Slovenija
31 ogledov

Mramor v 12 letih poleg plače zaslužil 82 tisoč evrov

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • svašta 10:05 11.marec 2015.

    se strinjam s tvojim zadnjim postom. kot dr. v zasebnem sektorju nimaš kaj iskati... so me pa par dni nazaj šolniki popolnoma razjezili glede njihovega dopusta - vsake 2 meseca 1 teden + poleti doma in tko..in na koncu pravijo, ...prikaži več da morajo te ure prinesti ''notri''. Kdaj že, če že normalno ne oddelate 8 ur???

  • spenjac 09:54 11.marec 2015.

    sem odgovoril tudi učiteljem na OŠ - naj se malo zamislijo nad svojim urnikom in urnikom ostalih ljudi. da ne omejnjam 2 na izi meseca poleti. dr. - sem se lotil in ja, je precej enostavno, le da kmalu ugotoviš, ...prikaži več kako malo je zadeva spoštovana pri zasebnih delodajalcih. Nujno moraš dobit službo na faksu. Žal pa jo dobiš le, če koga poznaš in če profesorja ne ogrožaš (negativna selekcija).

  • mph 09:59 11.marec 2015.

    Pravi revež v primerjavi s Cankarjevo. Drugače, če je to zaslužil z dodatnimi predavanji in podobnim in ni za to trošil službenega časa, ne vidim ovire. To mi se zdi še sprejemljivo. Glavni problem je, ko nekdo služi kot, da ima dan 48 ur. :-)

  • Janez_53 10:51 11.marec 2015.

    Toliko kot je Mramor zaslužil poleg plače v 12 letih, zaslužijo naši spoštovani tajkuni in tajkunčki z levo roko pri enem samem "poslu"!!!

  • dragec 11:59 11.marec 2015.

    če je to res,potem je je znesek 12000 res zanemarljiv

  • Tupamaros 13:23 11.marec 2015.

    Za marksistični sistem, ki ga imamo je bogokletstvo če kdo s svojim znanjem zasluži več kot je to bedno redno plačilo Vsekakor več od nekega izmišljenega povprečja branže.

  • Tupamaros 13:26 11.marec 2015.

    Sramota je, če ne znaš na trgu, svojih sposobnosti in znanja prodati sam ali preko inštitucije. Kaj je to trg dela marksistični sistem ne pozna.

  • svašta 09:22 11.marec 2015.

    No mediji, sedaj se pa tudi vi malce umirite in nehajte pumpat navadno rajo s takšnimi in drugačnimi floskulami!!! Vsak, ki se v življenju znajde in ki očitno zna razmišljat, bo sprejel poleg svojega dela tudi ostala dela. Pač on ...prikaži več je dr., stručko na svojem področju in če ga kličejo da predava še drugje, v čem je problem???? Pač dobro vnovči svoje znanje! In ne primerjajte Setnikar Cankarjeve, ki je po izobrazbi dr. in je mogla za to nekaj narediti z enimi učiteljicami v osnovnih šolah k je dovolj, da naredijo fax in je to to....Tudi glede odgovornosti enih in drugih se lahko pogovarjamo, ane?? Tako da nehajte že enkrat in pustite folku da malce zadiha, ne pa da namenoma ustvarjate še slabšo klimo. Ni čudno, če vsako stvar tako napihnete, da je toliko samomorov!!!

  • svašta 09:45 11.marec 2015.

    Se pravi, da si tudi učiteljem na OŠ odgovoril na vprašanje, k so se vsi drli v en glas da se bo varčevalo pri otrocih: ne, ne bo se varčevalo pri otrocih ampak vi za tisto, kar itak morate narediti, ...prikaži več ne boste dodatno plačani. In če dejansko misliš, da je tako na easy postati dr. in brez odgovornosti in bla bla bla ti svetujem, da se resno lotiš tega in boš mogoče tudi ti plačan za vsako malenksost. Pa vemo, da ni vedno tako, ane? :)

  • Jagijagi1 15:46 11.marec 2015.

    Polno ljudi ima prste v marmeladi zato je pač težko, ko jih moraš dati ven!

  • spenjac 09:39 11.marec 2015.

    Sploh ni težava v tem, da sprejmeš dodatno delo - super, če ga dobiš. Problem nastane, če si dodatno plačan za delo, ki bi ga pravzaprav moral opraviti v okviru rednega dela. Če je predaval drugje, zakaj je to plačal ...prikaži več ekonomski faks? Je dobil ekonomski faks plačilo, ker je "odstopil" profesorja in je potem mramorju plačal del tega? Glede na to da sem malo povezan z enim drugim faksom, pa mirmo povem, da odgovornosti ni nobene, da postaneš dr. pa tudi ni treba biti pameten, le nekaj časa si moraš vzeti. In ja, stanje je problematično, ker so profesorji plačani z vseh strani, za vsako malenkost - za vse je dodatek ali avtorska.

  • tomaz 10:15 11.marec 2015.

    Tudi sam ne vidim v tem problema..poznam obrtnike, tudi dohtarja, ki popoldne preko svojih "spjev" zaslužijo vsaj še za eno plačo zraven rednega dela. Če delajo legalno in odvajajo davke (no nekateri verjetno ne čist vse), ne vidim v tem nič spornega.

  • mph 13:52 12.marec 2015.

    Res je. Zato smo takrat vsi imeli vsaj zadovoljivo, nekateri seveda več, nikoli pa nesorazmerno toliko preveč kot danes. Pa je bilo šolstvo zastonj, zdravstvo, ... ah, čudovita atmosfera je bila takrat res. Pa vrat stanovanja praktično ni bilo potrebno ...prikaži več zaklepat, avto je imel lahko spuščene šipe cel dan, drog skoraj nismo poznali, ... v trafikah pa si lahko (vsaj na obali in v Lj) kupil vso možno svetovno literaturo, časopise, ...No, potem pa so nam Američani začeli vpeljevat "trg dela" ... in pravljice je bilo konec.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.