Slovenija
25 ogledov

Sindikati žugajo Janši

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • YaKo 17:32 25.september 2012.

    Če se je realni sektor skrčil za 20 % je nujno, da se javni za 30% !

  • bobr 00:04 26.september 2012.

    Preden kaj takega blekneš se spomni na uvoz zdravnikov ipd.Tudi javni sektor ni varen pred tem uvozom.

  • bobr 00:06 26.september 2012.

    potem pa izvoli, ko ti bo gorela hiša, pejt na google pa si pogasi hišo ali pa kar računalnik vrzi na ogenj, mogoče ga tako pogasiš...

  • KLOBO 17:08 25.september 2012.

    In kaj so ti Javni uslužbenci SVETE KRAVE, in nedotakljivi !! Če se je realni sektor skrčil za 20 % je nujno in edino pravilno, da gre na cesto vsaj toliko javnih uslužbencev. Pod nujno pa bi morala vlada razformirati ...prikaži večti to skorumpirano in pajdaško sodstvo in na tem segmetu družbe začeti postavljati nove temelje, za začetek delovanja pravne države! To kar se sedaj dogaja so ti pajdaški sodniki in z njimi stečajni upravitelji, leglo korupcije in leglo zla za slovensko gospodarstvo, ki ga izžemajo do onemoglosti.

  • bobr 00:08 26.september 2012.

    butci, takoj, ko se kupna moč javnemu sektorju zmanjša, se bo zmanjšalo povpraševannje po izdelkih iz privatnega sektorja...uganite kaj sledi...še več VAS iz zasebnega sektorja bodo pometali na cesto...in kam to pelje??pa ...prikaži več ne morem verjet, da ste lahko tako plitki no

  • graff 10:27 26.september 2012.

    Šele ko bi vlada potegnila odločne poteze zoper glavne vzroke in krivce za globoko gospodarsko krizo, v katero smo zabredli, Pahor, Janša, Samo Milić Hribar, Bavčar, Šrot, Pavček, Zidar, Tovšak, Černigoj, Vovk, Časar, Lovšin, Kordež, Valant, DARSOVCI innjihovi mali ...prikaži veči otroci poslanci in tajkunčki, ki so se v neverjetnih količinah razmnožili po vsej Sloveniji, zadnji je nedonošenček matere SDS, Kmetič, bi imela legitimacijo za zahtevanje odrekanja tudi pri tistih, ki za krizo niso odgovorni.

  • mirko 10:36 26.september 2012.

    Po tvoji ekonomski logiki bi potem morali biti vsi delovno aktivni državljani zaposleni v javni upravi, da bi se čimveč trošilo ? Tako le razmišljajo tudi sindikalni prvaki. Javna uprava je servis gospodarstvu. Če se je v gospodarstvu zaposlenost znižala ...prikaži večala za 20%, se tudi potrebe po uslugah javne uprave zmanjša za 20%. Razumeš ??? Kar se pa tiče domačega povpraševanja, ali domači trg, nam pa ta prinese v proračun manj kot tretino prihodkov v primerjavi z izvozom na tuje trge. Javno upravo je treba skrčit vsaj za 20-30% in jo materialno racionalizirat. Izvozno gospodarstvo pa precej razbremenit davkov in jim olajšat poslovanje. Ravno to hoče ta vlada to naredit, vendar se temu upirajo tisti, ki so do sedaj lagodno živeli z zaposlitvijo v javni upravi. Pa da se razumeva, to niso tisti v javni upravi z najnižjimi in srednje visokimi plačami, ampak tisti, ki imajo nadpovprečno visoke in najvišje plače. To je elita še iz dobe socializma.

  • dragec 10:48 26.september 2012.

    Mirkec, lepo razmišljaš. Samo, ta in vse oblasti za nazaj so spodbujale in zaposlovale svojce, sorodnike, prijatelje, strice, tete, nečake in nečakinje, sosede prav v tej javni upravi. Enostavno je povedati, zmanjšajmo JU za 30%. Ni enostavno izgubiti išolani kader. ...prikaži več Mene skrbijo odnosi v realnem sektorju. Delavec postaja suženj, lastniki postajajo neresni lasniki svojega premoženja, zlahka se odločajo na stečaje, ljudem pa ne plačujejo za njihovo pošteno opravljeno delo. In kaj bi ti povedal enemu lastniku, ko ti po dveh mesecih ne izplača plačo in ti pove, saj meni tudi drugi na plačajo...???

  • mirko 19:43 25.september 2012.

    Točno tako, pri nas so javni uslužbenci resnično SVETE KRAVE. Niso še dojeli, da si s takim obnašanjem nalivajo vodo v ladjo na kateri so tudi sami. Najbolj me pa smeši gospod Semolič, ko izjavlja, da mora vlada narediti več ...prikaži več več na prihodkovni strani. Svetuje vladi, da naj tisti denar, ki se je prelil iz Slovenije v davčne oaze po svetu, vrne nazaj v Slovenijo. Bravo ! Gospod Semolič, samo dajte komando tem ljudem, ki so znosili denar v davčne oaze in takoj vas bodo ponižno ubogali.

  • xbit 19:27 25.september 2012.

    Na začetku samostojnosti je bil javni sektor za pol manjši, pa je država vseeno delovala. Danes v času informacijske dobe in raznoraznih računalniških programov bi ta delež še bil dosti manjši.... ne pa, da je večji.

  • deželan 19:54 25.september 2012.

    Sindikati se borijo izključno za pravice delavcev zaposlenih v javnem sektorju. Pravice delavcev v gospodarstvu so po stečaju le lepo napisane besede realnost pa je kruta.Pogajanja kot jih uprizarja sindikat je jezik monopolistov. Ne boste nas odpuščali, ne ...prikaži veče boste nam spreminjali normativov, plače so premajhne. Vse to si gospodarstvo ne more privoščiti, saj je substitutov iz uvoza dovolj na izbiro.

  • Osmi 21:51 25.september 2012.

    Cela Slovenija je le eno malo večje mesto v EU. Zato bi vladi predlagal, da daj prej globoko razmisli o spremembi Ustave in sicer v delu, ki govori o številu poslancev. Sam menim, da bi za našo ljubo Slovenijo bilo ...prikaži več dovolj max. 20 poslancev, ne pa da sedaj ima skoraj vsaka malo večja vas poslanca. Z zmanjšanjem poslancev pa bi se zmanjšalo tudi ostali stroški DU in JS. Pa predvsem bi bilo potrebno ustrezno urediti javna naročila, katera državi požrejo največ denarja. Ne vem kje pa so vsa obljubljena nova delovna mesta??? Od kar imamo novo vlado se govori le o odpuščanju!!!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.