Slovenija
42 ogledov

Sestanek zaradi povečanja prometnih nesreč v zadnjem mesecu ni prenesel konkretnih rešitev

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • vinet 19:35 21.julij 2015.

    V prvi vrsti bi morali povečati prisotnost policajev na cestah. Pogosto potujem v Italijo, pa nikoli ne vidim na naši avtocesti ali mejnem prehodu policajev, na Italijannski strani pa skoraj vedno. Italijanski policaji tudi nadzirajo Romune, Bolgare in jim kontrolirajo ...prikaži več "prtljago", naših policistov pa ni nikjer opaziti.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:06 21.julij 2015.

    Enormno bi morali povečat kazni za uporabo telefona med vožnjo,saj po mojih opažanjih vsak 3.voznik telefonira oz.kar je še huje piše spročila!!

  • ginko 20:23 21.julij 2015.

    Agencije za varnost v cestnem prometu - Še ena agencija, kI jo lahko takoj zapremo zaradi NEDELA.

  • dragec 21:40 21.julij 2015.

    Sestanek zaradi povečanja prometnih nesreč v zadnjem mesecu ni prenesel konkretnih rešitev. RES JE, V TEH 25 LET NIKOLI, NOBEN NI IZDELAL ANALIZE PROMETNIH NESREČ TER IZDELAL PREDLOG KONKRETNIH UKREP. Uvajamo novo birokracijo (AVP). Kdo lahko ukine leglo (odlagališče) odpisane ...prikaži več politične elite - VLADA RS

  • jakec1575 23:13 21.julij 2015.

    Da pa stroka ni zbrala dovolj energije, da bi ze 15 let nazaj resila na stotine nedolznih zivljenj, ki so bila izgubljena zaradi alkoholiziranih voznikov pa vec pove o njih in njihovi upornosti. Saj veste kako je. Das dobro placo, ...prikaži več pa se stvari umirijo in karavana gre naprej. Vsake toliko nekdo bevskne in to je to. Denar je najvecji morilec uresnicevanja in izpeljave idej. Če kupis dovolj ljudi, je dovolj njih ravno prav zadovoljnih, da dajo mir.

  • jakec1575 23:04 21.julij 2015.

    Kar pa se tice ukrepov, pa so za to odgovorni izkljucno poslanci in vlada. Na ravni zakonov vse zadeve sfizijo z lastnimi interesi poslanci. Če samo spomnimo kolikokrat je Jelincic miniral vsak pameten zakon na podrocju prometa zaradi lastnih pivskih ...prikaži več grehov na cesti. Na ravni uredb pa vsakokrtna vlada in pristojna minisrstva. Ti lahko pripravis se tako super zakon, če ga ne speljes z ljudsko iniciativo do te mere popularnosti, da ga bodo prisiljeni podpreti tudi poslanic, ne bo iz tega nic.

  • jakec1575 23:01 21.julij 2015.

    V Sloveniji imamo en problem. Ko vidimo policista na ulici smo takoj policijska država. Tako kot je nekdo rekel spodaj. ko se v tujini sprehajas po varnih mestih, kljub temu na vsakem drugem vogalu srečaš patruljo. Toliko, da se ve. ...prikaži več Na avto cesti bi stalno morali kroziti. Ker je policistov vsako leto manj in so še tragedije posredi, so po vsaki zivcni se naslednji teden in takrat naskrjao tudi nedolzni. Država mora imeto dovolj policistov. Elite so z leti naemrno sesuvale ustroj policije, da se je lahko pac ribarilo v kalnem. Danes potrebujemo mocno policijo. Tudi pri nas so policisti ljudje in to vredu ljudje in pri nas zaenkrat ni taksnih geto zda incidentov, ker situacijo se obvladujejo. Več policistov z normalnimi in ne preseznimi pristojnostmi.

  • Avatar praufo
    praufo 06:38 22.julij 2015.

    In kaj bo s tem bolje, če bo še več policajev ? Mogoče, po tvojem bi pa moral vsak voznik imet svojega policaja.

  • Avatar praufo
    praufo 06:48 22.julij 2015.

    Dejstvo je, da smo tranzitna država. O tem bi moral vsak odgovorni razmišljat, ko so se začele gradit avtoceste in ostala prometna infrastruktura. Sedaj ko je država do vratu zadolžena, je pa zmanjkalo. Ha ? Vse poškodbe in sme smrtne ...prikaži več žrtve se meče v isti koš. Podrobna analiza bi pokazala zelo raznolike primere. Predvsem so pa udeleženi tudi tujci. In na avtocesti se ne smeš kar tako ustavljat. Kakšen ukrep bi bil potreben, da se tisti romun kar na lepem ne bi ustavil na avtocesti, kakšen ? Ima kdo idejo ? Vsak dan, vsakomur, ki bo na cesti, dat pihat, vsak dan kontrolirat hitrost ? Verjetno se bodo poslužili teh metod, ki pa ne bodo prinesle efekta. Pri toliko udeležencih v prometu, je pač toliko žrtev, sej to je logično. Za večjo varnost, pa samo širše in bolj varne ceste.

  • mb 07:49 22.julij 2015.

    na vprašanje, kateri so ukrepi, ki jih bodo za večjo prometno varnost uvedli je minster samo bluzil. "Aktivnosti imajo omejen vpliv, nujno je povezovanje vseh pristojnih inštitucij"- kot prvo so AC prenatrpane s tovornim prometom- policije na ...prikaži več na AC ni, razen občasni ko ustavijo nekoga , ki je peljal 105 na omejitvi 100 km/h- tovornjakarji se gredo vlakce, prehitevajo z 90km/h onega ki vozi 89 kmh ( po možnosti še v hrib), brez smerokaza zavijejo na prehitevalni pas in se jim lepo fučka, če normaln voznik mora na polno zavirati- bebci vozijo po prehitevalnem pasu z 110 - 120 kmh in jih lepo boli organ za vse ( zraven pa še malo po telefonu brskajo )- na AC bi morala biti prepoved prehitevanja za tovorna vozila. Teh nekaj km po sloveniji bodo že zdržali. 5 min več ali manj- vsako tele ima izpit za motorno vozilo, pa četudi je potreboval 100 ur in 10 x padel na izpitu- policija ne dela drugega, kot da ob nedeljah meri hitrost na praznih cest

  • Xerxes 19:45 21.julij 2015.

    Ja in kaj je novega? Policija bo spet po nalogu inkasantov lovila voznike, ki po lepem vremenu in v idealnih razmerah ne vozijo po prenizki omejitvi hitrosti, zato da bi se motorično omejeni lahko vozili "varno" in ovirali pretok prometa.<br ...prikaži večr />In bebci z opranimi možgani jim ploskajo in so prepričani, da bo zdaj boljše.Raje zgradite boljše ceste, kontrolirajte Romune, Moldavce in Ukrajince in skrbite, da se bebci umikajo iz levega voznega pasu po avtocestah. Da speljejo takoj, ko je na semaforju zelena in ne zapeljejo v rdečo.Kolesarje naučite, da se držijo roba in vozijo drug za drugim, pešce, da pogledajo, če je cesta prosta preden prečkajo... Dosti je tega, ne samo hitrost. Samo ne prinese denarja v blagajnico a ne?

  • patriarh 22:11 21.julij 2015.

    Spet neki na pamet nabijaš, sam da se ste sliš! Pa ne mi zdej ''no kdo, kdaj, kako analizo, kateri ukrepi?'', ampak si vzem čas in res preštudiraj to področje, če si že nabijal o tem, kot da vse veš. ...prikaži več Veleum.. Najlaži je pisat neki nepreverjenega, zaradi česar si siguren, da boš zaradi trenutne miselnosti in čustvene vpetosti bralcev, dobil pluse. ''Lej ženka, končno sem dobil nekaj plusov! Pa čeprav sem si vse, kar sem napisal, izmislil!''

  • legija 07:55 22.julij 2015.

    Že eno samo policijsko vozilo več parkirano ob cesti, četudi prazno, bi pripomoglo več k vanosti v cestnem prometu, kot tole prezpoldno sestankovanje in nabijanje o nekih ukrepih, za katere vemo, da pomenijo le več praznenja naših denarnic!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.