Slovenija
406 ogledov

Nova pravila o delitvi stroškov za toploto

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • izRODEk 08:59 24.september 2016.

    Bedarija vseh bedarij. Kako mi lahko nekdo zaračuna neko vrednost, za katero še sam ne ve, koliko bo ta znašala (40% "povprečne" porabe na kvadratni meter). Mi lahko na začetku sezone poveste, koliko bo ob koncu sezone povprečna poraba? ...prikaži več Ne morete, ker se ta še ni zgodila? Torej mi nekaj zaračunavate, pa ne znate prej povedati?Skregano z vso veljavno zakonodajo in temeljnimi pravili prava.Kdor je sestavil tak zakon, o dovoljenih pravnih zavezah nima pojma.Kdor je tak zakon podpial, pa je kriminalec.

  • Avatar Leon
    Leon 09:32 24.september 2016.

    Nesposobni so sposobni onesposobiti sposobne ! Zakaj pa ne pogledajo pri sosedih v EU ,kako tam zadeve potekajo . Se ne čudim kakšnim posameznikom,ki se bodo zaprli v stanovanje z plinskimi jeklenkami zaradi visokih računih.

  • Dejan Naj 16:34 26.september 2016.

    jaz sem hodo danes sprasevat kako pa kaj je z tem.in mi je rekla da pri nas ostaja vse po starem dobenih sprememb saj so se stanovalci v nasem vhodu strinjali s sistemom kot je sedaj,torej bi bar lahko napisali ...prikaži več vi novinarji da to ne velja vsepovsod ker sam strasite ljudi in delate po nepotrebnem zmedo

  • galoper 14:39 06.november 2016.

    V pravilniku manjka določilo, da mora biti vsak račun za ogrevanje v večstanovanjski stavbi sestavljen tako, da ga prejemnik lahko računsko prekontrolira. To je poslovna navada v vseh poslih.Zdaj namreč stoji le določilo, da se prejemniku omogoči vpogld v ...prikaži več podatke - kje, ne piše. So primeri, ko so med prejemniki in izstavitelji računov - ali posrednikov podatkov za izračun, oddaljeni petdeset kilometrov v eno smer. GZ igleda kot cehovsko društvo, ki ščiti le svoje interese in lastniki le kot nujno zlo njihovih poslov.

  • izRODEk 09:02 24.september 2016.

    2.) Kakšen smisel ima sploh še šteti enote, od kar več ali manj vsi vedo, da se okoli Brunatinih števcev porabe toplote namesti alu folija (ker ti števci za razliko od drugih porabo toplote odmerjajo na podlagi razlike med toploto ...prikaži več radiatorja in okolice) in z alu folijo okoli števca ustvari toplejša klima kot v stanovanju, s čimer se z lahkoto goljufa?Torej imamo krajo, za katero vsi vedo. Je le vprašanje, kdo je pošten in kdo ne. Dobti pa ne morejo nikogar. Torej smo legalizirali krajo?Brunatini števci so neuporabni.

  • izRODEk 09:05 24.september 2016.

    Še tretje:Najbolj pravilno bi bilo še vedno, da se v teh starejših stavbah, ki imajo tak problem, kuri po sistemu, da imajo vsi več ali manj ventile odprte na polno, ogrevati pa bi bilo potrebno zgolj na minimumu (pod ...prikaži več 20 stopinj). Tako bi se vsi nekaj malega dogrevali z drugimi sredstvi, zanesljiva osnova pa bi skrbela za osnovno dovajano toploto, neki minimum in hkrati za vzdrževanje stavbe pred vlago.Uradniki, vi ste smrt družbe. Vse, česar se lotite, zajebete - nesposobni ste do amena. Zato pa ste na uradih, ker ne znate nič delati. Cepci eni nesposobni...

  • Avatar Leon
    Leon 13:32 24.september 2016.

    Res ni logike ,saj toliko plačujemo poleti za sanirano vodo v MB !

  • Tupamaros 10:47 24.september 2016.

    Ignoranca pameti slovenske vlade. Nori jeb*** zmedene.

  • fowler 11:41 24.september 2016.

    Lani smo kupili popolnoma prenovljeno stanovanje... Lastnico sem vprašal, kako je z delilniki, ker so novi radiatorji... Pa je rekla, da je upravnik bloka samo zamahnil z roko, češ samo prestavite jih, ni potrebe po kalibraciji, ker je itak vseeno...<br ...prikaži več />Kolega v istem naselju plačuje 23€/mesec za 37m2, mi pa 24€/mesec za 80m2... sploh nobene logike....

  • Žurnalček 18:07 24.september 2016.

    Obratno , topla voda gre direkt na vrh in se potem spušča po stanovanjih v zgradbah z novejšo centralno in z enim odjemnim mestom in enim števcom . Tisti ki imate pa vertikale po stanovanjih in star sistem je pa tako !

  • Avatar Mirč Sla
    Mirč Sla 07:55 25.september 2016.

    Novi pravilnik prinaša minimalni porabniški delež v višini 40 odstotkov povprečne porabe na kvadratni meter. Ti, ki si izmišljujete tukaj neke pravilnike za več stanovanjke hiše, živite verjetno v hišah in ne v blokih in nimate pojma kaj pišete, ...prikaži veče, neke bedaste zakone in pravilnike.....itn. Odkrito povedano se vam gre samo za denar in nič druzga.

  • Avatar Leon
    Leon 19:36 25.september 2016.

    Kaj menijo o tem pravilniiku na ZPS ?

  • Peter Kolar 13:39 27.december 2016.

    kje je zdaj tu pravica jaz sem voznik na mednarodni špediciji stanovanje je prazno 20 dni na mesec plačujem pa kot da sem doma

  • Kljuka 11:09 24.september 2016.

    Enostavno je kritizirati, kako je vse slabo. Težko (nemogoče) pa je narediti takšen sistem, ki bo vsem ustrezal. V primeru tega zakona vidim kot največjo žrtev občasne prebivalce ("vikendaše"), ki bodo morali plačevati občutno več.Žal pa ima tvoja ...prikaži več "rešitev" še več precej hujših lukenj: - če imajo vsi določeno maksimalno količino ogrevanja tako, da se stanovanje segreje na 20°C, kako se bodo tisti greli, ki želijo imeti več (upokojenci, družine z otroci)? Naj si omislijo še električni grelec?!? Nesmisel- da ne govorim, da to sploh ni izvedljivo, saj v večjih stavbah 20°C v višjih nadstropjih pomeni 30°C v nižjih (kurilnica je v kleti, voda pa se pri prehodu ohlaja).Pa še glede tega, da ne veš, koliko bo povprečje: le kako naj bi vedel, kolikšno bo, če pa ne moreš vedeti, kakšna bo zima... Prav tako, kot ne moreš vedeti, koliko boš v naslednjem letu porabil za gorivo za avto. Lahko pa oceniš na trenutno. Po enem letu pa bo že precej jasno.i

  • izRODEk 15:38 24.september 2016.

    Neumnost.1. Niso samo kritike marveč imaš tudi predlog (pavšal z minimalno porabo).2. Razlike sicer so, tako hude pa spet ne. Le kako smo živeli prej, pred časom delilnikov... Z minimalnim ogrevanjem hiš se segreva celotna hiša, temperatura celotne ...prikaži več hiše se povečuje in se s tem izenačuje toplota celotne hiše - manjše razlike.3. Glede povprečja si narobe razumel. Če v eni izmed najbolj mrzlih praznih sob v celotni stavbi (ko se redno ogreva na minimumu) dosežeš temperaturo 18 stopinj, bi na to temperaturo vezal termostatTorej, bolj, kot bo zunaj mrzlo, bolj se bo ogrevalo in obratno.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.