Avto /avto/iz-druge-roke
68047 ogledov

Nakupov avta z gotovino ne bo več

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • slopubec 08:39 10.december 2023.

    Kar tolažite se, nič od naštetega ali pa vsaj malo ni pravilno. Dejstvo je, da kupna moč pada, avtomobili so se podražili plus vse ostalo. Dohodki so pa manjši kot pred desetletjem oziroma evro je padel za 50 procentov.

  • SlavkoKrizman 08:18 10.december 2023.

    Dokler je gotovina zakonito plačilno sredstvo bo tudi kupovanje avtomobilov v gotovini.

    • vzev 10:40 10.december 2023.

      Si prepričan? Podjetje ti kot fizični osebi ne sme izdati gotovinskega računa večjega od 5000€. V tem članku je gotovina bolj mišljenja kot enkratno plačilo. Ker avto, ki je malo bolj vreden malokdo plača z gotovino, temveč samo nakaže denar.

    • johana 11:02 10.december 2023.

      @SlavkoKrizman Dopovejte to državi. Jaz sem pisala že več dopisov na raznorazna ministrstva, pa nič. . Gotovinsko poslovanje med podjetjem in fizično osebo ureja Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma. Zakon določa, da pri prodaji blaga ali opravljanju ...prikaži veču posamezne storitve ne smete od stranke ali nekoga tretjega prejeti plačila v gotovini, če to presega vrednost 5.000 €. V primeru, da teh omejitev ne upoštevate, vas lahko doleti globa v višini od 12.000 do 120.000 €.

    • Avatar Leon
      Leon 15:04 10.december 2023.

      Danes lahko kupim avto za gotovino ! Kakšen avto potrebujete ?

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:46 10.december 2023.

    Imate napačne podatke,nepreverjene,in nič od tega ne drži,so samo ugibanja,resnice ne poznate.ali pa je nočete napisat.

  • Avatar Suli
    Suli 11:45 10.december 2023.

    Ker je v Bruslju poskus ukinitve gotovine naletel na velik odpor je potrebno "žabo" počasi - postopoma kuhati, da se pride do želenega cilja. Svet gre naprej ne po željah večin ampak posameznikov , ki premorejo kapital🤔

  • rd2dmk2 09:59 10.december 2023.

    pripadniki generacij X, Y ,Z nimajo pojma, ti bi itak vse radi na kredit, kolk pa kredit stane pa nimajo pojma, ker živijo v hotelu mama. prodajalce avtomobilov je pa treba na isti način kot so včasih goljufive obtnike. navezat ...prikaži več na kol in potunkat v reko. primer avta : 11.000€ cena za takojšnje plačilo ( reci gotovino ), ampak 10.000€ za njihovo financiranje. in potem 3000 € pologa, 8 % obrestna mera, 72 obrokov, pa si sami zračunajte kolk ta avto pride. pa še njihova zavaorvanja plačila itd.

    • rd2dmk2 10:03 10.december 2023.

      in če banke služijo s krediti, zakaj pa ne bi tudi trgovci z avtomobili ? no zakaj ? če se jim že neumni kupci pustijo, sam zato da bo nov pleh pri hiši, da bodo sosedje fouš. pejte mal v ...prikaži več njihove spalnice. jogiji so pa od pokojnih starih staršev. in pohištvo iz iverke polne formaldehida. puste se lupit tem trgovcem, pa šparejte na kreditih. kreteni ste. ste ! ker če bi malo, čist malo se brzdal in katero stvar kupil iz prihrankov, bi vsi skupaj PRIHRANIL. tako pa nas vse lupijo.

    • vzev 10:48 10.december 2023.

      Sam avto vedno plačam takoj. Toda kaj tebe briga kako drugi živijo. Če želijo vredu avto je to njihova stvar. Ko pa se vzame lizing, pa tako dobiš prikaz stroškov za cel čas in vidiš koliko te dejansko pride avto. ...prikaži več Je pa vsekakor dražji.

    • Gigiiinjo 12:19 10.december 2023.

      Spet en pameten brez stika z realnostjo :)))) Po mlajših generacijah je vedno najlažje žgat, ko pa takemu be*aku poveš ceno ene hiše/stanovanja pa te gleda kot tele v nova vrata (:

    • peter4 12:51 10.december 2023.

      Edini kredit v mojem življenju je za stanovanje. Sem pa pred kratkim zamenjal vozilo 2 leti prej kot planirano. Iskal nadomestno vozilo, ki bi mi premostilo 2 leti (še raje 5). Zaradi cen rabljenih sem se odločil za financiranje in ...prikaži več vzel novo vozilo, ki ustreza tudi za v prihodnost in ga imam namen obdržati precej dlje časa. Fin. lizing me bo v 4 letih stal 2400 EUR, kredit bi me pa 2355. Spustili ceno, izenačili obrok in uredili še kasko. Ni drago da se vozim z novim in ne x rabljenim vozilom.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 13:13 10.december 2023.

      Ko smo l.2020 kupili Corollo je bilo še vse po starem, torej za gotovino avto nekaj ceneje, plus prišparani stroški za katere bi nas olupil kredit, lizing... Lani pa sem ekstra zase šel še v nakup Oktavije in sem v ...prikaži več salonu naletel na to foro, ko naj bi oglaševana cena veljala le za financiranje. S prodajalcem sva nekaj časa glihala, njegova najboljša ponudba pa 500 eur nad oglaševano. Ko pa sem vstal in rekel hvala, nasvidenje, pa je "šef" zelo hitro odobril gotovinsko prodajo oglaševane cene.

    • peter4 16:43 10.december 2023.

      @rd2dmk2 Saj imate vso pravico da planirate nakup in placate s privarcevanimi sredstvi. Zracunajte si koliko od obresti vam bo pojedla inflacija in koliko se bodo vozila ta cas vasega varcevanja podrazila, Sam se raje vozim z novim (varnost, popravila, ...prikaži več poraba, pomagala) in pozabim na to razliko. Po odplacilu mi bo pa ostalo vozilo z znano zgodovino vzdrzevanja in malo prevozenimi kilometri, ki ce bo dobro sluzilo ostane, ce ne pa prodam in vzamem novo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.