Slovenija
10341 ogledov

Mama je površno napisala oporoko, jo brat lahko izpodbija?

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Zvono 09:56 10.april 2023.

    @Ajda0 nimate prav. Pri oporoki gre za svobodno voljo oporočitelja, ki razpolaga s svojim premoženjem po smrti in je enostranski pravni akt. Lahko si oporočitelj tudi premisli in sestavi novo oporoko, ki razveljavi tisto s starejšim datumom. Poznamo več oblik ...prikaži več oporoke, ki so ob izpolnjevanju formalnih pogojev enako veljavne- lastnoročno napisana in podpisana oporoka ima enako težo kot tista pri notarju. Vi imate najbrž v mislih dednopravno pogodbo, kjer naj bi se vsi strinjali in podpisali.

  • Avatar NickMason
    NickMason 08:57 10.april 2023.

    Ni panike,zapuščinsko sodišče ima vse podatke ,napisana oporoka je preprosta,tako kot 99% ostalih,na podlagi tega bo določil čigavo bo kaj.Če en brat izpodbija,preklemansko ve kaj bo in kaj ne dobil in ga hoče prevarat.Če se ne bodo po tem zmenili,bodo ...prikaži več stroški zelo zelo visoki.Ni zastonj rek,žlahta razstrgana plahta.

  • lojs 16:43 10.april 2023.

    pri mnogih "ta starih" je še vedno miselnost, da se oporoke ne "izda" potomcem za časa njihovega živlenja, ker potem ... jih bodo pa otroci napodili ali pa drugače zlorabili premoženje ... mislim, da je notarski zapis bolj sigurna varianta ...prikaži več v smisli nepotrebnega pravdanja po smrti, seveda je pa potreben temeljit pogovor z bodočimi dediči ... vemo pa kako so pri nas familije skregane med seboj, vsaj v večini primerov

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:47 10.april 2023.

    Še vedno sem mnenja, da mora vsak roditelj poklicati k notarju vse svoje otroke in pred njimi povedati željo, ki jo spiše notar in jo podpišejo vsi ! To, da se v Sloveniji igramo miške in mačke z premoženjem staršev ...prikaži več je nedopustna manipulacija in sramota za pravni red.

    • Svobodnež 10:40 10.april 2023.

      Ajda0, že od davnine je ustaljen način izpolnjevanje volje zapustnikov mogoč tudi z lastnoročno napisano oporoko, torej brez prisotnosti notarja. In Slovenija ni neka izjema pri tem!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.