Avto
82 ogledov

Se tudi vam zdi, da novim svetijo premočno?

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mijaliza 12:46 05.marec 2015.

    Ni krivo da svetijo premocno, krivo je to ker imajo nekateri avti popolnoma napacno nastavljene luci.....in potem ti na tehnicnem pregledu komplicira zaradi malenkosti, ki za izpravnost vozila sploh niso pomembne......ampak ja ce mehanik pelje avto na tehnicnega ga itak ...prikaži več vsak avto opravi, ceprav ze na pogled ni izpraven....

  • mb 12:09 05.marec 2015.

    sedaj pa je EMŠO kriv če se komu zdi da svetloba iz novejših kišt bolj bleščiZresnite se malo. Zakaj potem ene luču bleščijo druge pa ne. se EMŠO spreminja gor in dol !?

  • Janez_53 12:09 05.marec 2015.

    V to strokovno razlago precej dvomim na osnovi tega, ker tale stavek očitno demantira vso strokovnost: "LED luči zasvetijo hitreje (razlika je od 50 do 70 ms), kar na primer pri zavornih lučeh pomeni boljši reakcijski čas voznikov za nami."!!! ...prikaži več Reakcijski čas voznikov za nami SE ZARADI LED LUČI NI SKRAJŠAL!!! Kaj vam je sploh jasno kaj je reakcijski čas??? Zavorne luči hitreje zasvetijo pri ledicah, kar pa nima popolnoma nobene zveze z reakcijskim časom voznika!!!

  • Janez_53 13:36 05.marec 2015.

    Hej, zbudi se! Govora je o ZAVORNIH LED LUČEH!!! Kaj bi ti tukaj nastavljal? Avto pa je najboljše peljati na tehničnega sam, ne pa da to zaupaš mehaniku! Potem vsaj veš, pri čem si.

  • edvard 18:11 05.marec 2015.

    Saj je prav, da zavorne luči močno svetijo, jih lahko tudi bolj "slabovidni" opazijo, moti me pa to, da naši vrli slovenski vozniki pred semaforji celi čas stojijo na zavori, to je pa zelo moteče, za to je pa namenjena ročna zavora.

  • Janez_53 19:05 05.marec 2015.

    V reakcijski čas vsekakor ne moreš šteti pritiska na zavoro voznika pred seboj, ampak trenutek, ko tvoja čutila zaznajo dogodek!

  • mucek4 14:02 05.marec 2015.

    Reakcijski čas je čas ki preteče od trenutka ko se situacija zgodi, do trenutka ko voznik reagira. Ta čas bomo z novimi lučmi težko zmanjšali, daj je odvisen od posameznika in njegovega trenutnega psihofizičnega stanja.Z led lučmi pa se ...prikaži več skrajša čas pred reakcijskim časom - Torej voznik je na zaviranje opozorjen hitreje. V splošnem to pomeni, da se čas "od pritiska zavore enega vozila do pritiska zavore drugega vozila za njim" skrajša. Če je "dogodek" prižgana zavorna luč se "reakcijski čas" ni skrajšal, če pa je "dogodek" pritisk zavore, pa se je "reakcijski čas" skrajšal.

  • donator 08:29 05.marec 2015.

    Zanimivo. Do zdaj so oglasi in novinarji trobili kako večjo svetilnost imajo LED diode, kar naenkrat pa ne svetijo močneje od navadnih žarnic. Seveda, da je svetloba ledic mnogo agresivnejša, ko čakaš na križišču. Sploh pri določenih nemcih, zdajle se ...prikaži več spomnim prejšnji model passata pa prejšnji a6 modificiran. Sigurno je še veliko takih primerov. Očitno je izkoristek park senzorjev prevelika znanost, da bi omogočili rahlo zmanjšanje svetilnosti diod, če je ob ustavljenem avtu zadaj zaznan drugi že zaustavljen avto. To bi se zlahka dalo narediti.

  • spenjac 15:27 05.marec 2015.

    pri AMZS "svetujejo predvsem, naj nikoli ne zrejo neposredno v vir svetlobe in naj oči vedno obrnejo proti desnem robnim cestnim oznakam." ni to malo v nasprotju z namenom zavornih luči? namen je verjetno, da jih pogledaš in zaviraš, ne ...prikaži več pa, da pogledaš stran. če so tako močne, da moraš pogledat stran, gotovo ni nič narobe z lučmi, niso premočne ne...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.