Svet
4440 ogledov

Postavili nadzorne kamere, ki preverijo, ali ste privezani in če telefonirate

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • tlacan 10:24 07.januar 2024.

    Kazni za uporabo telefona so prenizke in kamere bi morali meti na vseh križiščih. Ne samo za uporabo telefona ampak tudi za nepravilno vožnjo v krožiščih, neuporabo smerokazov in še bi lahko našteval. Premalo voznikov upošteva prometne predpise, ki so ...prikaži več namenjeni varnosti v prometu. Koliko voznikov (predvsem voznic, ki so multitasking) ne more ustaviti, ker ima roko zasedeno s telefonom, pa ne uspe prestaviti v prvo, če se ustavi. To je zelo pomembno, da vozi in spremlja všečke na instagramu

    • vzev 10:32 07.januar 2024.

      Ja, toda potrebno bi bilo ločiti kakšno uporabo telefona. Klic ne vpliva niti malo na samo vožnjo, pa tudi če ga držiš v roki. Ker ni nobene razlike ali imaš telefon v roki ali pa jo imaš na nasloni za ...prikaži več roko, v roki cigaret... Pisanje SMS-ov je pač druga stvar.

    • tlacan 11:05 07.januar 2024.

      Problem je, da je roka zasedena in avto ni prirejen za enoročno upravljanje. Iz "naslona" lahko roko v trenutku premakneš na volan ali prestavno ročico. Telefona pa (zaradi vrednosti) podzavestno ne bomo izpustili na tla, da bi sprostili roko. Gledanje ...prikaži več ekrana je zelo nevarno, ker takrat ne gledamo prometa okoli nas a je tudi "težek" pogovor nevaren za pozornost.

    • tlacan 11:05 07.januar 2024.

      Nekje sem prebral: "Če si tako pomemben, da moraš med vožnjo odgovarjati na klice, si lahko privoščiš šoferja. Drugače pa se ustaviš na počivališču in opraviš vse potrebno."

    • Naklonsky 11:21 07.januar 2024.

      No ja, če si malo v stiku s tehnologijo lahko uporabiš SIRI - lahko pokličeš kogarkoli ali sprejmeš klic ne da bi imel telefon v roki.

    • vzev 11:23 07.januar 2024.

      tlacan, zakaj bi si najel šoferja, če lahko opravim pogovor med vožnjo. Ko grem npr. iz Kopra v Maribor je to dve uri časa, ko lahko opravim vse službene pogovore. In tega se dejansko poslužujem. Je pa res, da imam ...prikaži več sedaj prostoročno telefoniranje.

    • vzev 11:34 07.januar 2024.

      tlacan, daj mi razloži, kaj je razlika, če imam v rokah sendvič, kavo ali pa telefon? In zakaj nebi spustil telefona? Ko si zagledal policista si ga tudi izpustil? Jaz v samem pogovoru ne vidim nobene razlike. Razumem pa, da ...prikaži več je razlika pisanje in branje SMS-ov, brskanje po spletu.

    • vzev 11:35 07.januar 2024.

      In avto je prirejen za enoročno upravljanje. Zakaj pa je potem naslon za roko?

    • tlacan 11:41 07.januar 2024.

      Niti se ne spomnim več, kdaj sem dobil prvi službeni mobilni telefon. Takrat so bile v uporabi ta stare Nokie in Ericssoni. Prvo instalacijo za prostoročno telefoniranje sem si kupil sam in ob vsaki menjavi telefona sem od podjetja zahteval ...prikaži več menjavo avtoinstalacije do Blutooth tehnologije, ki jo uporabljam še danes. Ob bolj zahtevnem pogovoru sem pripeljal iz Ljubljane v Koper in se sploh nisem zavedal poti do Kozine - kolikor je trajal pogovor. Nadaljujem . . .

    • tlacan 11:46 07.januar 2024.

      Precej jih drži telefon v roki, čeprav vozi avto z standardno vgrajenim prostoročnim telefoniranjem. @Vzel; Mogoče si tudi ti multitasking, kot sem tudi zase verjel pred leti. Pa ni tako - prej ali slej spoznaš, da ni tako. Če imaš ...prikaži več srečo ne narediš nobenemu nič hudega a dosti jih nima te sreče in imajo kakšnega invalida ali celo življenje na svoji vesti. Res pa je, da je zmeraj več ljudi vrez vesti na tem svetu.

    • vzev 12:29 07.januar 2024.

      Kaj ko imaš sopotnika na sedežu, tudi ne veš kako si vozil? Nikoli nisem rekel, da ne bom imel nesreče, toda če jo bom imel, na to telefon vsekakor ne bo vplival. Pa ni važno ali imam na prostoročno ali ...prikaži več pa bi ga imel v roki.

  • bobubob 09:48 07.januar 2024.

    Žabo kuhaš počasi. Nas kuhajo vedno hitreje, praktično smo že razkuhani. Ker sami to želimo, saj tile, ki nam to vsiljujejo, niso prišli z Marsa ampak so naši sosedje, znanci, sorodniki - moč, da nas posiljujejo z idiotizmi pa smo ...prikaži več jim podelili kar sami. Da bomo varni? Da bo svet ohranjen za naše potomce? Eh, saj poznamo tisto, kdo dandanes vpije 'držite tatu - tisti ki krade ! Pa saj niti ne kradejo - ropajo, ropajo in lažejo povsem brezsramno in vsem na očeh. Levi in t.i. desni pokvarjenci!

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:33 07.januar 2024.

    Kdor se reda drži,kazni ni

    • popokatopetl 10:11 07.januar 2024.

      Glede hitrosti nihče ne gleda ves čas na cagar. Več ko je kamer, nižje bi morale biti kazni. Ampak ne bodo, ker je cilj molža.

    • Avatar Leon
      Leon 10:17 07.januar 2024.

      Spomnite se Kanglerjevih kamer v Mariboru ? In, če ne bi Mariborčani VKUP STOPLI ,bi jih danes imeli na vsakem vogalu .

  • bobubob 09:41 07.januar 2024.

    Vsak izgovor je dober, da le vstopajo v našo zasebnost. Mimogrede bodo posneli še, koga vse vozim in morda še, očem govorim. Branje z ustnic je že stara stvar....vse zakonito. Plin je zakonito postal strupeni energent, CO2 pa strupeni plin, ...prikaži več ki ogroža življenja. Kurjenje z drvmi, plačevanje z gotovino? Neodgovorno! Cepljenje seveda samo koristi. Bo vsak moral na stanovanje vzeti še migranta? Nam bodo predpisovali še barvo WC papirja? Vse zakonito - za našo varnost?

    • Naklonsky 11:16 07.januar 2024.

      Daj, zberi se! Nisi še nikoli nikogar videl, ki čudno vijuga obenem počasi vozi - ko ga nekako uspeš prehiteti, vidiš da ima mobi v roki in veselo telefonari?

  • Naklonsky 11:11 07.januar 2024.

    Da, res nas Hrvati prehitevajo na vseh področjih….

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 10:56 07.januar 2024.

    Ja še doma v sekret mi jo naj postavijo. Banda čisto razčlovečenje človeka, nadzor na vsakem koraku... Upam da se bo narod temu enkrat končno upru, drugače nam itak ni več pomoči. Saj ni poanta o kazni ampak osebnem nadzoru, ...prikaži več točno vedo kje se nahajam. Zakaj že? Zasebnost?

  • a3479c8857678e87df3c796b6335aa01be0c1022 11:43 07.januar 2024.

    A pol se bo videlo tudi če ti ga sovoznica vleče med voznjo?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.