Slovenija
128 ogledov

"Slovenska" ladja ujeta v Alžiriji

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • iko 09:01 12.avgust 2013.

    Naj nekdo pregleda kakšna je bila naveza med Bogdanom Glavino in Matejem Naratom, kako je prišel do kreditov in kaj je sedaj z odplačevanjem teh. Sicer pa: avto Mercedes za 130.000, jahta, nova hiša-vila raste...

  • zic 21:35 10.avgust 2013.

    ha ha ha ha državljani Črne Fore....ha ha ha pacjenti a preperede kdaj za sabo članek, ki ga spacate skupaj????????

  • zic 21:35 10.avgust 2013.

    *preberete

  • Trovlak 21:40 10.avgust 2013.

    Kako prepoznaš osebo, ki ima veliko masla na glavi? - V kritičnih situacijah, ko bi moral odgovarjati za svoja dejanja, ponikne, se ne odziva na klice, sporočila, emaile... In takim imbecilom naši slovenistanski zakoni dovoljujejo, da vodijo podjetja???

  • Fertel 21:46 10.avgust 2013.

    Žal se moramo sprijazniti, da imamo na oblasti že preko 20 let lopove, ki jim ni para na tem svetu. Zato pa smo po korupciji na prvem mestu na svetu. Upam, da bo v kratkem prišlo do obračuna z golaznijo.

  • Prudi 21:49 10.avgust 2013.

    Ste pa pozabili omeniti ,da omenjeni mr.Glavina se od polnoletnosti paljuši z raznimi mercedesi in .....aja ,da je sin inšpekotrja na koprski kapetaniji. Hja na, saj to je samo slučaj ne.

  • zic 10:26 11.avgust 2013.

    Upam, da bo Zlovenija pomagala nič krivim delavcem na tej ladji???????

  • zic 10:38 11.avgust 2013.

    no pa so popravili, menim, da do takih napak ne bi smelo prihajati...aja, lahko saj ste šestorazredni medij!?

  • dragec 11:09 11.avgust 2013.

    Dobim občutek, da smo slovenci sami mafioze

  • Žurnalček 23:46 19.avgust 2013.

    Slovenija nima nobene takšne ladje z takim imenom. Ne upletajte mojo državo z nečednomi posli Kajmanskih in drugih ciganskih marin.

  • Fertel 21:28 10.avgust 2013.

    In seveda predstavniki mafije - slovenska politika, nima zakonodaje, ki bi v takih primerih rigorozno kaznovala take delodajalce lopove. Mafijski lopovi namreč držijo skupaj!!!

  • tomg835 07:46 11.avgust 2013.

    Dne 20-Avgusta-2013 stopa v veljavo mednarodna konvencija ILO MLC-2006 (Maritime Labour Convention 2006) , ki zelo natancno opredeljuje odgovornost Ladjarja/Operaterja , Oblasti drzave katere zastavo vije ladja , Agencije ki je posredovala posadko ter vlogo Pomorskih Sindikatov , kot zastopnikov ...prikaži več pomorscakov. Konvencija MLC-06 predvideva ureditev zapletov v najkrajsem moznem roku . Ladja vije zastavo Republike Togo , ki je ratificirala omenjeno konvencijo (v veljavi dne 20-08-2013) . Slovenija in Alzirija nista ratificirali omenjene konvencije. Hrvaska je konvencijo ratificirala za leta 2010 (v veljavi dne 20-08-2013) . Mimogrede , Srbija je MLC-2006 konvencijo tudi ratificirala (v veljavi od Julija 2014) ter BiH pravtako (v veljavi 20-08-2013). Hrvaski pomorscaki , clani posadke na ladji "Istra" bodo delezni pomoci v skladu s konvencijo. Dalj casa bo trajala poravnava za ostale clane posadke , katerih drzave niso ratificirale konvencije. Podjetje EUROshipping lahko pricakuje stevilne

  • ORSERRA 11:46 11.avgust 2013.

    A to pa ne, sami posteni in marljivi ljudje. Ni cudno da je slo vse v k... Najprej bi se vprasal po kaksnih politicnih vezah je omenjeni prisel do kreditov za nakup ladij. Spomnim se da je bil aktivni clan ...prikaži več stranke Koper je Nas. Same veze in poznanstva so nas vodile se iz Titovih casov, potem smo zamenjali system ki je kao trzno usmirjen, vendar smo nadaljevali z isto retoriko in to od levih do desnih. Veze in poznanstva, nihce nic ne zna, nobeden nebi nic delal, nobeden nebi placeval davkom. Ce pa je kdo iz tega istopal so se mu vsi smejali - evo zato vse pada kot domine.

  • tomg835 13:40 11.avgust 2013.

    Zadeva je v bistvu enostavna . NPU ter Direktorat za Pomorstvo naj pregledata poslovanje podjetja EUROshipping , ki kot agent Lastnika izvaja dejavnosti "Upravljanja Ladij". Glede financiranja podviga "Ladjar" ne verjamem , da so Slovenske Banke dodelile posojilo tujemu lastniku ...prikaži več . Ladje so vendar registrirane pod tujo zastavo. Lahko pa je kdo iz kaksne SLO banke spisal Priporocilno pismo , ki slika podjetje EUROshipping kot zgledno podjetje z dobrim in ambicijoznim Podjetniskim nacrtom. Verjetno NPU ne bo pretezko ovaditi odgovorne doticnega podjetja zlorabe polozaja , neodgovornega ravnanja in materijalnega oskodovanja tretjih oseb. Direktorat za Pomorstvo lahko brez tezav razveljavi bilokateri dokument izdan podjetju EUROshipping zaradi malomarnega upravljanja z ladjami , ce je bil dokument spisan in izdan pri Direktoratu za Pomorstvo, Tu imam v mislih Document of compliance. V nasprotnem pa lahko zahteva od Oblasti zastave katero vije ladja sankcije/izbris iz registra iz navedenih r

  • dxi 21:00 11.avgust 2013.

    si sploh plul na ladjah splošne plovbe da veš o tem ali si samo šlišal.Splošno plovbo smo davkoplačevalci samo enkrat v 90letih dokapitalizirali z 75miljoni$ nato je na začetku negativno poslovala po tem pa pozitivno vse do prodaje nemcu ...prikaži več za drobiž ko so čudežno začeli negativno poslovati in izginlo je 300milonov €. a veš potem za nemčevo izčrpavanje splošne plovbe z tem da je prodal svoje ladje za 5krat večji denar splošni plovbi. po zadnjem prodanem deležu SP nemcu maja 012 ,je nemec za tem plače znižal in pordal kar nekaj ladij ,ukinil zaposlovanje slovenskih pomorcev od kadeta do kapitana,ukinil kadrovske štipendije in zmanjšal finančno pomoč fakulteti za pomorstvo in srednji pomorski šoli.

  • Veteran 10:10 12.avgust 2013.

    Nisem samo slišal o bivši Slošni plovbi ampak jo zelo dobro poznam, zato še enkrat pravim, da je zelo čuda, da neglede na kršitve človekovih pravic, ki se dogajajo na ladjah se v to nobeden novinar ne obregne. Glede sedanjega ...prikaži več ritoliznega vodstva, ki predstavljajo ladjarja Genshipping Corporation v Sloveniji ni vredno napisati besed, saj so v največji meri pripomogli pri prodaji Splošne plovbe pa čeprav so dajali vtis, da so proti.

  • Veteran 22:08 10.avgust 2013.

    Ste pogledali pod kakšnimi pogoji pluje posadka na ladjah bivše Splošne plovbe, ali tega ladjarja ne smete tikati. Saj najhujše kršitve človekovih pravic se dogajajo ravno na ladjah bivše splošne plovbe. Kadar bodo drugi ladjarji dobili toliko davkoplačevalčevega denarja kot ...prikaži več ga je dobila oz. si prilastila bivša splošna plovba, seveda z vodstvom na čelu, le-ti ne bodo v krizi. Ste si pogledali koliko je Slovenijo stala bivša Slošna plovba. Ste si pogledali kam je denar poniknil ali sedaj so pomembni samo ladjarji, ki so poskušali z lastnimi sredsti ustvariti nekaj delovnih mest. Kot sem že velikokrat napisal je za novinarje in očitno tudi za večji del bralcev slaba novica dobra novica in s takim razmišljanjem Slovenja samo stagnira.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.