Magazin /magazin/lepota-telo
133 ogledov

Napake, ki jih delajo tudi pametne ženske

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Margity Tedea 07:30 27.december 2015.

    …te v več lončkov po 1 ali 2 dl in tako si naredite iz samo enega litra mleka poceni in hranljive fermentirane obroke za ves teden. Kdo pravi, da zdrava hrana ni poceni? Pa še nekaj: če je mleko surovo ...prikaži več in fermentirano (beri: skisano), ga lahko prenašajo tudi ljudje, ki imajo z laktozo sicer težavo, saj naravne mlečnikislinske bakterije v mleku, ko se mleko kisa, laktozo pojejo. Pasterizirano mleko pa povzroča prezgodnjo alzheimerjevo bolezen in druge degenerativne spremembe v telesu. Podobno velja za pasterizirane sokove in druga pasterizirana živila. Ne upoštevajte tudi zgrešenih nasvetov, da je posneto mleko zdravo. Študije so pokazale, da so se šolarji, ki so pet let pili posneto mleko, zredili, medtem ko so tisti, ki so pili polnomastno mleko, shujšali. Vsako nenaravno poseganje v hrano je za telo škodljivo, pa čeprav se to ne pokaže vedno takoj. (To velja tudi za alpsko mleko in druge vrste “trajnega” mleka. Narava poskrbi, da se hrana, ko ni več sveža, pokvari prav za

  • Johnny13a 17:03 27.december 2015.

    Najbolj carski prevod je pa tale: Topla voda v kombinaciji z limono namreč povzroča sklenino, zato se skušajte tej mešanici izogibati. Če bi bilo to res, bi vsi pili limono in toplo vodo, ker bi komu še zob ...prikaži več zrastel... Prevajalec pozabil napisati da "mehča sklenino", ne pa da povzroča sklenino... :) LOL

  • Margity Tedea 07:27 27.december 2015.

    …o “zdrava” in morda celo nujna zadeva, je to najboljši dokaz, da se ta oseba ne spozna in da je na pamet nekaj prepisovala. Opravljenih je bilo že ogromno raziskav, ki so potrdile, da krčenje dnevnega okna hranjenja (to je ...prikaži več čas, ki uživamo hrano, od prvega dnevnega obroka do zadnjega) s pomočjo podaljševanja nočnega posta, ki ga že itak prakticiramo vsako noč, pomlajša organizem in nam podaljša življenje, ne da bi se morali za to v resnici odrekati kalorijam. Prav nasprotno, inteligentno odrekanje nekaterim obrokom imitira zmanjšan vnos kalorij – ne da bi bilo kalorije potrebno dejansko zmanjšati. Večina ljudi zjutraj ni lačna, kar je povsem naravno, vendar se celo življenje mučijo z zajtrkom, ker so jim vbili v glavo, da je treba “zajtrkovati kot kralj”. Prisluhnite najnovejšim znanstvenim odkritjem (namesto nestrokovnim nasvetom iz takihle člančičev) in zajtrk suvereno preskočite. Naredili si boste nesluteno veliko uslugo. Če ste v teku dopoldneva lačni, pojejte žličko kokosov

  • Margity Tedea 07:28 27.december 2015.

    … ega masla ali jo raztopite v čaju. To je okusen napitek, ki močno dvigne energijo. Nato si ob uri, ko začutite lakoto – to je lahko ob 11h, lahko je pa ob 14h, in to je čisto vseeno, opazili ...prikaži več boste, da to tudi pri enem samem človeku ni vedno enako – privoščite tisto okusno solato iz ene od prejšnjih točk. Z veliko zdravih maščob in beljakovin, to dvoje je v naravni hrani itak vedno skupaj, saj prav ta kombinacija zagotavlja najbolj popolno, globoko in dolgotrajno sitost. Potrebovali boste le še en prav tako zadovoljiv obrok, ko se vrnete domov. To je lahko pozno kosilo ali pa zgodnja večerja. Šokirani boste, kako zelo vas bo to nasitilo. Med večerjo in spanjem ne boste imeli več nobenih popadkov in ne boste več praznili hladilnika, ne da bi sami vedeli zakaj … Kadar nismo lačni – in prav opisani pristop k hranjenju najpogosteje zagotovi celodnevno sitost – takrat pa pojemo le en sam velik obrok na dan, pa naj bo to kosilo ali pa večerni obrok. Ko telo dobi vse, kar potrebuje, in

  • Margity Tedea 07:29 27.december 2015.

    …to na pravilen način (maščobe skupaj z beljakovinami, in brez nezdravega odrekanja maščobam), takrat nima več nenadnih popadkov po hrani, ki nas ženejo v prenajedanje. Trditev, da dobimo vitamine samo v zajtrku, je pa tako butasta, da jo človek ...prikaži več težko sploh komentira. Vsak obrok je priložnost za vnos vitaminov in to nikakor ni omejeno samo na zajtrk. Le zakaj bi bilo!!?!! Če uživaš samo dva obroka na dan, imaš posledično tudi več denarja, da si kupiš kaj res zdravega (n.pr. kakšno bio solatno sestavino), jasno pa tudi več časa, da si te zdrave izbire organiziraš, prineseš s seboj in podobno. Nehajmo biti sužnji pogostih obrokov, nenehnega prigrizovanja in podobno, ker je to najhitrejša pot v degenerativne bolezni in prehitro staranje. Mlečni izdelki: drži, da so zdravi, vendar morajo biti nepasterizirani in nehomogenizirani. In izključno samo neposneti. Torej direktno od kmeta ali mlekomata in brez kuhanja. Hranite in transportirajte pa jih izključno le v steklu. Doma nalij

  • Margity Tedea 07:23 27.december 2015.

    Navečja napaka, ki jo lahko naredi pametna ženska je, da se zanaša na nasvete, ki jih pišejo diletanti. (Pardon, očitno jih ne pišete, ampak prepisujete, ker da “pijemo tablete” govorijo Srbi in Hrvati, v Sloveniji pa rečemo, da tablete jemljemo ...prikaži več ali zaužijemo.) Tudi stacionarni telefon seva, še zlasti, če je brezžičen. Pred spanjem ni dobro uporabljati NOBENEGA telefona, saj je čisto vsaka vrsta elektronike za možgane in za zdrav spanec moteča. To velja tudi za računalnik, tablico, televizijo …Točka “Obremenjevanje s težo” bi morala imeti naslov “Zanašanje na ITM”. To je namreč tukaj glavna napaka. Ta indeks ne zagotavlja, da smo zdravi, da pa pazimo na težo, je čisto pravilno. Solata je krasna rešitev, sploh če ima malo mesa (rakci, zrezek, školjke) ali drugih zdravih beljakovin (jajca, smetana, sir itd.). Prav nič ni narobe, če je solata kalorijska bomba ali če vsebuje kar lepo količino maščob, saj to zagotavlja, da smo dlje časa siti. Več maščob tudi zagotavlja, da

  • Margity Tedea 07:26 27.december 2015.

    … imamo po kosilu še vedno bistre misli, smo zbrani in nismo zaspani, saj maščobe – za razliko od ogljikovih hidratov, ki nas uspavajo in nas naredijo mataste - dajejo energijo. Pa še nekaj: če telesu redno dovajamo maščobe, mu ...prikaži več s tem sporočamo, da naj kuri tudi lastne maščobe, ker je v svetu, ki to telo obdaja, maščob na voljo v izobilju. Če mu dovajamo pa moko in podobne škodljive zadeve v katerikoli obliki, pa telesu zvišujemo krvni sladkor, s čimer mu sporočamo, naj kuri sladkor. In ko kuri sladkor, se lastnih maščob ne bo niti dotaknilo! Problem pri solatah so pa industrijsko izdelani prelivi, zaradi kemikalij, ki redijo in povzročajo raka (glutaminat, umetna sladila, zgoščevalci, stabilizatorji itd.). Zato si preliv naredite doma in ga imejte s seboj. Tako veste, kaj je notri. Dodate lahko tudi zdrave začimbe: kukrumo v prahu, čili v prahu, koprc, česen v prahu in podobno. S soljo ni nič narobe, če je naravna – himalajska ali druga rahlo obarvana sol (rdečkasta, sivkasta itd., tu

  • Margity Tedea 07:26 27.december 2015.

    … tudi solni cvet). Sol je nevarna samo, če je rafinirana, torej bela.Problem za zdravje je tudi plastika. Ta vsebuje sestavine, ki redijo in so hormonski motilci (ftalati) in te sestavine puščajo v hrano še toliko bolj, če je ...prikaži več v hrani prisotna maščoba. Zato nosite lastnoročno narejene prelive v stekleničkah, ne v plastenkah, ali v majhnih steklenih kozarčkih, nikoli v plastiki, pa tudi solate, ki ste jo kupile v plastični embalaži, ne pripravljajte in ne mešajte s prelivom v tej embalaži. Izpuščanje zajtrka je odlična tehnika za podaljševanje življenja, zagotavljanje zdrave teže, preprečevanje degenerativnih bolezni, povečano bistrino misli in kreativnost v službi. In ne nazadnje tudi za znaten prihranek časa (in denarja!). Še zlasti pa to velja, če ste za zajtrk nameravali jesti kruh, žitne kosmiče ali marmelado ter piti sadni sok, napitke s sladkorjem, napitke z umetnimi sladili in podobne škodljive packarije. Ko vam nekdo začne hvaliti zajtrk, kot da je to neka samoumevn

  • Margity Tedea 07:31 27.december 2015.

    …to, da bi ljudje vedeli, da tega ni več dobro jesti. Če “trajnost” živilom podaljšamo na umeten način, pa za telo to ni več enakovredno hrani.)Uživajte torej izdelke z več maščobami, neposnete in polnomastne. Vendar jih ne uživajte v ...prikaži več mnogo majhnih porcijah čez dan, ker pogosto hranjenje nenehno obremenjuje naša prebavila in jim ne dovoli počivati. Povzroči tudi, da se od enega do drugega obroka prebavni encimi in druge snovi, potrebne za prebavo, še ne tvorijo v zadostnih količinah, kar ima za posledico, da iz hrane ne potegnemo dovolj hranilnih snovi. Drugače povedano: DENAR, S KATERIM KUPUJEMO KAKOVOSTNO HRANO, DOBESEDNO MEČEMO STRAN. Pa ne le to, kmalu bomo spet lačni in se bomo prenajedali, ker telo z majhnimi obroki, kateri se mu zdijo dokaz pomanjkanja, ni dobilo tega, kar je potrebovalo.

  • Margity Tedea 07:32 27.december 2015.

    Ni mi dovolilo objaviti celotnega komentarja - verjetno se bojijo, da bi kdo kaj tehtnega in strokovnega napisal - in zato sem objavila po delih, začne se čisto spodaj.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.