in podpihovanje nezadovoljstva. Torej kako se že razlikuje 3 letnik milijonarja od tistega, ki dobi minimalca? Po trenutnem sistemu, ki je zelo podoben uravnilovkam, so kaznovani tisti, ki zaslužijo ...prikaži več več in znajo z denarjem ali pa so samo varčni. Kje je sedaj problem, da bi ti dobili in mogoče bo v prihodnosti tudi, plačali (vrtec) enako za svoje otroke.

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 07:43 02.november 2021.

      Pozabljaš, da gre za olajšave, torej pomoč tistim, ki so tega potrebni..

    • h4ck3r 07:50 02.november 2021.

      Hmmm meni se zdi, da se oddaja vloga za otroški dodatek in ne otroško olajšavo, ali se motim? Zakaj se pa tukaj ne zgledujemo po AT? Tam dobijo vsi (iz iste države prebivališča) enako, kar je edino prav.

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 08:05 02.november 2021.

      Če se gremo socialno državo po vzoru severnih držav in ravno nimamo nafte kot Norvežani, potem ne moremo dati enako revežu in milijonarju !!

    • villa 09:00 02.november 2021.

      Za reveze ze zdaj poskrbijo druge sluzbe. Vsak SLOVENSKI OTROK bi moral dobiti isti dodatek do konca solanja.

    • h4ck3r 09:14 02.november 2021.

      Tako je, otroci stanejo enako tako tisit od premožnejših kot tisti od manj premožnih. Z razlikami pri teh transferjih se samo kaznuje tiste, ki se trudijo zaslužiti več. Zato pa smo tam, ko jih vedno več računa da se pod ...prikaži več xxxx€ ne splača it delat, ker tak boš vsega manj dobil. Lep primer so otroški dodatki.

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 09:20 02.november 2021.

      Mater si zarukan, s temi dodatki revnejši otroci, ne bodo imeli niti podobno toliko kot bogatejši...In ti ne bi dovolil, da bi se razlika med revnejšimi in bogatejšimi otroki vsaj malo zmanjšala..Sram te bilo..

    • janez.zalaznik 10:10 02.november 2021.

      Ne vem, ali se šalite, ko primerjate možnosti otroka milijonarja z otrokom staršev na minimalni plači. Je res pravično, da starši za oba otroka dobijo 50 evrov na mesec?

    • h4ck3r 10:12 02.november 2021.

      Ne, ne bi dovolil da so tisti, ki s poštenim delom, trudom, in odrekanji, na koncu kaznovani. Edino pravično je, da vsi otroci dobijo isto, koliko pa starš zasluži pa s tem ne bi smelo imeti nobene veze. Torej država ...prikaži več zagotovi VSEM otrokom iste pogoje.

    • h4ck3r 10:16 02.november 2021.

      g. Zalaznik...naslov je zavajujoč, ker novinar ki je to pisal nima pojma o čem se gre oz. si niso naredili izračunov ali pa želijo samo klike. Tukaj je veliko večji poudarek na tistih mejnih. Sam sem si delal izračun 4 ...prikaži več leta nazaj in prišel do ugotovitev, da se mi 6 mesecev sploh ne splača it delat, če bi zaslužil manj kot 1450€ bruto. Ker bi bil po vseh dodatih, ki jih ne bi več dobil ali bi bili zmanjšani na istem kot pa če ne bi delal.

    • janez.zalaznik 10:26 02.november 2021.

      Otroške dodatke dobijo starši, ne otroci.

    • janez.zalaznik 10:30 02.november 2021.

      Imam pa pripravljen en zanimiv članek ravno na to temo, bo objavljen v prihodnjih dneh predvidoma. Koliko se znižanje plače zaradi krajšega delovnika povrne s transferi.

    • h4ck3r 10:38 02.november 2021.

      g.Zalaznik...otroške dodatke res dobijo starši in bi se morali porabit za otroke...naredite še raziskavo, koliko jih dejansko porabi za njih? Jaz vem da tiste, ki jih dobim (ne iz slovenije) shranim na trr otrok, v koliko se ne porabijo za ...prikaži več raznorazne dejavnosti. Bi pomoje bil zelo zanimiv podatek, za kakšne lastne razvade staršev se porabijo tile dodatki pri tistih, ki imajo malo več kot za čisto preživetje.

    • janez.zalaznik 11:27 02.november 2021.

      Za enega otroka je šolska prehrana skoraj sto evrov, toliko dobiš v šestem dohodkovnem razredu otroški dodatkov za tri, tako da po mojem ni skrbi, da otroških dodatkov ne bi porabil za otroke.

    • h4ck3r 11:50 02.november 2021.

      No tukaj se pa vidi, širina poznavanja teme. Kot prvo prehrana Malica+Kosilo za September je bila na naši šoli 60€. Otroški dodatek za 6.doh. razred za 1. otroka je 31,17€, 2. 39,01€ in tretjega 46,81€. Pravilno, se ne izzide. Torej ...prikaži več je družina oče, mama in 3 otroci dobila 3402,8€ brutto na mesec in doplačala 63,01€. 3 članska družina z istimi dohodki pa ni dobila nič otroških in plačala prav tako 60€.

    • h4ck3r 11:53 02.november 2021.

      Torej če se sedaj izenačujo otroški za vse npr. na 60e za lažji izračun, bi bil prihodek obeh družin isti, prav tako pa odhodek...ne vidim kje je tukaj težava? Razen da pišete senzacionalne naslove in nat.egu.jete ljudi, ki si sami ...prikaži več ne znajo razmišljati. Verjemite pa da tistim z 6 miljoni dol visi za teh 60€. Tukaj se gre za mejne dohodke kot sem opisal zgoraj.

    • janez.zalaznik 12:12 02.november 2021.

      Pozabili ste na popoldansko malico, evo, strošek pri nas je bil 94,60 evra, otroški dodatki v šestem razredu so pa 116 evrov. Meni osebno je nateg, da se gleda dohodek, ne pa premoženja, potem ne glejmo niti prihodkov. Če ti ...prikaži več s šestimi milijoni evrov premoženja ne bi dali vloge, otroških dodatkov ne bi prejemali.

    • h4ck3r 14:19 02.november 2021.

      No pa sva prišla skupaj...otroški dodatek je za otroka...bogatega, revnega, z juga, s severa, punco, fanta, x-spola...vsi bi naj bili enaki. In če se otroški dodatek porabi samo za otroka, zakaj potem nekateri dobijo manj? Edini kriterij bi torej moral ...prikaži več biti število otrok. Enako tudi plačilo vrtca in vsi ostali dodatni socialni transferji.

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 14:30 02.november 2021.

      Otroški dodatek je za otroka, ki je zaradi socialnega statusa staršev v neenakem položaju v primerjavi z drugimi otroci. In starš, ki kljub svoji premožnosti da vlogo za dodatek, dobesedno jemlje hrano iz ust revnega otroka.. Ker sredstva niso neomejena, ...prikaži več, je treba nekomu vzeti, da daš drugemu...Sram naj vas bo tiste, ki ste nenasitni, pogoltni in brez altruizma.

    • h4ck3r 14:37 02.november 2021.

      No ne posplošujmo, sem zgoraj dal primer, kjer starši zaslužijo enako. Če pa gremo v skrajne primere, pa lahko v veliko primerih pridemo do staršev, ki kadijo, pijejo, itd. in gre otroški dodatek njim v podporo. To tudi dokazujejo raznorazne ...prikaži več oddaje, tako da ne bi o sebičnosti. Verjetno bo premožnejši starš denar prej porabil za otroka kot revnejši.

    • h4ck3r 14:41 02.november 2021.

      Iluckyss torej po tvojem naj nas bo vse tiste, ki zaslužimo več kot za golo preživetje, sram? Tudi tista dva starša z enim otrokom, ki sta dala vlogo? Pa zaslužita enako kot druga dva s tremi? Eni očitno res brezsramno komentirajo.

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 15:05 02.november 2021.

      Pišeš.."Verjetno bo premožnejši starš denar prej porabil za otroka kot revnejši."...In v tem je ravno toliko resnice, kot če jaz napišem, da bo bogataš za ta denar otroku kupil kokain..

    • h4ck3r 15:16 02.november 2021.

      Res? Jaz imam dovolj, ne prejemam otroških dodatkov. Sem prvi v službi in grem med zadnjimi, rad delam kar delam in sem po lastni oceni tudi uspešen. Otroci, gredo popoldan na aktivnosti, ki jih radi obiskujejo in za katere moram ...prikaži več plačati. Torej bi ta denar šel za te aktivnosti in bil vložen v otrokov razvoj. Jaz bi si pa za svoje delo in prejeto plačo lahko tako privoščil, kakšen koncert ali večerjo s partnerko več...kot nagrado in za zadovoljstvo.

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 15:28 02.november 2021.

      Ja in na koncert bi šel z delom denarja revnih otrok...lepo.

    • h4ck3r 15:53 02.november 2021.

      Ne z lastnim denarjem od plače, ki sem si ga pošteno zaslužil. Denar, ki bi ga dobil preko otroškega dodatka bi ga pa, kot sem zapisal zgoraj, porabil za otroka. Tako pa sedaj preko prispevkov delno financiram vse ostale (posredno) ...prikaži več in še svoje (neposredno). Kar bi se in upam, da se tudi bo spremenilo, da bom financiral še vedno vse ostale in tokrat tudi svoje (posredno).

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.