Slovenija
410 ogledov

O tablicah razmišljajte že, ko se otrok rodi

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • jakec1575 12:14 30.april 2016.

    Poznam cloveka srednjih let, ki nima niti mobilnega telefona. Vse kar ima je email. Potuje, pocne mnogo stvari. Vse brez telefona. In nisem srecal bolj srecnega cloveka. Ima prednosti. Ko se on zmeni za srecanje, ga ne mores odpovedati, ker ...prikaži več se ti ne da. :) Pameten clovek. Mislim, da mu kmalu sledim. Digitalni svet je sicer poln infomracij a tudi smeti in zavajanj ter obvaldovanja cloveskih mnozic. V vecjem delu pa je fake.

  • jakec1575 12:11 30.april 2016.

    Dokazali so, da telefonska naprava uspesno pregreje 3/4 otroske lobanje in zgolj 1/4 odrasle. Torej imas prav.

  • malonaokoli 07:36 30.april 2016.

    tisti ki imajo večje število otrok, nimajo teh problemov !

  • Dare Dado 08:24 30.april 2016.

    saj ne rabiš da te otrok komandira, če si ta prav starš ti odločaš o tem

  • Avatar Leon
    Leon 09:14 30.april 2016.

    Otroci se, hočeš nočeš, dandanes že rodijo v svet, ki mu vladajo pametne naprave..........posledica tega so zapisi na Twiterju znanega TWITERJA ! Hvala za rože !

  • jakec1575 11:50 30.april 2016.

    mu privoscite digitalni svet cim kasneje. Vsi itak ne morejo biti programerji. kdo bo pa hrano delal in druge reci. roboti? se vsaj 30-50 let ne.

  • mph 11:58 30.april 2016.

    Grozljivka je, da imajo telefon res že otroci še pred šolo. O sevanju pa zgoraj nič. Starejši imamo sicer bistveno debelejše in goste lobanjske kosti, pa je vedno več raziskav, ki dokazujejo, da ni čisto nenavarna zadeva, da lahko povzroča ...prikaži več tumorje, pri otrocih pa toliko bolj. Po mojem vsaj do 11. ali 12. leta nima kaj delat telefon v rokah otroka oz. je potrebno vsaj le-tega podučiti, o čemer gospodična ne bev ne mev, da dosledno vsaj uporabljajo slušalke.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:02 01.maj 2016.

    ja in kaj a zdej mu boš vsako reč kupoval k jo imajo drugi al kaj? dej ne zaj....

  • nergač 13:22 30.april 2016.

    @zkvazdjkrregistracijozahtevategrrrrrrfakoffff: "...ampak pametni telefon je pa bolj igračka kot nuja."Ati, skoraj vsi ga že imajo v razredu, zakaj ga jaz ne morem imet? Uaaaaaaaaslip, hlip, hlip....pa prjatlca Tanaja ga že ima, jaz pa ne.....(malo si za časom, se mi zdi)

  • nergač 10:19 30.april 2016.

    "Martina Peštaj je medijska psihologinja in predavateljica, urednica oddaj v Otroškem in mladinskem programu "Se pravi, da je tale gospodična, ki se tako sladko hahlja s slike, sokriva za mizeren otroški in mladinski program na državni TV, ki ...prikaži več pogoltne letno denarja za en Zidarjev predor (ali dva evropska) in katerega večino se v Sloveniji zbere z obdavčenjem vseh, ki imajo električni števec.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:05 01.maj 2016.

    men starši niso dajal stvari sam zato ker so jih imel drugi pa sm se tega navadu pa je blo.

  • jakec1575 11:49 30.april 2016.

    Medijska psihologija pa ja ne bo rekla nic proti medijem. Udobje starsev, da si kupijo mir v restavraciji je se ena taka. Dejstvo je, da otroci do 11 leta rabijo samo cimvec gibanja in radovednosti, dolgcasa in kvecjemu eno obsolsko ...prikaži več dejavnost, ki jim je resnicno vsec. Vse ostalo je za otroka kontraproduktivno in bo imel kot odrasel clovek psihicne, custvene, zrelostne tezave. Buljenje v ekran je dvojna smrt za otrokov razvoj. saj smo igrali tudi mi igrice. Ampak si si moral sam nalozit, znat kak ukaz pa itak smo to poceli zelo poredko in ponavadi si povabil prijatelja. Si bil pa varen pred internetom! Res je da so danes pametne naprave konglomerat risanke, racunalnika, igrice, pa vendar je cisto prevec tega. Uporabljas palec in kazalec. Pri joysticku in tipkah si vsaj uporabljal vso roko. Je pa udobno za starse v avtu, v gostilni in se kje. Zakaj imate potem otroke? Otrok je odgovornost in zahtevna odlocitev. 24 ur na dan. Če hocete veselega radovednega otroka, ki zivi v realnem svetu,

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:00 30.april 2016.

    Pametni telefon je luksuz ne potreba. Staršem ni treba kupovat pametnih telefonov. Če hoče otrok pameten telefon naj poleti dela pa zbira denar da si sam kupi pameten telefon. Sam je pa neki res...če jim ga ti ne kupiš je ...prikaži več čisto možno da mu ga bodo kupili sorodniki/skupina prijateljev/sošolcev za rojstni dan ker je potrošništvo tko bedno naravnano. Itak skor noben ne ve kaj kupt, kaj domislnega se spomnt za darilo tak da pol grejo najprej po spisku najbolj očitnih stvari in ja skor zihr mu ga pol drugi kupjo za rojstni dan. Ajej... Mislm ne rečem če otrok hodi na avtobus (srednja šola) da je prov da ima telefon, ampak pametni telefon je pa bolj igračka kot nuja.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.