Slovenija
13 ogledov

Sindikati omenjajo cesto, vlada poziva za mizo

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Tupamaros 18:02 14.november 2014.

    V času ko je evropska sonda pristala na kometu, so slovenski sindikalisti našli grešnega kozla za naše ekonomske in socialne tegobe.Teh kozlon ni treba imenovatim ,, saj nas reminiscenca takšne sindikalne retorike hitro odpelje v trideseta leta 20. stoletja, v ...prikaži več čas rjavih srajc. Ampak v deželi nacionalnega socializma to sploh ne bi smelo biti takšno presenečenje, kajne?

  • Kranjica 21:36 14.november 2014.

    Udeležba bo vsekakor odvisna od vremena in od tega, ali bodo imeli plačan dan ali ne.

  • francl12 19:49 14.november 2014.

    pa tud ŠTRUKL in ostali sindikalisti SO JAVNI SEKTOR. Talajo si plače po 6000€ na račun naivnih ljudi, ki še plačujejo članarino!

  • xgego 19:46 14.november 2014.

    drejctu pa si ga malo mimo pihnil. Oprosti, Če pa resniČno poznaš katero vzgojiteljico s takšno izobrazbo in takšno plaČo .... prosim operiraj z imeni.Jaz sicer nisem v teh vodah, lahko pa ti povem da ima moja žena ...prikaži veča diplomo prof. razrednega pouka in diplomo za vzgojiteljico in ima neto plaČo pod 1000€, s tem da ima delovne dobe 7 let in lahko samo sanja o kakšni zaposlitvi za nedoloČen Čas. časi ko so uČitelji in vzgojitelji imeli bajne plaČe so zdavnaj mimo. Tako da ti verjamem da je kaka stara vzgojiteljica ali uČiteljica s takšno plaČo, verjemi pa mi da se novo izobraženi stroki tako sanjsko ne godi. DaleČ od tega. Plus da si ne boste mislili da vgojiteljica dela tedensko 40ur. prej 50+. DrugaČe pa še enkrat. Javni sektor ni kriv zato, da je v proraČunu luknja. če je že kakšen del kriv, je potrebno javno upravo sicirat in pogledat v kateri branži so najvišje plaČe. Zagotavljam vam da to ni v kulturi in šolstvu, tudi policija mislim da ni med odliČno plaČanim

  • mirko 21:46 14.november 2014.

    Res je da v javnem sektorju srednje in nižje plače niso bog ve kaj. Ampak, da je pa povprečna plača v javnem sektorju za 300 evrov višja od povprečne plače v privatnem sektorju, to je pa samo v Sloveniastanu. V ...prikaži več Nemčiji je situacija ravno obratna. Vse dokler bo to tako, bomo padali. Razen če Štrukelj in Semolič ne prevzameta vlado v svoje roke, he he. Saj ona dva več vesta o ekonomiji, kot nekdo z doktoratom ekonomije.

  • Hi5 15:22 15.november 2014.

    Paradoks. Imajo v povprečju 300€ večje plače in za toliko manjšo produktivnost. Pa še cajt za 5 kav več na dan :) Pa še serjejo, kako imajo nizke plače.

  • drejc 18:18 14.november 2014.

    Če nočejo sprejeti prepotrebnih sprememb normativov pod krinko kakovosti vrtcev, naj SVIZ-ovcem ponudijo alternativo - zmanjšanje plač. Vzgojiteljice imajo celo s srednješolsko izobrazbo plače preko 2.000 € bruto na mesec, kar je ob nadstandardnih normativih vreča brez dna. Zavedati se ...prikaži več moramo, da nismo skandinavci, ki bi si privoščili tako "kakovost".

  • francl12 19:46 14.november 2014.

    Al si z lune padu al pa si usekan 2000€ vzgojitelca v 2 mesecih ne dobi! ZAKAJ VEDNO PRIKAZUJEJO UČITELJE, VZGOJITELJE, MEDICINSKE SESTRE KOT JAVNI SEKTOR!!!! Ti so produktivni del, ki vzgajajo naše otroke in skrbijo za naše zdravje! JAVNI ...prikaži več SEKTOR JE ZA MENE: POSLANEC IN GOLAZEN V PARLAMENTU, ŽUPAN IN OBČINSKA GOLAZEN, MINISTRI, RAZNI URADI, PRIVAT ZOBOZDRAVNIKI IN FARMACIJA (odirajo ljudi)......

  • Hi5 15:28 15.november 2014.

    Človek govori o bruto. Dejstvo je, da vas je treba JS poštimat. In dokler vas plačujemo mi vsi, imamo pravico to zahtevat od vlade, da prihrani na davkoplačevalskem denarju.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.