Magazin /magazin/film-glasba-tv
328 ogledov

POP TV odpovedal šov Gasilci: Enota 14

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Janez_53 19:06 09.januar 2015.

    Brez skrbi, da tisti, ki živimo v manjših krajih, zelo dobro vemo, koliko odrekanja in prostovoljnega dela je potrebnega, če hočeš biti z dušo in srcem gasilec! Ampak tega, kar država noče napraviti za gasilce (pa bi morala), v tem ...prikaži več šovu zagotovo ne bi izvedeli!

  • wingspan15 14:03 09.januar 2015.

    ugleda gasilcem ni potrebno dodatno utrjevati, saj so si ga v vseh letih pridobili s svojo srčostjo, strokovnostjo in pripravljenostjo pomagati ljudem v njihovih najhujših trenutkih. POP Tv pa naj rajši poskrbi za lasten ugled.

  • Tadej Tomašič 15:06 10.januar 2015.

    Podpirate ali ne podpirate cilj komercialnega TV-ja je samo eden: ZASLUŽEK na račun gledanosti in vsega kar sodi zraven (glasovanja, oglaševanje, promocija, itd...) ...so pa seveda tudi posredni (+ in -) vplivi na gledalce...lahko bi bilo pri takem šovu seveda ...prikaži veča tudi kaj koristnega...seveda na račun izkoriščanja PROSTOVOLJNOSTI. Ko potegneš črto bi bilo BOLJE ZA TV, DA BI V PRIMERU IZVEDBE TOVRSTNEGA ŠOVA DAL VES ZASLUŽEK GZS (ki bi ga razdelil prostovoljnim društvom) IN S TEM POKAZAL KOLIKO MU JE DO ČESA ! ...prostovoljni PGD-ji pa bi morali ta denar uporabiti kvečjemu ZA OPREMO&USPOSABLJANJA in NE za veselice in píjanice :)

  • banja 18:57 13.januar 2015.

    Pa res take stvari ljudje gledajo? Kaj so ljudje prforani, da kar gledajo vsakovrstne neumnosti na TV? A ni bolje vzeti v roko knjigo?TV tako poneumlja, da se to pri nas že krepko pozna. Imamo povsem dezorientirane ljudi.

  • KOJAK 14:10 09.januar 2015.

    Me zmotita predvsem dve stvari!1. Gasilci so lahko hvaležni POPTV za vsa poročanja, ki so jih naredili do zdaj ob vseh poplavah, žledu in ostalih nesrečah. Ljudje ob takih poročanjih in novicah zvedo za pravo delo gasilcev, če ne ...prikaži več bi bilo poročanja ne bi bilo take podpore in dobrega mnenja o gasilcih med ljudstvom. Šov pa bi tudi dodatno naredil dobro promocijo med mladino in otroci.2. Zelo pa me zmoti peticija, ki so jo bili ljudje sposobni izvesti za nek šov niso pa sposobni kritičnega razmišljanja in organizacije ob zgodbah o TEŠ6, bankah, nesposobnežih v parlamentu, čudnem sodstvu in podobnih zgodbah... skratka NAROBE SVET.

  • Smesko 16:24 09.januar 2015.

    GZV ve, da bi lahko ljudje videli tudi drugo stran tega poklica in da ni vse zlato kar se sveti. Večina ima sedaj gasilce (kot celoto) za več kot morda so in več kot vejo o detajlih, slabše imajo lahko ...prikaži več mnenje - odvisno koga in kako prikažejo, zato pa brez njihovega nadzora ne želijo, da se oddaja predvaja...

  • moder 14:20 09.januar 2015.

    ljudje se dobro zavedajo dela gasilcev in ne potrebujejo porocanja pop tv, da bi se zavedali dela in odrekanj gasilcev.Za navedbe iz tocke 2. so pa v veliki meri odgovorni prav mediji, ker delajo z roko v roki z ...prikaži več kapitalom in ze dolgo ne sluzijo namenu, ampak kapitalu...

  • Janez_53 14:34 09.januar 2015.

    Popolnoma si zgrešil bistvo! Gasilci pa res ne rabijo biti "hvaležni" POP-TV-ju, niti katerikoli drugi televizijski ali radijski postaji! TV in radijske hiše si s poročanjem SLUŽIJO KRUH in ustvarjajo dobiček za lastnike! Če uporabim tvojo logiko, bi pravzaprav TV ...prikaži več in radijske hiše morale biti hvaležne naravi, da poskrbi za dogodke, o katerih lahko poročajo. Imaš pa vso pravico organizirati peticije proti vsemu, kar si navedel v 2. točki. Ja, ampak za to bi se moral potruditi in se premakniti iz udobnega fotelja, kajne? Vsa čast gasilcem, da so tako reagirali, ker niso gladiatorji, ampak srčni ljudje, ki priskočijo vedno na pomoč ljudem v nesreči!

  • KOJAK 15:22 09.januar 2015.

    Janez_53POPTV ni samo poročala o gasilcih ampak delala tudi tematske prispevke, kolikor se spomnim celo cele oddaje in kaj hitro se zna zgoditi da tega ne bo več. Je velika razlika če poročaš o neki katastrofi in malo posnameš ...prikaži več posledice, pa nekaj intervjujev narediš ali pa poročaš tako, da so na posnetkih vidni gasilci, da kaj vprašaš kakega gasilca... itd. In POPTV je v privatni lasti, in lastnika zanima dobiček bo pač naredil drugačen šov pa več poročal o nečem od česar imajo dobiček – in to delajo vsi privat mediji, verjemi mi.In če bi bila gasilska zveza pametna bi ta šov obrnila sebi v prid. Tako ga pa ni znala... Ljudje še vedno večinoma gasilce povezujejo z veselicami, čevapčiči in da poprimejo za delo ko so naravne nesreče. Noben pa ne ve koliko je v ozadju odrekanja, prostovoljnega dela, garanja, financiranja in lastnega žepa. In gasilska zveza bi lahko ta šov izkoristila ravno za to da pokaže še drugo plat, ki je slovenceljni ne poznajo. O tem da sedim v fot

  • Jure Verboten 16:47 09.januar 2015.

    Ne podpiram – v primeru, da bo glavna tema šova Enota 14 norčevanje iz gasilcev, tako kot je npr. šov Big Brother ali pa zrežirana Kmetija.Podpiram – v primeru, da bo ta šov temeljil na izobraževanju gasilcev. Tako ...prikaži več kot pri Gostilni išče šefa, izobražujejo kuharje in obenem tudi gledalce (ne mislim na prepiranje tekmovalcev v stanovanju). Dandanes je vsepovsod kriza. Zato si vsa gasilska drušva ne morejo privoščiti izobraževanja, za svoje operativne gasilce. Menim, da bi morali gasilci v tem šovu opravljati razne koristne specializacije, da bi s tem pridobili dodatne licence. Še boljše pa bi blio, da bi opravjali tako teuretične, kot praktične izpite, ki bi morali biti na višji ravni, kot jih dnevno upravljamo gasilci. Ti nebi smeli biti zrežirani! S tem, bi se lahko gasilci pokazali javnosti, da naše delo ni enostavno in da je velikokrat tudi zelo nevarno. (npr. Tečaj IDA – izolirnega dihalnega aparata je zelo zahteven, katerega ne opravijo vsi gasilci, pa tudi če so

  • Jure Verboten 16:49 09.januar 2015.

    pa tudi če so zdravniško sposobni...ta tečaj ni poceni). Še boljše pa bi bilo, da bi v tem šovu uvedli vojaško disciplino, kar bi pomenilo, da bi ob kakršnem koli incidentu, kot je neposlušnost nadrejenih, morali odstopiti iz šova.<br ...prikaži več />Gledalce bi lahko naučili, kako se je potrebo pravilno obnašati v prometu. Več kot polovica ljudi se ne zna pravilno umakniti iz ceste, ob srečanju z interventnim vozilom ali pa se sploh ne. Potem, lahko bi jih naučili, kako postopati pri gašenju požara, pred prihodom gasilcev. Dosti ljudi, še danes ne zna uporabljati gasilnega aparata.To nebi smel biti šov ampak javno izobraževanje. Vendar pa sem mnenja, da ta šov nebi pritegnil takšnih, ki gledajo takšne šove zgolj zaradi samozadovoljstva. To pomedi, da uživajo v tem, ko je nekdo slabši od njih in se s tem dobro počutijo in imajo nekoga za ˝šimfat˝.

  • izRODEk 20:31 09.januar 2015.

    A so se mal usral pri PRO-Plus-u? :)))))Njih boli kita za gasilce, oni so z njimi želeli zaslužiti, poleg tega sodelujejo z ameriško ambasado, ta pa ima neposreden vpliv na desno politiko, ki se napaja z gasilci kot ...prikaži več nekakšno ljudsko vojsko.Gasilci nikoli niso bili in nikoli ne bodo ne levi in ne desni in noben medij ali politika si jih ne bo lastila. Gasilstvo je poslanstvo, je način življenja. Je odrekanje, za katerega ne pričakuješ plačilo in noben POP teve in podobna sranja jih ne moreta kupiti. So pa s to oddajo poizkusili, o tem ni nobenega dvoma.

  • Janez_53 14:04 09.januar 2015.

    Končno jih je srečala pamet! Bravo gasilci, ker vas ni premamil vonj denarja in ste ohranili pokončno držo! Naj si vrli televizijci iščejo svoje gladiatorje (delam krivico nekdanjim gladiatorjem?) nekje drugje, ne pa v organizacijah, kjer je na prvem mestu pomoč sočloveku!

  • Erik Trkman 17:45 09.januar 2015.

    Če že nisi gasilec nas usaj pusti da opravljamo svoje delo.. Mediji nam niso nič pomagali so samo navlačili use informacije na ljudi.. saj ne poročajo usakega požara itd. poročajo samo večje katastrofee.. nihče pa ne vidi manjših podrobnosti.. <br ...prikaži več />S peticijo se strinjam.. Sem jo tudi podpisal.. In nimam kaj dodati.. use je jasno.. Gasilec ni nikoli sam.. Vedno je skupina gasilcev.. Noben ne gre sam v požar.. Noben sam ne gasi itd. VEDNO IN POVSOD SMO KOT SKUPINA IN DELUJEMO KOT SKUPINA..Vsem gasilcem pa NA POMOČ!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.