Slovenija
6437 ogledov

To se dogaja z zakonom o evtanaziji

Komentarjev 52
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Facja 13:15 30.oktober 2023.

    Groza me je, ker sem iz dneva v dan starejši, hkrati pa iz dneva v dan bolj propada zdravstveni sistem. Bojim se, ko bom resno zbolel, da bom umiral v mukah...tega me je strah, ne smrti same. Žal je medklic ...prikaži več Jelke Gobec SDS iz tega članka zgolj in samo cinizem in izživljanje nad ljudmi. Upam, da ji ne bo treba nikoli trpeti in si želelti odrešitve.

    • oneh 14:33 30.oktober 2023.

      Ti svetujem, da dokler si še pri močeh da že npr. jutri skočiš v naraslo Savo. Garantirano ne boš več zaskrbljena. Ne opozarjati na nekaj ampak zahtevati od zdravnikov, da odvzamejo tisto za kar so prisegli, da bodo čuvali z ...prikaži več vsem svojim znanjem je cinizem in izživljanje brez primera. Če je srebrni niti in taubijevim res toliko do evtanazije naj ustanovijo agencijo mortalis, v kateri bodo njihovi predstavniki. Pol pa naj hodijo okrog in spravljajo na oni svet tiste, kateri si to res želijo.

    • Ender3 15:00 30.oktober 2023.

      oneh kaj, ko bi si pri takšnih temah vzdržal komentarjev. To niso vprašanja za trolanje konzervativne ideologije, ki nima H od humanosti, empatije in sočutja. Šele, ko bi, bo posamezkih to okusil na lastni koži bo morda spremenil poglede, mnenja ...prikaži več in naivno prepričanje da, je samo Bog tisti, ki daje in ima tudi pravico vzeti.

    • popokatopetl 15:04 30.oktober 2023.

      " zahtevati od zdravnikov, da odvzamejo tisto za kar so prisegli, da bodo čuvali z vsem svojim znanjem " --- Brez patetike prosim. V Hipokratovi prisegi je dejansko še največ o lojalnosti zdravniškemu cehu! Dejansko zahtevamo od zdravnikov, da delajo ...prikaži več v maksimalnem interesu pacientov. Niti nisem za to da se organizira evtanazija za tiste ki zmorejo sami, pa tudi pri obnemoglih je treba zdravnike razbremenit nepotrebne travme, če je le možno naj bi vsak sam pritisnil na knof.

    • vzev 15:16 30.oktober 2023.

      @oneh, nihče ne sili zdravnike v nič. Imajo ugovor vesti in tega ne rabijo početi. Bomo pač vsaj ljudje videli, kateri zdravniku so tam zaradi denarja, kateri pa imajo sočutje do pacientov. In brez skrbi, da se bo našlo veliko ...prikaži več zdravnikov, ki bodo pomagali ljudem, ki želijo umreti. Zato je vse kar je potrebno, da se ta zakon že enkrat uveljavi, da ljudje ne bodo umirali v mukah, če to ne želijo.

    • Ajdemi___Pushi 15:19 30.oktober 2023.

      @Ender Ne more. Ta folk nima trohice dostojnosti. Tak je, jebiga. Primitiven. Glede na to, da se z njimi ne da normalno sobivati, bi veljalo tam v kočevskih hostah ustanoviti republiko Primitivistan in jih tja deportirati, da ima normalen folk mir pred njimi.

    • Ender3 15:38 30.oktober 2023.

      Ajdemi___👍 polna usta so nas t.i aktivne evtanazije..Nihče pa, ne pove, da se dnevno izvajajo t.i. pasivne evtanazije. Naj kdo jasno potegne ločnico med enim in drugim načinom, da se ljudjem pove, da se v obeh primerih doseže enak cilj...prekine ...prikaži več trpljenje neozdravljivo bolnemu, ki mu trenutna stopnja medicina ne omogoča preživetja..Lahko pa predlagajo, da se kot primeru W.Disneya vse potopi v tekoči dušik in počaka, da medicina dovolj napreduje. Res smo ubogi sami s sabo.

    • Ender3 16:05 30.oktober 2023.

      Ajdemi__to ni politično niti strokovno vprašanje. To je civilizacijski vprašanje in odnos do življenja in trpljenja. Podobno kot v trenurtnih vojnih razmerah, ko želimo ločiti med tistimi, ki imajo večjo ali manjšo pravico do trpljenja. In, ko ni človeško življenje ...prikaži več nič vredno istočasno pa, zbiramo preko Unicefa denar za to, da bo umrlo manj podhranjenih otrok po svetu..To ni samo bizarnost to je, norost..

    • Ender3 16:48 30.oktober 2023.

      Ajdemi__v glavah smo ŠE nezreli za reševanje takšnih civilizacijskih vprašanj in spoznanj. Paliativa ne rešuje nič, zdravniki se tega ne učijo. Vse je samo želja, da se takšna problematika marginalizira in ogradi pred javnostjo podobno kot, tiste hude neozdravljive psihiatrične ...prikaži več bolnike v Hrastavcu. Vsi vemo za njihovo prisotnost nihče razen zaposlenih pa, nima v to upogled kaj, se tam pravzaprav dogaja.S tem pa ne trdim, da bi morali za njih poskrbeti podobno kot je, to počel Hitler in nacisti..

    • oneh 17:22 30.oktober 2023.

      So navalili levaki kot "mutavi" na telefon. V marsikateri državi imajo uzakonjeno evtanazijo pa jo v večini primerov izvajajo službe, kateri niso del medicine. Zato sem predlagal Srebrno nit- so zagovorniki evtanazije, so predstavniki starejših torej bodo sami najbolje vedeli ...prikaži več kako in kaj. Poleg jim pa naj pomaga kdo iz zdravstvenega ministrstva. Ka kaj to razlagat levakom, ko imajo svobodo in ali še plešete?

    • Ender3 17:56 30.oktober 2023.

      oneh razumem, da povsod vidiš samo levake. Eu-tanatos pomeni smrt iz usmiljenja .. In kakšno ne/posredno vlogo ima pri tem zdravnik, ki zgolj predpiše mešanico pripravkov, ki prekinejo trpljenje neozdravljivo bolnemu. Bolnik jo sam zavestno zaužijo, lahko mu pomagajo svojci, ...prikaži več negovalni kader, zdravnik..Pri tem je pomambno, da ni sam. Je pa logično, da smrt lahko potrdi samo zdravnik..In po tvoji logiki bi bili edini kršitelji in napeljevalci k samomoru samo levomisleči državljani..Bog te nima rad

    • Ender3 18:17 30.oktober 2023.

      Ajdemi_če kaj, verjemi,da ti o paliativi pišem resnico in izkušnje.Nič v paliativi ni takšnega,kar bi opravičilo podaljševanje neznosnega trpljenja bolnega in umirajočega.Je pa veliko lažje takšnemu bolniku izključit podporno terapijo,ga pustiti ob protibolečinski terapiji in nadomeščanju tekočine.Tako zdravniki med seboj ...prikaži več označujejo pasivno evtanazijo.In še tako ne/terapijo izvaja negovalni kader.Lahko pa se vprašamo,kako se ob tej nemoči počuti tisti,ki je šolan in poklican, da bolniku pomaga?

    • oneh 20:01 30.oktober 2023.

      Če namesto paelative uvedeš evtanazijo, torej namesto življenja smrt je to tudi ekonomsko boljše. Ne rabiš prostorov in kadrov za paliativo. Nimaš stroškov z zdravili in medicinskimi pripomočki. Pa še pokojnine prej nehaš nakzovati. Ko toliko prihraniš, pa lahko še ...prikaži več kak NVO ustanoviš, kateri bo proučeval povezavo med dolgostjo življenja in segrevanjem planeta. Če pa imaš še svobodo in levaki- a še plešete? si pa itak postaviš raj na zemlji.

    • vzev 07:57 31.oktober 2023.

      @oneh, če samo trpiš na postelji in te filajo z morfijem, pač to ni več življenje. To je samo trpljenje. Če si to sam želiš izvoli. Ne pa v to siliti druge. Ja, naj bo paliativa za tiste, ki si ...prikaži več jo želijo. Drugim pa omogočimo že enkrat dostojno smrt.

    • vzev 09:31 31.oktober 2023.

      Najbolje bi bilo, da bi lahko za evtanazijo naredili enako kot za darovanje organov. Že ko si npr. star 30 let napišeš v katerih pogojih te naj evtanazirajo. Npr. če slučajno postaneš rastlina, te evtanazirajo... Po tem takem, si sam ...prikaži več odgovoren kaj podpišeš in te v to nihče ne sili, saj to podpisuješ dokler si še priseben.

  • popokatopetl 13:16 30.oktober 2023.

    Pričakovano, dežurnih dušebrižnikov prav nič ne zanimajo stiske onemoglih odpisanih bolnikov, ki se znajdejo v krempljih zravnikom, ki jih ne znajo ne ozdravit, včasih ne učinkovito lajšat bolečin, niti jim ne smejo pustit dostojno umret. Res ne vem, zakaj sodnik ...prikaži več take kazni ne more dosodit najhujšemu zločincu, se pa nam zdi kukr normalno da morajo to prenest naši obnemogli starši in bližnji.

    • oneh 14:35 30.oktober 2023.

      Zate velja isto- dokler si še pri močeh se fentaj, da ne boš trpel, ko boš obnemogel. Imamo pa svobodo in levaki- a še plešete?

    • popokatopetl 14:56 30.oktober 2023.

      "dokler si še pri močeh se fentaj, da ne boš trpel, ko boš obnemogel" --- Žalostno, ampak v trenutnih razmerah je žal tvoj nasvet verjetno zelo dobra izbira, če se znajdeš v slabi koži ko moraš na tvegano operacijo. Zdravniki ...prikaži več se brez oklevanja lotijo operacije tumorjev, kjer je npr 90% možnosti okrevanja, 5% smrti v par dneh in 5% smrt po nekajmesečni agoniji. Za zdravniško statistiko uspešnosti posegov je druga možnost slaba, tretja ne!

    • Ender3 15:09 30.oktober 2023.

      oneh, si eden tistih slaboumnih mladcev zaradi katerih je treba pod nujno onemogočiti komentiranje po forumih..To je že višek, kaj vse si tam v kleti Trstenjakove dovolite ob tem, da odgovorni na uredništvu ne ukrepajo..Ne, da pozivate k orožju vi ...prikaži veči kličite po moralnem samomoru vsemu kar vam stoji na poti..

    • vzev 15:18 30.oktober 2023.

      @oneh, ja, najbolje je za družino, ko najdejo svojega ljubljenega obešenega, ali pa z metkom v glavi. Kaj nebi bilo bolje, da se bi lahko dostojno umrl, brez da trpi? Saj če ti tega ne podpiraš, pač ne rabiš koristiti ...prikaži več te možnosti. Ni vidim pa razloga, da zaradi sebičnosti enih, morajo potem trpeti vsi. Tudi tisti, ki tega ne želimo.

    • oneh 17:25 30.oktober 2023.

      Le zakaj bi kdo želel smrt, če ne bi trpel? Ko pa enkrat že trpi pa kje je tista meja trpljenja, ko bi bil bolje umreti. Pa ko se že določi neka meja a res ne obstaja niti kanček upanja, ...prikaži več da bi trpljenje nehalo in bi človek ozdravel? Koliko je že bilo takih ozdravitev, ko so zdravniki dvignili roke od zdravljenja? Seveda je precej lažje slepo ponavljati za idoli, kot pa razmišljati s svojo glavo. Še posebej v sbobodi in a levaki še plešete?

    • Ender3 18:23 30.oktober 2023.

      Oneh, če bi izpustil zadnji tebi ponavljajoči se stavek bi človek celo mislil, da si sam sposoben imeti ob tej temi racionalne in lucidne misli..

    • vzev 18:37 30.oktober 2023.

      In zakaj bi moral trpet? Saj če ti želiš lahko. Ni pa potrebno zaradi tvoje sebičnosti v to siliti še druge. In, ravno zato ker razmišljam s svojo glavo in vem, da sam ne želim biti nekje rastlina na postelji, ...prikaži več želim, da se evtanazija dovoli.

    • vzev 18:38 30.oktober 2023.

      In dejansko si ravno ti tisti, ki ne razmišljaš s svojo glavo. Jaz nisem levak (čeprav me tako pogosto postavljaš tja), prav tako pa ne desničar.

    • oneh 19:50 30.oktober 2023.

      Samo nekaj osebkov na tem forumu etiketiram za levake. Ostali se očitno samo identificirate kot levaki, da vam moje pisanje zleze pod kožo. Je pa dejasko namenjeno temu, da so bo kakšen latentni levak zamislil in namesto v temo šel ...prikaži večl po poti svetlobe. Kljub svobodi in levaki- a še plešete.

    • oneh 19:57 30.oktober 2023.

      In @vzev- torej če bi te bolel zob-le zakaj trpeti, evtanazija pa je? Ali si na smučanju zlomiš nogo. Le zakaj trpeti- evtanazija pa je? Ko pa (in nikoli nobenemu ne privoščim. Niti levakom ne!) enkrat postaneš rastlina pa itak ...prikaži večk nisi več sposoben, da narediš zadnji korak do smrti. Torej se bodo odločali tisti med zobobolom in rastlino. In kje je meja? Pa so zobobol bolečine 1 stopnje, porod pa 10. Če se boriš za svetost življenja si daleč od sebičnosti. Tudi v svobodi in levaki-še plešete?

    • Kmodri 01:59 31.oktober 2023.

      Evtanazija je rešitev za vse bolečine: od ureznine do neplodnosti!

    • vzev 07:53 31.oktober 2023.

      oneh, pač pišeš bedarije. Zaradi zobobola se ne bo nihče evtanaziral. Če si pa nekdo zlomi nogo in ve, da ne bo nikoli več mogel hoditi, pa zakaj ne? Naj bo to odločitev vsakega, če želi trpeti ali ne. Enim ...prikaži več je vseeno če ležijo na postelji in jim je takšno življene še sprejemljivo. Meni ni. Jaz ne želim tega, da mi bo drug brisal mojo rit, jaz pa bom samo čakal kdaj bom umrl. In zakaj bi sploh morali imeti mejo? Če si odrasel, si sposoben sam določiti, kako želiš živeti, ali pa umreti.

    • vzev 07:54 31.oktober 2023.

      Bori se za svoje življenje, ne pa siliti druge v trpljenje, če tega ne želijo. Saj ti lahko živiš kako želiš. Pa če mnogo let trpel na postelji je to tvoja odločitev. Če se pa kdo drug želi rešiti trpljenja, ...prikaži več pa ti nebi smel vplivati na to.

    • vzev 08:04 31.oktober 2023.

      @oneh, Če odgovoriš na moj komentar in napišeš "levaki plešete", to pomni, da gre za drugo osebo množine. Kar pomeni, da pišeš da sem levak. Tako, da se nič ne identificiram kot levak, ti to pišeš. Toda očitno ne veš ...prikaži več kaj pišeš. Toda za razliko od tebe, jaz razmišljam s svojo glavo. In nisem ne levak niti desničar. Tisto kar vidim pametno na levi strani, podpiram, kot je npr. evtanazija. Če pa kaj pametnega podpirajo na desni strani, bom pa podpiral to.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:14 30.oktober 2023.

    Naj se zgledujejo po švicarskem sistemu, če se že tako radi govorimo, da bi lahko bili druga Švica. Pri njih sistem deluje.

    • Kmodri 21:44 30.oktober 2023.

      Tako je! Nevzdržne primere pošljemo v Švico! Tam presodijo ali je samomor upravičen ali ne!

  • Facja 15:39 30.oktober 2023.

    Kot da ne bi slišali resničnih pričevanj zadnjih mesecev, kako so se mladi in zdravi (neka mladoletnica v Trebnjem in osebna negovalka na Obali) znašali nad starimi in oslabelimi, pa ti še zdaleč nis bili za umreti. In ali nismo ...prikaži več slišali pričevanj, kako so dementne tepli v PB Polje. In ne samo slišali, tudi videli, s posnetkov skrite kamere na Obali in posnetkov mobitela v Trebnjem. Kako šele trpijo tisti, ki so že zelo na koncu, pa nemočni.

    • Facja 15:41 30.oktober 2023.

      Sicer pa, direktor PB Polje je itak SDS kader, jasno. Klimc pa taka Slovenija, kjer "slovenstvo" predstavljata SDS in katoliška cerkeev RKC. Na srečo nas je še nekaj, ki smo prav tako Slovenci, samo da ne pihamo v ta lažno-slovenski rog SDS-RKC.

    • Ender3 18:27 30.oktober 2023.

      Svašta, nisem vedel, da je ta direktor Žare lepotec član sekte SDSa. Potem pa ni čudno, da za Janeza ne izdajo nobene diagnoze..

  • Avatar Leon
    Leon 15:45 30.oktober 2023.

    SDS: "Si bomo pomagali umreti, namesto pomagali živeti?"  Politično ste vampirji,ki se hranijo s krvjo naivnežev in pedofilsko skupnostjo .

  • Ender3 15:20 30.oktober 2023.

    Sektaška SDS v zameno za evtanazijo želi okrepiti paliativo in Hospic. To je tako, kot da bi uzakonili pravico do trpljenja. Ne vedo pa, kdo bi imel pri tem večji vlogo. Zdravstveno ali cerkveno osebje. Prvi se bodo sklicevali na ...prikaži več ugovor vesti in Hipokrata drugi pa na krščanski etos..Vsi skupaj pa na moralno hipokrizijo..

  • Ajdemi___Pushi 15:15 30.oktober 2023.

    "Si bomo pomagali umreti, namesto pomagali živeti?" Klasična SĐS demagogija.

  • Pierre 17:45 30.oktober 2023.

    S to evtanazijo NE BO NIČ v tej deželi, mogoče čez mnogo mnogo let.... do takrat bo treba v tujino po te storitve. Vlada hinavščina (SDS, RKC)

    • Kmodri 19:47 30.oktober 2023.

      In prav je tako. Že tako zdravniki v veliko primerov zašutrajo paciente, predvsem starejše. Aja, EMŠO je kriva!

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 17:58 30.oktober 2023.

    Nikoli nisem bil za SDS in za Janšo in nikoli tudi ne bom. Pa sem tudi proti evtanaziji, ker lahko pride do zlorabe , tako kot se sedaj bojijo umetne inteligence, ki se že zlorablja tako se upravičeno lahko tudi ...prikaži večdi bojimo evtanazije. Ker na tem svetu še ni bilo zakona , ki ne bi bil zlorabljen ali prekršen, kljub ne vem kakšnim super varovalkam.

    • Kmodri 19:49 30.oktober 2023.

      Zlorabe so že sedaj, z legalizacijo bodo dobile pospešek!

  • Kmodri 19:39 30.oktober 2023.

    Slovenska družba goji kult mladosti, seksipila in agilnosti. To se izraža v malikokovanju športnikov. Po koncu kariere živijo od denarja, ki si ga nagrabijo! Starost v Sloveniji ni zaželena, saj starejše vidijo kot nebodi ga treba! Niti dostojne starosti starejšim ...prikaži več ne zagotavljajo. Sedaj jih bodo po potrebi likvidirali! Zdravstvena blagajna bo srečna, še bolj pokojninska!

  • lojs 15:26 30.oktober 2023.

    načeloma vsak lahko naredi samomor, oz. evtanaziji, kar sicer ni isto, ampak še vedno ne vem, zakaj se nekateri bojijo smrti

    • vzev 15:28 30.oktober 2023.

      In če ti ne uspe, greš za nagrado še na psihiatrijo. Tako, da si še bolj uničiš življenje.

    • Ender3 15:47 30.oktober 2023.

      lojs 👍 👋👋 smrt ni samo naš končni cilj je lahko tudi odrešitev trpljenja..Življenje je samo rojstvo, ki raste za smrt in slednji ni še nihče ubežal..

    • Vrtnica 16:04 30.oktober 2023.

      To vlado je treba fentat z odstopom! Tako ali tako se ubada samo seboj , in sprejema neumne zakone.

    • lojs 16:08 30.oktober 2023.

      trplenje je treba spjrejet, karma nas se jebe ... in lajf je lajf .. zakaj se sploj kregamo, če nihčje ne jebe 5 posto

    • Ender3 17:02 30.oktober 2023.

      lojs 👍👏👏 Shakespeare je nekoč zapisal « usoda je, ki gnete nas in oblikuje in nemočni smo, da bi šli po svoje..» Mi se pa še vedno kregamo o tej ali oni politiki, ki ne rešuje nič. Trpljenje nekaterim zgolj poglablja..

    • Ender3 17:07 30.oktober 2023.

      🌹vrtničar malo izven okvira prispevka..V primeru osebnega trpljenja pa si le izberi pravo politično pomoč četudi ne bo nujno na oblasti..

    • Kmodri 19:52 30.oktober 2023.

      Trpljenje se da v večini primerov lajšati! A be v vseh primerih! Je pa to draga palietiva in ni lepšega reči vse smo storili, razen evtanazije! Ja res so vse naredili glede na denar, ki ga dobijo!

    • vzev 07:59 31.oktober 2023.

      Ravno paliativa prinaša ogromno denarja, zato so pa tako proti evtanaziji. Kaj je bolj enostavno kot človeku dati tisto injekcijo, da je nekaj časa tiho? Pa za to dobiti lep kupček denarja.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.