Slovenija
168 ogledov

Kje je denarnica najdebelejša

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • koklja 17:08 07.julij 2012.

    Blazni ne vem od kod ti podatek, da KZPS dobiček daje v proračun. Tukaj je link kako ga bremeni: http://supervizor.kpk-rs.si/podj/18930492V tako velikih plačah je tudi davkoplačevalski denar. Je pa predlog dober, da bi lahko iz taks polnili proračunsko luknjo.

  • Blazni 13:12 07.julij 2012.

    Mimogrede ne vem kako lahko v isti koš vržete SŽ in KZPS. Halo, železnice delajo že žnj let izgubo! Ali ste kdaj slišali, da bi KZPS potrebovala kakšno dokapitalizacijo. NE, zato ker se financirajo iz taks in poleg tega dobiček ...prikaži več prispevajo v proračun. Njihove plače pa so visoke zaradi specifike dela.

  • Blazni 21:55 07.julij 2012.

    Koklja malce bolj podrobno poglej supervizor. Poleg tega si pa preberi članek http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetja/zracni-promet-na-slovenskem-nebu-brez-zamud.html sploh tale odstavek:Zakonodaja EU je zelo jasna, preletna in terminalna (letališka) pristojbina pa sta edini vir denarja KZPS. Leta 2010 so prihodki od prodaje znašali ...prikaži več 30,1 milijona evrov, od tega s preletnimi pristojbinami 26,3 milijona, s terminalnimi pa 3,1 milijona, medtem ko so preostali prihodki znašali 0,7 milijona evrov. KZPS ne dobi iz državnega proračuna niti enega evra, v resnici je eden večjih slovenskih izvoznikov, saj štiri petine denarja zasluži v tujini s preletnimi pristojbinami, ki jih plačujejo tuji letalski prevozniki.

  • Oxxo 12:05 07.julij 2012.

    Da gre človeku lahko na bruhanje... Narodu režejo kruh, nobena, ne leva in ne desna vlada pa ne naredita reda pri izplačevanju ekstremnih dohodkov v zgubaških podjetjih v večinski lasti države (beri državljanov).Ali sem jaz neumen ali pa... ...prikaži več Kako si lahko v SŽ izplačajo tako visoke OD? Slabih 5000 eur bruto?! SŽ delajo z nepredstavljivo izgubo... Na podlagi česa torej taki OD??? Pomembno je, da narod plačuje, da se narodu jemlje... in da izbrana VIP elita dobro živi. Upam, da bo kmalu narod spregledal in šel na ulice tej politični bandi pokazat, da naj spokajo kufre in odnesejo svoje nesposobne in skorumpirane riti iz parlamenta. Delajo samo za svoje žepe, svoje sorodnike, prijatelje, svoje politične botre itd. Za narod in državo so storili samo to, da so jo pahnili v bedo in bankrot!

  • judipo 10:57 08.julij 2012.

    V zadnjem letu sem delal v dveh firmah, ki sta na seznamu in še zdaleč nismo imeli takšnih plač. Mi... na najnižjih položajih....

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.