Slovenija
16 ogledov

Partnerji pritiskajo na zavore

Komentarjev 2
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mirko 11:11 18.oktober 2012.

    Daj konkretno povej vsem forumašem in bralcem, kako si ti predstavljaš, da bo vlada ustvarjala delovna mesta ? Ali si mislil tako, kot je nekoč počel Kardelj, ko je šel na politični govor v neko mesto in ugotovil da mora ...prikaži veča tam odpret tisoč delovnih mest in naslednji dan so že začeli gradit tovarno ? To je bila tako imenovana "dogovorna ekonomija". V tržnem sistemu pa tega več ni, ker nima podlage v ponudbi in povpraševanju (glavna tržna zakonitost). Vlada lahko oblikuje samo sistem, v katerem je gospodarstvo vzpodbujano k širitvi in odpiranju novih delovnih mest. No, vzvodov ima dosti, ampak so v današnjem času zelo omejeni pri uporabi le teh iz več razlogov. Prvo je proračunski deficit, pa svetovna ekonomska kriza (upadanje povpraševanja-potrošnja), drago zadolževanje in še bi lahko našteval. Druge rešitve ta vlada nima, kot da se nekaj privarčuje pri javni porabi in se pametno vlaga v vzpodbujanje gospodarstva. Pri tem slednjem je pa res, da ta vlada ne zna dobro razmišljati kako in

  • dragec 08:41 18.oktober 2012.

    Niti enega reformnega zakona ni, ki bi podpiral oživitev gospodarstva, novih delovnih mest - samo zmanjšaj - stiskaj - krči - uniči - ...Kaj je v enem letu pametnega predlagaj ulizani Radovan?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.