Slovenija
1664 ogledov

Pri petdesetih že v penzijo

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mb 08:13 18.junij 2012.

    novinarji samo drek mešajospet neka gonja proti delu JUpa idite sami za policaje, gasilce, zdravnike, učitelje, če vam gredo tako v nos

  • Avatar mike1968
    mike1968 07:34 18.junij 2012.

    a bi nehal že enkrat zavajat...ni benificirane dobe pri Policistih že od leta 2000 ... NOBENE ... to je čisto zavajanje....ČISTE LAŽI...dajte se že enkrat pozanimat objektivno

  • b3180966 10:18 18.junij 2012.

    Mogoče zato, ker nisem policaj delam pa na delovnem mestu (določeni poklici v: policiji, zdravstvu, rudarstvu, železnici, železarnah...) s povečanim tveganjem te stvari bolje razumem ali pač ne zavajam.Delodajalec mi za 3 mesece plačuje letno 10,55% bruto OD na ...prikaži veča posebni račun pri modri zavarovalnici. Poleg mi pa še enkrat letno vplača nekaj sto EUR za dodatno pokojnino neki drugi zavarovalni ustanovi (da ne bom delal reklame:):)) In v januarju dobim od obeh zavarovalnic obvestilo, koliko sredstev je bilo vplačano, koliko je vseh sredstev in kolikšna je donosnost sredstev.Od modre zavarovalnice bom dobival rento s katero si bom plačeval prispevke in se preživljal od predčasne do redne upokojitve. Znesek bi naj bil tam v rangu kasnejše redne pokojnine. Od druge zavarovalnice pa bom dobil tam 70-80 EUR rente do smrti. Tako, da JA policaji kateri trdijo, da nimajo več beneficirane delovne dobe lažejo ali so pač enostavno preneumni, da bi razumeli obvestila.

  • graff 18:51 18.junij 2012.

    Andreja Basle očitnio ne prebavi policistov, tokrat že drugič laže in zavaja, njen članek sedaj berejo na speltu SPS-a in upam, da odreagirajo.Policistom je od leta 2000 z Ropovo pokojninsko reformo, ukinjena beneficirana delovna doba, to kar plačuje država ...prikaži več , je prvi pokojninski steber, ki je prazen, de facto, saj mnogi tam niso videli niti ficka.Policistom pa javen poziv, naj si zapomnijo ime te ,,prozorne,, avotrice nerseničnega, bombastičnega članka, ki je daleč pod mejo normalnega, seveda za ,,BREZPLAČNIK,, ki ga vodijo mafijski interesi iz ozadja pa je dober.

  • Fertel 09:38 18.junij 2012.

    »ŽURNALOVCI« - lepo vas je brati zaradi ažurnih novic, vendar pa – nehajte se že pustiti nategovati vsakemu, ki ima pet minut časa. Ne bi verjel, če ne bi pri bližnjem sosedu preveril. Od tim. Modre zavarovalnice d.d., ki jo ...prikaži več je ustanovil KD (zakaj sumljivo prelivanje denarja?) je prejel dopis, da bo za 11 let vplačevanja v tim. dodatno pokojnino – prejemal mesečno slabih 100 evrov cela tri leta. Enako bo prejemalo vseh nekaj čez 300 ljudi, ki jih navajate. To vsoto si bodo lahko dali izplačati v krajšem ali daljšem obdobju. Vsi mlajši se bodo lahko upokojili stari najmanj 55 let in prejemali 450 evrov pokojnine. Šele, ko bodo dosegli polno starost – vrag ve kakšna bo po reformi pokojninske zakonodaje – bodo prejemali višjo penzijo. Le kdo se bo potem upokojil pri 55 letih, saj bo težko preživel. Mislim, da KAD enostavno LAŽE glede obveščanja. Če te račune zdaj vodi MODRA ZAVAROVALNICA d.d., zakaj bi preko posrednika sporočala podatke – seveda, dodaten obračun st

  • karel 10:59 18.junij 2012.

    za spremembo so novinarji tu napisali resnico ali se oglašate sami puhloglavi policaji ali pa osebe, ki pojma nimateni res, da na računih KAD ni denarja, moj prijatelj gre v penzion star je 53 let ima pa preko 40 ...prikaži več leta zavarovalne pokojninske dobe, delal kot kriminalist prej policist in tako naprej, ker je imel klasično benifikacijo 12/16od leta 2001 imajo vsi uniformiranci dodatno pokojninsko zavarovanje po sistemu 12/15, problem je da ga imajo v policiji vsi, tudi godbeniki, na carini samo na meji in preiskovalci, pazniki samo uniformiranci, SOVA vsi in tako naprejpolicaji so se vseskozi upokojevali relativno mladi in to sedaj tudi skušajo doseči še za naprejni res, da denarja od KADa ne dobijo lahko se odločijo za takojšnje izplačilo ODPZ če so seveda izplonili vse pogoje za starostno pokojnino te pa imajo določene v zakonu o policiji, KAD jim izplač vse, odbije pa 25% dohodnine, če se tako odločijozakaj pa je toliko upokojenih policajev povsod ki deljao

  • b3180966 12:18 18.junij 2012.

    Tukaj govorimo o tem ali drži policijska trditev, da nimajo beneficirane delovne dobe ali pa lažejo. Da pa bi to bila mizerna pokojnina pa itak vsi vključeni v sistem vemo. Zaradi tega v zakonu jasno piše, da se ne ...prikaži več moreš predčasno upokojiti, če privarčevana sredstva ne zadoščajo. Lahko pa se tudi spremenijo v rento, če se upokojiš redno. Drugače pa hvala, za želje po veliki penziji :):):)

  • karel 07:30 19.junij 2012.

    graff ne bluzi to ni res, prvi steber je redna pokojnina in tu deluje solidarnostni sistem, o tem kar je pisala novinarka je govora v drugem stebru kjer sta zaprti sklad za javne uslužbence v katerga delodajalec nakazuje razliko neizplačane ...prikaži več plače od leta 2002 naprej, potem pa je tu še ODPZ se pravi obvezno dodatno pokojninsko zavarovanje, ki je leta 2001 nadomestilo klasično benifikacijo. V policiji so pa še vedno ljudje, ki imajo klasično benifikacijo 12/16 in o teh je govora. Ko že omenjaš SPS, na tvojem mestu bi bil tiho, takih diletantov še nisme videl, prberei sporzaum z valdo pa premisli kaj so dosegli, nič še več razlik med policisti, začetniki bodo pa itak še naprej tam kjer so, ker ne bodo imeli pogojev za zasedbo višjih nazivov zaradi premalo delovnih izkušenj, dobro so vas preveslali ni kaj.

  • gec 09:25 18.junij 2012.

    A BONIFIKACIJO DOBIJO ZATO,KER POL ŠIHTA PO LOKALIH PRESEDIJO??????

  • Fertel 10:58 18.junij 2012.

    Ja, če to pomeni tisto predčasno mizerno upokojitev za 450 evrov. Mi je človek skopiral današnje obvestilo tim. MODRE ZAVAROVALNICE d.d. - Piše: "Dosežena nominalna donosnost je bila - 0,15%" (za leto 2011).Stroški upravljanja za leto 2011 ...prikaži več1 so znašali 2.428.000 evrov - skoraj dva milijona in pol."ni mi lahko" - tebi res ne bo lahko - bogato penzijo ti želim.

  • Fertel 11:05 18.junij 2012.

    Zakaj se mi vse bolj dozdeva, da so komentatorji vse večkrat iz vrst piarovcev ipd zaposlenih po različnih ministrstvih, da delajo reklamo za šefe in zavajajo javnost? Vsaj spodobni bi lahko bili, ne pa da druge nazivajo z ne vem ...prikaži več čem vse - OK, to je v primerjavi z njimi malenkost, če primerjaš te oznake za njihovo klečeplazništvo, kar je po moje mnogo slabše, pravzaprav nizkotno.

  • Alena 11:51 18.junij 2012.

    me zanima, kolko časa bodo na policiji še dobro plačani godbeniki...niso v skladu z varčevanjem, plačo imajo kar veliko...glavni dirigent ima 4 avte

  • hud.hren 13:28 18.junij 2012.

    Za nas torej velja 40 let plačevanja za povprečno 16 let koriščenja (poročilo ZPIZ 2011). Zanje pa 32 let plačevanja (po višji stopnji 1,25 ki jo krije davkoplačevalec tako, da je vplačano enako) in nato koriščenje 16+8 let. Tistih 8+ ...prikaži več+ let izplačevana časti solidarnost !?. Tako kot predčasno upokojevanje poslancev !!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.