Slovenija
4803 ogledov

Ministrstvo Banki Slovenije: "Kreditne pogoje je treba sprostiti"

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 12:11 26.januar 2023.

    "Kreditne pogoje je treba sprostiti"....Točno tako, brez tega bo vse obstalo in blagajna bo tako prazna, da še Janša ne bi imel kaj za ukrast..

    • oneh 12:57 26.januar 2023.

      A ni to nekaj dobrega, da vsaj eden ne bo več kradel? Da bi levaki kdaj nehali lagat in krast itak ni šans. Še posebej sedaj, ko je svoboda in levaki plešete.

    • Ender3 13:20 26.januar 2023.

      oneh👎 ples in svoboda te preganjajo 24 ur dnevno. Kako hudiča to zdržiš ob polisendviču in soku ?

  • popokatopetl 12:22 26.januar 2023.

    Ni mi jasno, kako je lahko tako neumna formula za računanje kreditne sposobnosti slovenskih državnih banksterjev toliko časa zdržala. Kreditna sposobnost je lahko odvisna od življenjskih stroškov, ne pa od minimalne plače. Pa bizarnost je tu še da človek ki ...prikaži več ni kreditno sposoben še vedno mora plačevat najemnino, ki je lahko višja kot obrok kredita, to pa zato ker država že dolgo nima dovolj močnega programa socialnih stanovanj.

    • oneh 12:56 26.januar 2023.

      A ni minimalna plača vezana na življenjske stroške? Rečeno je bilo, da se dvigne zaradi dražje energije, dražje hrane... A energija in hrana ne spadajo med življenske stroške?

    • popokatopetl 13:09 26.januar 2023.

      Je korelacija med min plačo in življenjskimi stroški, ni pa direktno povezano, meni se zdi da bi za dostojno življenje minimalec moral bit kar nekaj višji od življenjskih stroškov (slednji so dejansko relativna reč, Pahor je npr svoj čas znamenito ...prikaži več ugotovil da ne sfolga s svojo predsedniško plačo). Kot je začudo opazilo ministrstvo, se življenjski stroški ne povečajo skokovito ravno takrat, ko se dvigne minimalc ;) Je pa kreditna sposobnost dejansko odvisna od tega koliko ti lahko banka zarubi...

    • Ender3 13:16 26.januar 2023.

      oneh v komentarju si pozabil nekaj, tebi važnega omeniti nima pa, veze z vsebino prispevka..😎

    • oneh 13:24 26.januar 2023.

      Nič nisem pozabil in še kako ima vezo z vsebino prispevka. Kaže namreč, kako levaki eno govorijo, drugo delajo in čisto nekaj tretjega naredijo. Tako nam levaki govorijo, da imamo sedaj svobodo, smo pa vsak dan bolj odvisni od raznoraznih ...prikaži več pomoči pri dragi hrani, dragi energiji, dragih vrtcih, dragi študenski prehrani...Hkrati pa levaki plešete in s tem kažete, kako se vas polna usta malega človeka, dejasnko se pa vam j...e zanj.

    • popokatopetl 14:10 26.januar 2023.

      Dejansko je nakladanje o levakih čisto mimo, saj so tile ki vladajo dejansko bolj neoliberaci kot nekej levi. Kar ni čudno, ker v postsocialistični družbi levičarske ideje dejansko niso zelo popularne, še naša Levica za EU razmere ni kaj zelo ...prikaži več leva.. Razne pomoči o katerih pišeš (pri dragi hrani, dragi energiji, dragih vrtcih, dragi študenski prehrani) sicer so bolj leva zadeva - pravi desničar bi napisal da jih je treba takoj ukinit ;)

  • rd2dmk2 13:34 26.januar 2023.

    ne sprostit kreditne pogoje. ampak jih zaostrit do amena. naj ljudje začnejo šparat in živeti po svojih zmožnostih. ne pozabit imamo cel kup špekulantov, ki sedaj jokajo kako so bili nategnjeni z franki. joj prejoj, pa menda množica doktorjev znanosti. ...prikaži več. po eni strani se kupuje stanovanje na kredit istočasno pa glejte reklame avto na kredit brez karkoli, počitnice na kredit, vse tv-je na kredit brez obresti. zakja ne vlagate v sklade in služite. e to pa ne. kofi to go mora bit, ne ga sam skuhat.

    • asmas1965 13:49 26.januar 2023.

      kaj praviš komu je namenjen kredit? mladim da lahko zgradijo svoj dom.Ne pa da špara 30 let vmes se vse 100x podraži in ne more nikoli našparat da zgradi dom.Govorim seveda o tistih ,ki imajo jurja neto plačo.Nikoli ne pride ...prikaži več do hiše.Če pa mu banka pomaga s kreditom jo pa v 30 letih poplača.Ker pa je po zakonu da ti mora ostat minimalna plača je pa tri četrt ljudi kreditno nesposobnih

    • rd2dmk2 13:57 26.januar 2023.

      asmas1965 pejd pred faks pa poglej maj vozni park. pa mal internet, mladina dela za boljše plače kot mi starci, ker niso obdavčeni študirajo pa skor do abrahama. vmes pa bali, maldivi, avtočki, telefoni, vse imet. po drugi strani pa, ...prikaži več, ljubček moj zlati, ko se je moj otrok rodil je takoj priskakljal en tip od ene zavarovalnice pa mi podaril 50 mark, pa zraven polico za varčevanje. torej ko bo mulc 18 bo lahk kupil stanovanje, ker je ati zanj vsak mesec dajal na stran, pa si od ust trgal.

    • Grof 23:56 26.januar 2023.

      Tistemu, ki je imel desetletja po 1000 eur neto plače, nebo nikoli uspelo priti do 56 m2 stanovanja o hiši pa niti ne sanja, pod Golobom morda 22m2, saj to zagovarja N. Sukič

    • rd2dmk2 06:59 27.januar 2023.

      spoštovani. pa vi ste mal . ne vem kaj. ko banke ponujajo kredit se vam v glavi naredi en Jugo naostaligični klik, ki ga imate v genih: na balkanu je inflacija in kredit bo čez nekaj let nič vreden. se ...prikaži več spomnite še Jugoslavije ? ne, ampak v podzavesti in genih pa. zato jemljete kredite, da bi pa šli k ISTIM bankam, ki ponujajo vlaganje v sklade in z varčevanjem in finačnim zasluškom si pridobili bogastvo, e to pa ne. ni šans. banke kradejo in goljufajo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.