Avto
184 ogledov

Pri nas nove talne označbe proti prehitrim motoristom

Komentarjev 19
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • BenX 07:47 26.julij 2016.

    ok, ne tak na pamet prosim! "Zaradi prehitre vožnje ogrožajo sebe in druge udeležence, denimo kolesarje...". kdaj je motorist poskodoval kolesarja? koliko kolesarjev so motoristi ubili v zadnjih 10 letih?? mislim, da so kolesarji sami sebi dosti vecji problem, ampak, ...prikaži več to je ze druga zgodba...

  • Avatar Leon
    Leon 09:08 26.julij 2016.

    Potrebno je spremeniti miselnost na "podstrešjih" državnih birokratov ,ki tako poceni nategujejo ljudtsvo ! Samo nadzor in sankcije prinašajo spremembe. Dokler bo policija imela status "stavke" bomo cepetali na mestu in strahovali za življenja .

  • DasAuto 13:27 26.julij 2016.

    če so črte bolj spolzke, potem se jih bodo motoristi ogibali in bo vsaj ob dežju določen pozitiven učinek. če bi se še po suhem polzele, bi bilo pa še toliko bolje. kaj ti pomaga, če je kolo motorja na ...prikaži več svojem pasu, ko pa motorist leži na nasprotnem pasu. glede na izkušnje po cestah sem več kot srečen, da mi kdo ni pustil glave v levem žarometu.

  • Tom Yum 07:48 03.avgust 2016.

    Vsak motorist, ki ima malo soli v glavi ve, da je ne sme moleti na nasprotni pas. Komaj so si motoristi izborili pleh na "zaščitnih" ograjah, že tu grozi nova neumnost, ki bo samo pospešila zdrs. To je umotvor teoretikov, ...prikaži več ki sedijo v pisarnah, ne na motorju.

  • McClain 08:06 26.julij 2016.

    no, teh dveh skupin v prometu pac ne gre primerjati. Z motoristi je dejansko kriz v prometu. Bil presenecen, kako so se s srecanja pred meseci odpeljali-ne hitrost, presenetila me je koliko od njih je bilo konkretno pojanih. NIsem mogel verjeti!!!

  • Ronald Reagan 09:04 26.julij 2016.

    Lepo ga tebi smodi danes...že v polni pripravljenosti na sprejem idola Putina?

  • Ronald Reagan 09:06 26.julij 2016.

    Lahko pa, recimo, poskusijo voziti malo počasneje...bi šlo to?

  • nanisimi 17:09 26.julij 2016.

    črte sem danes prezkusil s kolesom, po suhem ne drsijo, zato pa fajn prerukajo "mini ležeći policaji"

  • Sven Hill 17:47 26.julij 2016.

    lažje je prehitet 4 od enkrat kokr pa da so 4 v vrsti...pa še ko se vi loloti lotite prehitevat na nepravilen način..... pride avto kontra in se začneš avtomatsko umikat in zbiješ kolesarja....

  • Žurnalček 09:05 27.julij 2016.

    Tole kar ste narisal samo še bolj pomaga motoristom pri divjanju. Ja če je tolk nor , da moli glavo čez črto in se ne boji nasproti kamiona , pol naj pa kar divjajo. Potrebno je narisati črte čez celo ...prikaži več cestišče na 2 metra , pa ne bodo mogel divjati zaradi različnih podlag in posledično oprijema gum !

  • Žurnalček 09:07 27.julij 2016.

    Ti res ne veš zakaj so te črte !!!

  • Žurnalček 09:10 27.julij 2016.

    Črte so zaradi tega , da ne molijo glav na drugo stran cestišča !!!!!!!

  • Emin Ius 10:09 31.julij 2016.

    Če odstranijo vse radarje in kontrolo prometa,lahko popackajo selo slovenijo.

  • decva1 09:55 26.julij 2016.

    Se mi zdi, da se ti dve trditvi skregani med sabo. Zaradi teh črt, bodo motoristi vozili bolj po zunanji strani cestišča, kar pomeni, da bodo še lažje zbili kakšnega kolesarja. Pa da ne govorim o teh črtah v primeru ...prikaži več dežja! Se bojim, da bo samo še kakšna motoristična žrtev več, ker v dežju na teh talnih označbah drsi kot hudič - pa ni treba kakšne posebne hitrosti imet. Če veste, da to cesto izkoriščajo za "poligon za dirkanje", bi bila rešitev v tem, da bi redno pošiljali kontrole policistov, pa bi se hitro rešilo problem, a ne, pa še mal dnarja bi v državni proračun kapnilo.

  • vejper 11:59 26.julij 2016.

    Ma ne ga srat, motoristi ogrožajo kolesarje :OKaj pa ko se trije - štirje kolesarji vozijo vštric, klepetajo med vožnjo, telefonirajo, pošiljajo SMS-e, ... in ko jim potrobiš ti pokažejo sredinec?Bogi kolesarji, res ste ogrožena vrsta, ampak ne ...prikaži veče po krivdi motoristov, temveč zaradi lastne neumnosti in prepotentnosti :(

  • Žurnalček 09:06 27.julij 2016.

    Ja ko smo imeli TAM smo imeli tudi svojo sliko kamionov , sedaj pa TAM-a ni več in so na sliki nemški kamioni !

  • dimnikar 08:19 26.julij 2016.

    Glede na to, koliko pogosteje srečujemo kolesarje na cesti, so ti zagotovo večja ovira kot motoristi. To nekako ne more biti sporno.S temi dodatnimi črtami pa samo ogrožajo življenje motoristom, saj so črte (ob mokrem vremenu) spolzke in ...prikaži več s tem smrtno nevarne - seveda se jim zato mora motorist izogibati in ima tako efektivno ožji vozni pas kot prej, kar pomeni manj maneverskega prostora za izogib drugim oviram kot je kamenje, pesek, listje itd., ki so prav vsi tudi lahko vzrok za padec.

  • izRODEk 07:48 26.julij 2016.

    Vse nove prometne označbe in znaki so zgolj copy/paste nemškim označbam.Spremenili smo recimo obliko kamiona na določenem prometnem znaku, da je sedaj enak, kot kamion na nemškem prometnem znaku.Tudi te talne označbe ne bodo rešile kaj dosti - ...prikaži več vse je stvar tradicije.Smo pač narod hlapcev. Sprijaznite se. Ponemčurili so nas in potrebno nas bo zopet osvoboditi.SF/SN!

  • CharlySheen 09:32 26.julij 2016.

    Najbrz smo res kolesarji krivi za taksno število žrtev na cestah, ne (včasih še) pijani divjaki na motorjih in v avtomobilih? Če spremljaš poročila o nesrečah motoristov, v oči bodeta dve kategoriji: nesreče, ki jih z izsiljevanjem prednosti zakrivijo vozniki ...prikaži več avtomobilov, in nesreče, ki jih z objestno in neprilagojeno vožnjo povzročijo motoristi sami motoristi sami. Kolesarji so v glavnem žrtve.Dogajanje na cestah je brutalna odslikava razmer v družbi - glede na to, kaj človek vidi med vožnjo, se čudim le, da ni žrtev petkrat toliko.Pa še nekaj: ob vsaki pobudi za uvedbo ukrepov, ki bi zmanjšali posledice divjanja motoristov, prav ti takoj skačejo v zrak. Če pogledaš eno od fotografij v tem članku, se najbrž tudi srečanje dveh divjakov na motorju, ki visita čez črto, ne more končati dobro. Bomo kdaj doživeli kako aktivno dejavnost motoristov samih (ali moto klubov), da bi motoriste usmerjali v spoštovanje predpisov in varno vožnjo? Bolj težka bo. Za precej njih je največji

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.