Svet
663 ogledov

Monster v preiskavi

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mojstermiha99 17:04 24.oktober 2012.

    Mladi in tudi njihovi starši se premalo zavedajo nevarnosti Energijskih pijač. Mladi jih največ kupujejo v teh novodobnih diskontih, ki sploh vsebujejo vprašljive substance. Opozorila so pa napisane s tako majhnimi črkami, da jih sploh ne opaziš.

  • reider 18:26 24.oktober 2012.

    Tudi voda v pretiranih količinah škodi, čeprav pravijo, da je nevtralna in brez stranskih učinkov.

  • Skippy 04:48 25.oktober 2012.

    Dejansko je v ZDA že veliko mladostnikov umrlo zaradi prevelike količine zaužite vode. Čudno, da še tega ne preiskujejo tako vneto. :)

  • Erika Brecelj 17:57 24.oktober 2012.

    Prav vsakomur bi moralo biti samoumevno jasno, da energijski napitki oziroma poživila škodujejo organizmu in vsaj na pločevinkah drugega veliko bolj znanega konkurenta (o imenu ne bom) je zapisano kakšna je priporočena maksimalna dnevno zaužita količina. V kolikor bi se ...prikaži več tovrstne napitke smelo dnevno uživati v velikih količinah, bi tudi proizvajalci sami pakirali pijačo v plastenke prostornine liter ali liter in pol. Logično. Sicer pa je Monster dokaj nedolžen v primerjavi s pijačo Four Loko. Preberite na spletu kakšne so bile posledice po tisti energijski pijači.

  • Hitko Karantanec 17:55 24.oktober 2012.

    Ah dajte ga srat no. Na pločevinkah omenjene pijače povsem jasno, v slovenščini in v dovolj veliki pisavi (2x večje, kot na večini pločevink) piše, da pijača ni primerna za otroke, nosečnice, osebe s težavami s srcem itd. (naštete so ...prikaži več vse skupine ljudi, ki sem jim pijača odsvetuje). Prav tako je jasno napisano, da pijača v 100 ml vsebuje od 50 do 100 % priporočene dnevne količine posameznih substanc in da je priporočena dnevna količina 400 ml (manj, kot ena pločevinka). Vsa opozorila in na slošno vsi napisi na pločevinki (razen imena pijače), tako propaganda, kot opozorila, so napisani z enako veliko pisavo in v jeziku države, kjer se omenjena pijača prodaja. Če nekdo pri 14 letih uživa energijske pijače v takšnih količina, je veliko bolj zaskrbljujoče, da starši ne naredijo ničesar, kot pa nevarne posledice zaradi prevelike količine. To je isto, kot z avtomobilom: bolj zaskrbljujoče je, da divjaš, kot da zaradi prevelike hitrosti lahko umreš.

  • petnik 17:08 24.oktober 2012.

    Bravo staršem, ki ne naučijo otrok da to ni za pitje v velikih količinah ali za pitje na splošno, tako, da naj o odškodnini sploh ne sanjajo ali kakšnih butastih tožbah.

  • Kevin Kiret 19:03 24.oktober 2012.

    Voda škodi samo s tem, ker zaradi nje shujšaš...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.