Slovenija
4362 ogledov

Portal plač: Sedaj lahko preverite plače v javnem sektorju

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • sprehajalec 09:47 01.september 2016.

    Gre za diktaturo javnega sektorja, kot novo fazo v nadaljnem razvoju socialistične družbe. Torej nekdanji proletariat iz TOZDov se je preselil v JS. Javni sektor nastavlja Ministre in Ministrske predsednike iz svojih vrst, ki delujejo le v interesu ohranjanja življenskega ...prikaži več standarda zaposlenih v JS. Tako imenovane omejitve zaposlovanja uvedene 2009 so se že davno obvile, za potomce zaposlenih v Javnem sektorju, zaposlovanje tam je dobilo cehovske in rodbinske značilnosti. Cerarjev svetovalec Štrukelj, pa skrbi, da se plače in prejemki revalorizirajo z rastjo življenskih stroškov, davki pa odmerjajo na osnovi povprečne plače v JS, ki je nerealno visoka v Sloveniji. Breme davka se torej prenese na najbolj uboge v tej državi, ter tiste, ki so bili prisiljeni oditi s trebuhom za kruhom v tuje kraje.

  • Avatar praufo
    praufo 18:07 31.avgust 2016.

    ne se sekirat sej še posojajo, zato pa je gospodarska rast ker se več dnarja znos v štacune, ampak ko bodo pa strici pipco zaprl, ker je nastopila "kao" kriza, ... bo pa jok in stok

  • jakec1575 17:51 31.avgust 2016.

    od 1.1.2015 do 1.6.2016 ste zaposlili 4000 novih zaposlenih, povečali maso osnovnih plač za 15 mio na mesec.Prekinili varcevanje, omogocili napredovanja, vecinoma za 2 placna razreda. Pa kdo mislite, da bo to placal? Kaj javnemu sektorju ni jasno? Nkedo je ...prikaži več rekel, da je potebno delovna mesta delat, pa so zagrabili dobesedno. Mislim, da se bom v jetra ustreilil danes.

  • tecumseh_1975 19:05 31.avgust 2016.

    stari moj ni panike... danes smo se spet zapufali za 1 miljardo€. Boljš da kdo ne vpraša koliko od tega bo šlo za pospeševanje gospodarstva in odpiranje delovnih mest v gospodarstvu. Delovnih mest z visoko dodano vrednostjo

  • mph 22:09 31.avgust 2016.

    Khm, ker ti je ekomomija španska vas .... v Avstriji, Nemčiji, .... vlagajo bistveno več v zdravstvo, socialo, ... verjetno imajo tudi kaj bolj pošlihtano (niso imeli poosvoboditvenih lopov na oblasti) ....ampak to lahko, ker GOSPODARSTVO FUNKCIONIRA. Pri nas pa ...prikaži več so v gospodarstvu (o politiki pa itak nima smisla izgubljat besed) total nesposobni, zato pa nam nikamor ne gre. Ali misliš, da so medicinske sestre, zdravniki, gasilci, policaji,... pa zakaj pa ne, občinski uradniki .... odgovorni za dobro ekonomsko poslovanje? Vsekakor pa imajo ti nesposobneži neomejena (kot generalno kapitalizem) sredstva, da obračajo pozornost na tiste, ki nimajo nobene veze z žalostnim stanjem ali pa minimalno. Res smo ena beda od naroda, če ne bi bilo NOV res ne bi bilo ničesar nad čem biti ponosen.

  • mph 22:14 31.avgust 2016.

    Sem hotel en nivo više postat ... pa tudi niti govora jakes o tem, koliko tisočev in tisočev pa jih je šlo v pokoj, mnogi, ki so lahko, med. sestre, zdravniki, so šli v tujino, ..... Največji dosežek vseh vlad ...prikaži več od Janševe naprej je, da so uspeli oprat možgane navadni raji, da smo v slabem stanju zaradi "požrešnega javnega sektorja" ... uaa .... boli glava.

  • jakec1575 23:04 31.avgust 2016.

    krvavim. Nimam nic proti zaposlovanju kadrov v JS, kjer jih potrebujemo. Zdravniki, sestre, policija. Vendar mora to iti z roko v roki z odpuscanjem, tam, kjer je kadra prevec in je predrag. 170 000 je dobra petina vseh zaposlenih. Tisti, ...prikaži več, ki so sli v pokoj so dodatno breme, ker bodo ziveli dlje, kot so pa placali v blagajno. Ker tudi ta ni vzdržna. Ne mi govort, da je cel javni sektor super produktiven, ker vem, da ni.

  • Tupamaros 08:37 01.september 2016.

    Nehajte se sekirat okoli Hillary in Donalda. Ta dva sta za boljšo kvaliteto našega življenja popolnoma nepomembna.Mene bolj skrbi to,da je slovenski cesar gol. Ministrstvo za finance je preprosto ustavilo prevzemanje obveznosti za vse proračunske uporabnike, Za tako drastičen ukrep ...prikaži več so se odločili zaradi predčasno nastale luknje v proračunu Proračun je prazen 4 mesece pred koncem leta. Z drastičnim ukrepom ministrstva se je vse ustavilo ampak za zadolževanje ni omejitev. Še enkrat se bo pokazalo, da socialistični sistem ne more preživeti brez tujega denarja. PS: Masikateri odvisniki od proračuna plač ne bodo deležni. Med njimi zagotovo ne bodo ministri, poslanci in ostala nepotrebna zalega iz javnega sektorja.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.