Slovenija
508 ogledov

Novi zakoni za brezposelne

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • dragec 14:21 09.april 2013.

    ta takoimenovana raforma trga dela bo prinesla velike dvome in nejasnosti - enako ko vidimo po sprejetju pokojninske reforme . NIČ OD NIČ!!!!!

  • anjav 12:50 18.december 2013.

    dragec: Reforma trga dela je prinesla veliko pozitivnih stvari za delavce, saj je po 79. členu Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1) do odpravnine upravičen tudi delavec, ki je bil zaposlen za določen čas. Do odpravnine so upravičeni tudi tisti, ...prikaži več ki so pri delodajalcu neuspešno opravili poskusno delo. Odmor za malico in stroški prevoza so najprej plačani. Spremembe je doživel tudi 94. člen ZDR-ja, ki govori o spremembi trajanja odpovednih rokov, saj lahko odpovedni rok traja najdlje 80 dni (za delavce, ki so bili pri delodajalcu zaposleni več kot 25 let) in ne več 120 dni, kot je veljalo prej. Ta rok pa je lahko tudi krajši, vendar ne sme biti krajši od 60 dni. Če je bil delavec pri delodajalcu zaposlen manj kot eno leto je po novem njegov odpovedni rok 15 dni, če je bil zaposlen več kot eno leto pa 30 dni. Delavci se bodo lahko po novem prijavili na zavod za zaposlovanje že v času trajanja odpovednega roka. Kar mi pri reformi ni všeč je pa to, da delodajalcu po novem ne bo več treb

  • izRODEk 20:18 09.april 2013.

    Kje je izenačitev pogojev za zaposlitev študenta z brezposelno osebo brez študentskega statusa? Dokler tega ni, je tako, kot je. 125.000 brezposelnih. A v neoliberalizmu je to t.i. kolateralna škoda. Ljudje so brez služb zaradi tega, da lahko drugi zaslužijo ...prikaži več več.Mladina bo pa prek študenta delala do 30.leta in še čez na prijateljevo napotnico, pri 70ih jim bo pa še pet ali šest let delovne dobe falil....Koliko fakultet rabiš, da to pogruntaš? Cepci eni politikantski.....

  • Ferluci 14:31 28.avgust 2016.

    Študentsko delo je poleg davkov in dajatve študentskemu servisu obremenjeno tudi s prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni ter za zdravstveno zavarovanje. Torej ne drži, da delovna doba študenta ne vpliva na pokojnino.

  • anjav 12:53 18.december 2013.

    Kar mi pri reformi ni všeč je pa to, da delodajalcu po novem ne bo več treba objaviti prostega delovnega mesta na Zavodu za zaposlovanje, pač pa bo zadoščala že objava na spletni strani podjetja ali na oglasni deski.

  • malonaokoli 10:13 04.december 2015.

    da se na eni strani ljudje grebejo prekomerno z delom na večih mestih, nadurami in svetovanji, zasebnih d.o.o. in redni državni službi je nedopustno in kriminalno škodljivo.Pohlep in požrtnost visokih uradnikov bi morali vsaj v Zdravstvu, Šolstvu in Sodstvu uredit. ...prikaži več Vsak strokovnjak potebuje tudi čas za družino in počitek, zato bi morale državne institucije zaposliti mlade diplomante, da se oblikujejo v strokovnjake. Nadure je treba ukinit ker izčrpavajo strokovnjakovo zdravje.Mladi diplomiranci nimajo kaj počet na Borzi.Za to morajo poskrbeti stari strokovnjaki kot mentorji na rednem delovnem mestu, da se umaknejo in dajo prostor mlajši generaciji.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.