Slovenija
45 ogledov

Kako so protestniki zgrešili cilj

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Stolp 11:40 16.oktober 2011.

    No pa EU ni dosti boljša: namesto, da bi Grčijo v tistem momentu, ko so ugotovili, da je lagala o svojih kredencah za vstop v Evro, neusmiljeno vrgli iz monetarne unije, je Grčiji lepo uspelo odgovornost za vse grehe naprtiti ...prikaži več celi Evropi. Jasno, da bo sedaj še več takih primerov. Odgovornost bo kolektivna. To bo pokopalo Evro, ne Grčija!Tudi Jugoslavija je šla iz istega razloga zugrunt. Ne zaradi socializma!Torej vseeno je: kapitalizem, socializem, neposredna demokracij(kot jo zahtevajo ti protestniki)ali kaj četrtega. Brez sistema kjer bodo vladala neka pravila, kršitelji le-teh pa odgovarjali, ne bo nič. Žal pa si takega sistem ne želijo niti kapitalisti niti komunisti nit protestniki niti(roko na srce) navadni ljudje. Kam pa pridemo ane, če bom za svoja dejanja moral sam nositi posledice.

  • Žurnalček 14:38 16.oktober 2011.

    Ja so in to zelo. Edini prostor , ki bi imel zveze z dogodki , je pred Kitajsko ambasado , ker je njeno zasužnjevanje delavcev edino krivo za propad zahodnega gospodarstva. Vržite Kitajsko iz WTA, prekinite z kontigenti in uvedite ...prikaži več bojkot vseh zahodnih firm , ki so preselile svojo proizvodnjo na Kitajsko in sedaj še z večjimi dobički ta isto prodajajo nam in nas podjebavajo. Adidas, Nike, Puma itd. Naj prodajajo Kitajčkom za 150 € , če jim lahko!

  • Stolp 14:50 16.oktober 2011.

    Ni res, če je kapitalizem je to možno. Kitajci samo izkoriščajo dejstvo da to smejo. Ja bojkotirajmo njihove izdelke. To imamo pravico. To vsak pravi, kupujemo jih pa vsi. Kdo pogleda v trgovini ali je nekaj MADE IN CHINA. Nihče. ...prikaži več Gledamo samo na znamko in koliko stane! Ker nismo osvceščeni potrošniki. Smo NEODGOVORNI potrošniki. Neodgovorni do sebwe, ker bomo kupili kitajski pofl in do našega gospodarstva, ki zaradi tega izgublja.Če pa že odgovornost in Kitajska: za korupcijo in gospodarski kriminal je tam metek v glavo!

  • Stolp 11:40 16.oktober 2011.

    S člankom se strinjam. Dodal bi, da ni problem v kapitalizmu. Niti v socializmu, ki smo ga imeli. Problem je ker imamo družbo, v kateri se nekateri lahko požvižgajo na pravila ne da bi zato nosili odgovornost. Neodgovornost, to je ...prikaži več problem!Saj potem je že v štartu vse narobe: če se že na začetku zanašaš na to, da bo nekdo drug nosil odgovornost potem boš slabo delal. Če pa bi vedel, da boš ti kriv za kar boš zasral potem pa bi se jasno močno trudil. Ker se nobenega ne kliče na odgovornost oz. ker to odgovornost vsak spretno prevrača na druge, potem je kar je. Namesto da bi se trudili narediti svoje dolžnosti, zapravljamo čas z iskanjem načina kako se bomo znebili odgovornosti.Davkoplačevalci pokrivamo izgube namesto, da bi se odgovorne poklicalo na odgovornost. Tako lahko direktorji delajo kar hočejo pa politiki pa ministri pa bankirji,... Saj itak ne bom jaz odgovoren!

  • Stolp 11:40 16.oktober 2011.

    Vendar roko na srce: začne se pri posamezniku. Saj lahko otroka pustim skakati okoli in tudi po cesti, saj bo voznik avta kriv če ga zbije. Saj se ga lahko napijem, sam da me kak polcaj ne ustavi. Saj lahko ...prikaži več kot kolesar ali pešec kršim predpise, saj se bom izgovoril(žal pri nas uspešno) na to, da sem "šibek v prometu". Saj lahko grem neopremljen v gore in mi ni treba paziti, reševanje je itak zastonj(samo pri nas seveda). Saj lahko enega napadem na ulici, nastradal bo oni ker se je branil! Saj lahko moj pes prosto teka okoli saj tako ali tako noben ne nadzoruje javnih površin, lovec ga več nima pravice usteliti(kot v tistem 'gnusnem' socializmu), če pa koga ugrizne se pa tako ali tako plača iz stanovanjske police(unikum v Evropi!).

  • anastasia 16:31 17.oktober 2011.

    Sem oddala komentar, vendar ni objavljen...... (ista zadeva kot pri Siol.net).........

  • anastasia 16:32 17.oktober 2011.

    Se strinjam!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.