Slovenija
10998 ogledov

Nova ministrica bi omejila bolniška nadomestila

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Leon
    Leon 19:03 13.november 2023.

    Kako bo preživela večna gospa BOLNIŠKA iz RTVS ?

  • sandi76 19:27 13.november 2023.

    Omejiti bolniška nadomestila pomeni zmanjšati nekaj tistim , ki so zaposleni. Ali ne bi raje zmanjšali socialo, da ljudje nehajo preračunavati, ali se jim splača delat, ali raje dobivat socialo z otroškimi dodatki in podobno. Če to ne zadostuje, ukinite ...prikaži več financiranje prodajalcem megle, ki se jim reče NVO-ji !

    • brencl 19:36 13.november 2023.

      Podpišem! Namesto, da bi nagrajevali tiste ki žele delati, tudi več ur in s tem več zaslužiti, se take raje ovira z raznoraznimi nesmisli in dodatnimi prispevki! Če kdo želi delati - tudi 2 šihta, mumje treba to omogočiti in ...prikaži več seveda pošteno plačati.

  • Ender3 19:34 13.november 2023.

    Absentizma je mnogo preveč in posledično plačanega nadomestila..Na tem je treba narediti rez..Se kdo vraša koliko državljanov dnevno neupravičeno izrablja bolniško. ?

  • optimist11 20:25 13.november 2023.

    Stalno se je bolniška izrabljala. V prejšnjem sistemu je bil problem veliko število malih kmetov, ki so bili zaposleni. V času kmečkih del so bili v bolniški .(ne vsi) Drugače pa nismo šli za vsak prehlad v bolniško. Delalo se ...prikaži več je tudi z vročino. Kakih 15 let nazaj postalo moderno pošiljati domov delavce z prehladom, da ne bi okužili drugih. Tudi v času korone se je odsotnost -po moje neupravičena še povečala. In sedaj zdravnike in ljudi prepričati, da se lahko dela tudi z prehlado9m bo težka.

  • h4ck3r 06:42 14.november 2023.

    Madona, berem dosedanje komentarje in se samo čudim ali ljudje res ne pregledajo zadeve preden komentirajo ali pa imamo same bolj premožne komentatorje. Torej je kateri sploh videl, da bi samo omejili nadomestilo v višini okoli 3500€ torej če je ...prikaži več to 80% vaše plače...wau res nam gre dobro.

  • faceoff 21:44 13.november 2023.

    Tistega ki zboli in gre v bolniški stalež njbolše da kar ubijete,boste imeli najmmanj dela.Tisi ki pa dela pa naj prinese vsakega petnajstega 1000€ v firmo,da bojo direktorji imeli še večje plače.Nismo daleč od tega.

  • alen04 05:30 14.november 2023.

    Ni vse zlato kar se sveti, ljudje moji. Včeraj, danes in jutri se bo pravi obraz vladajočih pokazal. Tole o prenosu dopolnilnega zavarovanja je šele nateg. Kakor do sedaj, bo tudi tokrat čas pokazal svoje. Tudi takrat se bom oglasil.

  • Pepe007 08:00 14.november 2023.

    Ukrep se mi zdi smiseln. Bolniška bi morala iti prej v breme zavarovalnice in obveznega zavarovanja, če ne gre za poškodbo na delovnem mestu, hkrati pa bi morala biti za vse zavarovance skoraj enaka. Ker bi naj bile tudi ostale ...prikaži več pravice iz obveznega zavarovanja enake za vse, ne glede na višino vplačil. Tu je pravi smisel za dodatno prostovoljno zavarovanje. Da si zagotoviš višjo bolniško. Ne gre pa čez noč in naenkrat, zato je tudi tak ukrep nekaj.

  • bobubob 09:32 14.november 2023.

    Koliko bi šele prihranili, če bi se resno lotili migracij - ampak ne, najprej bodo 'iskali prihranke' tam, kjer jih najlažje pridelajo, pa čeprav pravno gledano ni upravičeno. In če smo že pri natikanju 'kapic', kaj pa tista (neobstoječa) pri ...prikaži večri vplačevanju pokojninskih prispevkov, pokojnina pa omejena navzgor? Aha, pri vplačevanju imamo pa (socialistično) 'pravičnost'? Ker navdušeno volimo tiste, ki radi prevzamejo skrb za našo 'varno' prihodnost iz naših rok v njihove žepe.

    • bi_ba 21:14 15.november 2023.

      Čisto vseeno je koga volimo, vsi so isti. Vas še vedno ni nič izučilo?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.