Magazin /magazin/odnosi-in-prosti-cas
96 ogledov

Psiholog: "Eksperimente zaradi vprašljive etičnosti opustili"

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:43 04.april 2015.

    Slovenski Big Brother ni na slovenskem ozemlju tko da slovenski zakoni nimajo kej dost veze.

  • Skippy 23:01 08.april 2015.

    Ne samo, da ta zakon za omenjeno zadevo nima nobene veze, nasilje temelji na dojemanju žrtve in samo one lahko sprožijo postopek. Ne moreš ti za druge določati, kdaj so žrtev nasilja. Zato je tudi popolnoma neumno, da se ukvarjaš s tem.

  • mojca003 23:11 03.april 2015.

    Vprašanje pri tem npr. je, ali so udeleženci dali ustrezno obveščeno soglasje. Obveščeno soglasje pomeni, da so ustrezno obveščeni o vseh vidikih sodelovanja, ki bi lahko vplivali na njihovo odločitev o sodelovanju. Glede na to, da kaže, da so za ...prikaži več nekatere stvari kar presenečeni, da nekaterih stvari niso pričakovali oz. bili ustrezno obveščeni o njih. Pomembno pa je tudi to, da čeprav bi npr. nekdo podpisal, da se strinja s psihičnim nasiljem (sicer nisem pravnica, tako da ne vem, ali gre pri tem za psihično nasilje - če pa lahko povzroči travmatično izkušnjo, je pa potem res vprašljivo), je to še vedno psihično nasilje in prepovedano; to samo strinjanje osebe ne spremeni. Tudi npr. če bi se nekdo strinjal, da ga drugi ubije, bi bil še vedno kriv umora. Psihično nasilje je sicer v Zakonu o preprečevanju nasilja v družini opredeljeno kot: "4) Psihično nasilje so ravnanja, s katerimi povzročitelj nasilja pri družinskem članu povzroči strah, ponižanje, občutek manjvrednosti, ogroženosti in

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:49 04.april 2015.

    Jz sm kr dost gledal Big Brotherja pa morm rečt da to ni nič. V primerjavi s tem zbadanjem v osnovni šoli pa doma pa k nenehnim komentiranjem vsakih še najmanjših napak in zmerjanja in govorov kr sm jz doživel ...prikaži več v lajfu..ni to nič. kaplja v morje mogoče. in ne prvoščm nobenmu da gre skoz to ampak dejansko imamo občutljivčke k si dopustijo da jim ta kritika pride pod kožo tud ko ni take intenzivitete in tud ko se točno ve da si v šovu in da je to igra. In tud ko se ti drugi povejo da je igra še vedno Ksenija tm čist občutljiva...tko no čist nelogično obnašanje. ni mi jasn kak da se ljudje tko lahko zlomjo če se jz nism ampak ok. Tomaž je pa tud mal pretiraval...bolj strog bil kokr se je od njega zahteval. Če bi se vsi mal bl zavedal zadevc do tega..takega izliva čustev ne bi pršlo..ampak kaj češ.... nismo umsko še tok napredni očitno?

  • mojca003 23:12 03.april 2015.

    ogroženosti in druge duševne stiske." Kazenski zakonik pa pravi: "(1) Kdor na delovnem mestu ali v zvezi z delom s spolnim nadlegovanjem, psihičnim nasiljem, trpinčenjem ali neenakopravnim obravnavanjem povzroči drugemu zaposlenemu ponižanje ali prestrašenost, se kaznuje z zaporom do dveh ...prikaži več let." Kot rečeno pa nisem pravnica in ne vem točno, mislim pa , da smo na kar tankem ledu.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.