Zdravje /zdravje/prehrana
20289 ogledov

Dvakrat verjetneje, da bodo zboleli za depresijo

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Igor Đukanović 16:39 28.september 2017.

    A ste vedeli, da so nosečnice, ki jedo meso v povprečju za 20 kg bolj debele od povprečne veganke? Niste? Ste presenečeni? Nimate kaj biti. Povprečna veganka namreč ni noseča. Podobno V. L. za razliko od mene ni prebral(a) avstrijske ...prikaži večijske študije, v kateri je samo naslov rumen. Študija korektno ugotavlja, da je med vege populacijo višji odstotek raka, a tudi namigne, kaj bi utegnil biti razlog. Bolni se oprimejo vsake rešilne nitke. A veganstvo je za boj proti raku ni nitka pač pa debela vrv.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 15:19 04.oktober 2017.

    Se pa potem zelo čudim, da so srčno-žilne težave še zmeraj najpogostejši vzrok smrti pri ljudeh. Vemo namreč, da te bolezni proži uživanje živalskih nasičenih maščob.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 15:17 04.oktober 2017.

    Joooj, te raziskave... In mediji, ki jih povzemajo... Ni to nikakršna raziskava, to je reklama za meso, saj mesna industrija opaža precejšen upad porabe in se že boji za svoje dobičke in obstoj. Tudi pri nas imamo kampanje ala "Meso ...prikaži več je zdravo" in "Mleko in mlečni izdelki: da ali da?". Vidijo, da jim ne gre več po načrtih in je panika.

  • jagoda 15:54 28.september 2017.

    Ker mleko je pa zdravo. Kakšne traparije. Pa nihče se ne vpraša kaj pa je tista magična snov v mleku, ki je tako zdrava. Živalske maščobe? Živalske beljakovine (ki namreč dokazano hranijo rakaste celice)? Sladkor (laktoza)? Voda? Morda kravji hormoni ...prikaži več (ali moškim rastejo prsi zaradi živalskih estrogenov ali rastlinskih?- hm kako težko vprašanje..)? Kaj pa vlaknine? - no teh mleko nima. Naša Slovenija je miljavžnt svetlobnih let stran od znanosti 21. stol. ker mamo premočne mlečne in mesne lobije.

  • dchello 20:55 28.september 2017.

    Depresiven ratam ob branju takšnih nebuloz.

  • AnzeSmolej 21:48 28.september 2017.

    Sem vegan zadnje leto in se počutim najbolje v življenju! Super prebava, več energije, volje, splošno boljše počutje, več jem, a imam manj kilogramov. Lahko samo priporočam da preizkusite!

  • ZrelaJabka 22:07 28.september 2017.

    Če vam je zmanjkalo kvalitetnih raziskav priporočam brskanje po nutritionfacts.org. Nazadnje je bila objavljena serija 3eh posnetkov o brokoliju (in drugih križnicah), ki niso le v koleraciji z izboljšanjem simptomov avtizma, ampak jih dokazano izboljšajo. O depresiji pa tole. Pomagajo ...prikaži večo protivnetne, antioksidativne snovi (ki jih najdemo v rastlinski hrani), gibanje, izogibanje ribam, itd. https://nutritionfacts.org/?fwp_search=depression&fwp_content_type=video

  • mph 13:43 28.september 2017.

    Bedarija, taki članki so depresivni, ga ni mesa, ki ga druga živalska hrana ne more nadomestiti, jajca, mleko, mlečni izdelki, .... rdeče meso pa je dokazano v ozadju neštetih rakov na črevesju. Se pa strinjam, da povsem brez živalskih izdelkov, ...prikaži več še posebaj za otroke, ne gre. Ni pa potrebno meso, rdeče pa je top škodljivo. Če že kdo ne more brez mesa, pač piščanec, puran, ....

    • Pepe007 13:53 28.september 2017.

      Moje osebno prepričanje je povsem nasprotno tvojemu, izhaja pa iz tega, ker poznam zakonitosti reje. Večja je žival, bolj je odporna, manj jo je treba zdraviti med rejo, bolj raznoliko hrano lahko uživa. Reja piščancev na farmi podrazumeva antibiotike med rejo.

    • mph 14:02 28.september 2017.

      Delno se strinjam iz tega vidika, govedo pa zaradi prirastka mesa filajo na veliko z GH, steroidi, vse možne druge kemije ... Jajca in piščance pa strogo ne iz baterijske reje, tam brez antibiotikov ne gre, pri hlevski kar vem ni problem.

    • Pepe007 08:03 29.september 2017.

      Poznam kar nekaj rejcev govedine (sicer res da malih, do 30 glav goveje živine) in noben niti ne ve, kaj so GH in steroidi, ker so krmila predraga in jih krmijo s hrano z lastnih površin. Dobro, mogoče malo preveč ...prikaži več koruzne silaže, ampak sicer pa ok. Pišek mi crkne še v domači reji 10 piščancev na kupu, ki se lahko sprehajajo po par ha površine. Tako da ne verjamem v nobeno hlevsko rejo.

    • mph 09:57 29.september 2017.

      Ja, ti govoriš o domačih kmetih, ko človek točno ve kaj je, kjer tudi sami jedo kar pridelajo. V tujini pa temu ni tako. Tudi ni taka razlika verjetno, če ima 10 govedi, 50, ... ali pa če jih ima ...prikaži več več tisoč. :-) Tako ali drugače, vse raziskave so potrdile tesno povezanost uživanja rdečega mesa in raka na črevesju. Seveda kot pri kajenju, ne pomeni, da mora nekdo zbolet, ampak ostane dejstvo, da bi stotine milijonov ljudi še naprej živelo, če ne bi kadilo. :-)

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.