Slovenija
1915 ogledov

Nadure zastarajo šele po petih letih

Komentarjev 2
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • jakec1575 10:05 04.maj 2016.

    Čeprav mnogi v preteklosti niso dobili na stotine placanih ur in jih tudi niso uspeli koristiti, sem za to, da se vsem tem izplacajo ure. Vsem. ne samo priviligiranim. Verjetno ne bodo sli v tozbo nazaj ostali, ker bi Brglez ...prikaži več prepovedal tak referendum, ki financno ogroza proracun. Koga brigajo mali vsakdanji druzinski proracuni z minusi in neplacanimi zasluzenimi urami, mar ne. Naj se od sedaj naprej plača ure. problem je državna uprava, kjer si eni štepajo nadure na lepe oči. Zaradi njih mora biti sistem tako neizprosen, da potem tudi tisti, ki trdo zasluzijo nadure, tega ne vidijo v €.

  • Tajčika 10:32 04.maj 2016.

    Here we go again. Brišejo nadure? V skladu s katerim predpisom je sedaj spet to dovoljeno? Najprej ti delodajalec odredi nadurno delo ( običajno ustno, češ da delo mora biti narejeno, ne glede na vse okoliščine ), nato ti jih ...prikaži več pa brišejo oz. te drkajo v glavo, da si jih naredil preveč—kar tako od oka to oceni glupača z diplomo pravne fakultete, ki jo je verjetno kupila v Bosni na placu. 217. člen Zakona o delovnih razmerjih določa kazen v razponu od 3.000 do 20.000 eur, če delodajalec delavcu ne plača nadur—takoj, ko so opravljene, ne pa čez pet let, ko jih delavec s težko muko iztoži. Vsak dan se javno objavljajo institucije v Sloveniji—med drugim, tudi državne, ki bi mogle biti za vzgled vsem ostalim delodajalcem, kako meni nič, tebi nič kršijo zakonodajo Slovenije, ki jo je ta ista Slovenija sama sprejela. Pa dobro folk, kdo je tu nor? Gospodje inšpektorji—kje ste? Aja, spite zimsko spanje 365 dni/ leto.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.