Avto
197 ogledov

Koliko voznikov polovička prepriča, da plačajo globo?

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • brencl47 09:22 13.september 2015.

    V ZDA in drugod po svetu že dolgo poznajo "družbeno koristno" delo, s katerim sodni sistem obremeni v poduk ali pa za poplačilo denarne kazni. Nekaj podobnega bi naj bilo tudi pri nas, vendar se ne izvaja tako kot bi se moralo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:01 13.september 2015.

    naj se plača glede na premoženje. 100 evrov z bogataša ni nič, medtem ko je za enga na minimalcu celo bogastvo. Čeprav enak znesek vzameš dvem različnim ljudem jima v relativnem smislu (ki je najbolj pomemben pri kaznovanosti) odvzameš različno ...prikaži več veliko glede na pomembnost za enega ali drugega.

  • pilotko 10:20 13.september 2015.

    Tale psiholog Polič sigurno za več kot 1000 evrov vedri v državni službici in naj plača več. Vedeti moramo, da je danes polovička še vedno krepko nad višino kazni v Avstriji in Nemčiji. Ustavno sodišče je reklo NE za uklonilni ...prikaži več zapor 30 dni in pika. Tudi kazni bo šel po novem raje marsikdo odsedet, saj je plačilo huda obremenitev za vse na minimalcih. Pojdimo se Evropo tudi na teh področjih, sicer pa nas na splošno reši le prepis avstrijske zakonodaje in bodo naše barabe še kako hitro "sprocesuirane" in za zapahi kljub raznim Čeferinom..., ki spadajo v krog odvetnikov, ki največ utajijo dohodkov od mafijskih barab. Sicer pa v taki banana državi, kjer je mafija v navezi s politiko ukradla državo še Sirci nočejo živet.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:37 13.september 2015.

    Če greš odsedet praviloma izgubiš službo....

  • kontrahan 10:54 13.september 2015.

    Počakajte še ene par let. Se bo spet en pameten zaposlil na ministrstvu, pa bo mogoče kar ukinil plačevanje kazni.

  • jakec1575 12:08 13.september 2015.

    Ali pa če ne delaš neumnim prekrškov?? Pri hitrosti pa, če nisi ravno povratnik najprej opozorilo prvic, preden dobis kazen. Sicer pa noben sistem ni idealen. Skandinavski ko placujes % od dohodka tudi ni pošten. Je socialno naravnan, ni pa ...prikaži več pošten. Če je nekdo bogat, ker je pošteno zasuzil, zakaj bi moral za 10km/h prekoracitve placati toliko vec? Razen ce je struktura prekrskarjev statisticno taksna, da sovpada. Kazen naj bo raje namesto uklonilnega zapora. 50 ur dela z hendikepiranimi zaradi nesrece. mislim, da je to najnoljsapreventiva in kazen skupaj. Tudi za tiste, ki redno vozijo brez vozniske. Ko vidis, kaj lahko rata, ce nasrkaš. Mislim, da ni hujše učne ure.

  • Swap 12:19 13.september 2015.

    Mogoce zato ker imamo najvisje kazni v EU, cene kar na svetu, mogoce zato, ker imamo najnizje place v EU, se kaj?

  • kemix 12:23 13.september 2015.

    janković polovičko doda, ne odvzame

  • mirac 13:09 13.september 2015.

    Oslarija. Ko se enkrat zadeva "prime" in se ne razglablja več o tem (čeprav je zadeva na začetku dvignila veliko prahu), je treba to pustiti. Ljudje smo se navadili na to, da pa je vozniška kultura v SLO na dnu, ...prikaži več, pa tako vemo, še bolje, nam dajo vedeti tisti, ki niso od tukaj. Kakšna tretjinska kazen. Še polovička nekatere ne izuči.

  • Janez_53 08:53 13.september 2015.

    Res se mi zdi, da so na Ministrstvu za pravosodje zaposleni runkeljni, ki so tam le zaradi plače, zaposlitev pa so najbrž dobili po vezah. Drugače si enostavni ne znam predstavljati, da nekdo pripravi tako butast predlog! Ali pa je ...prikaži več razlog v tem, da število prekrškov pada, pa je potrebno ljudi pritegniti, da prispevajo v državno vrečo brez dna?

  • brencl47 09:18 13.september 2015.

    Bolje bi bilo, v kolikor bi namesto "tretjinke" pretresli celoten sistem kaznovanja in ustrezno znižali posamezne kazni, zlasti tiste, ki nesmiselno odstopajo od višin kazni za podobne prekrške v zahodni Evropi. Saj bi že s tem dosegli "tretjinko".Glede zapora ...prikaži več pa je, če se prav spomnim, v jugi že obstajala zaporna kazen, s katero si v primeru neplačila odslužil za prekršek. Treba je le realno zastaviti vrednostna razmerja ter ustanoviti posebne oblike zaporov (najbolje delovnih) ali načinov prestajanja takih kazni.

  • jakec1575 12:09 13.september 2015.

    s hendikepiranimi

  • jakec1575 12:11 13.september 2015.

    Če bi država hotela res spremembe, ne pa samo polniti proracum, bi storila prav to. Tako pa so samo lansko leto zasluzili neverjetnih 70 mio. Policiji pa ne zagotvaljajo niti osnovne oprme varne. In potem jezni in uzaljeni ter zafrustrirani ...prikaži več policisti delijo kazni tudi tam kjer jih ni. Ali pa za res cisto vsako malenkost. Kdo je tu nor.

  • jakec1575 13:57 13.september 2015.

    Sicer pa je to ze tretjič novica na vseh poratlih. Zakaj se ne pogovarjamo o posledicah zastaranja primera Patrija. kaj to pomeni za pravno državo in za dolgorocno delovanje države. Zakaj padajo drugi pomembni primeri. zakaj se v Sloveniji v ...prikaži več zdravstvu ne moremo še pohvaliti s tako veliko obsodbami v zdravstvu http://www.vecernji.hr/crna-kronika/zbog-farmala-do-sada-osuden-271-lijecnik-oduzeto-im-88-milijuna-kuna-990405 Slovenija je de facto mafijska država kjer se 10 plemen med sabo stalno tepe za kos pogače. Raja in narod pa nori, na ulice ne gre. Spremeni se nič. Sodne primere se vleče do neraspoznavnosti in ugasnitve naboja. Do točke ko je ze vsem vseeno. 1% primerov korupcije dejansko pride do obsodbe. Enakost? Enakopravnost? In potem nam prodajate potičke o tretjinskih kaznih. Drobtinice za narod. Naj bo še hvaležen. SRAMOTA!!!

  • brencl47 16:30 13.september 2015.

    Ni rečeno. V primerih odprtega tipa zapora bi lahko vsak dan šel opravljati svoje redno delo, plača pa bi šla v določenih zneskih za bivalnino in odplačilo kazni.Le zakonodajo bi bilo treba ustrezno spremeniti, da ti kazen ne-bi opoštevali ...prikaži več kot kazen za storjeno kriminalno dejanje.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.