Pod streho /pod-streho/gradimo-obnavljamo
23923 ogledov

"Sosed zavlačuje, ker lahko, mi pa ne moremo graditi!"

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • jakec1575 08:48 21.junij 2023.

    Gre za varovalko, da ti ob tvoji hisi, ki jo imas 50let recimo investitor ne zgradi hotela oz susilnice, ki jemlje svetlobo, dela hrup s toplotno crpalko itd. Seveda obe strani postopka tega lahko in ga tudi zlorabita. Investitor podkupi ...prikaži več delavca naa upravni enoti in lahko dela kar hoce. Stranski udelezenec naceloma tudi, a ima za to manj interesa. V Sloveniji se ne spostuje pravic ne enih ne drugih. Tudi postopki na 2stopnji redko zasledujejo pravicnost

    • Avatar Leon
      Leon 09:34 21.junij 2023.

      Predvsem Slovenijo upravlja državna birokracija .

    • resnica12345 11:54 21.junij 2023.

      VSE RESNICA, IZ LASTNIH IZKUŠENJ KOT STRANSKA UDELEŽENKA NA UE LOGATEC in se pritožila in zdaj na ministrstvu za naravne vire in prostor, prej MOP. To pa ni moj prvi primer, saj UE Logatec kot Občina Logatec delata nezakonito in ...prikaži več kdo bo nam povrnil denar in čas, da se moramo s tem ukvarjati, ker vsi koruptivni. Zadnji čas, da ta vlada, kot rekla, prenese izdajo gradbenih dovoljenj samo na nekaj UE v Sloveniji. Lokalni šerifi bodo odpadli in ne bodo vsevprek gradili, tudi občine ne.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 09:08 21.junij 2023.

    "Sosed zavlačuje, ker lahko, mi pa ne moremo graditi!"..........Kot SDS v parlamentu....in potem še jamrajo zakaj določene stvari še niso rešene...

  • kapljač 11:04 21.junij 2023.

    Kaj siliš z gradnjo z sosedom , če še nisi pripravljen fajtat po kmečko . Je bolje parcelo prodati in iskati novo. Boš v nadaljevanju bivanja imel mir , ki ti na tej parceli ne bo zagotovljen .

  • resnica12345 11:31 21.junij 2023.

    Novinar naj tudi napiše, kako eni investitorji z vezami in poznanstvi na UE in občini, dobijo gradbeno dovoljenje, nimajo pa urejenih niti meja svojih parcel, projektant pa kar na neke geodetske skice narisal projekt dozidave k obstoječi poslovni stavbi. Primer ...prikaži več iz občine Logatec, tega pa tu polno in moramo mi kot stranski udeleženci izgubljati svoj čas, denar za odvetnike ali pa vse sami študirati in pisati pritožbe, da se temu upremo. Treba tožiti investitorja in projektanta za denar in čas.

  • resnica12345 11:48 21.junij 2023.

    Vse zlorabe s strani UE in občin ter projektantov, gre za gradbene inženirje in arhitekte, prijavite na 2 zbornici, kjer so pošteni in strokovni in potem take gradbene projektante in arhitekte pokličejo na zagovor. Prijavite na izs.si, če gre za ...prikaži več gradbenike in zaps.si, če je projektant arhitekt in bo tudi zlorab s strani teh projektantov in investitorjev manj.

  • resnica12345 11:59 21.junij 2023.

    Moj primer kot stranske udeleženke, ko se pritožila na izdano gradbeno dovoljenje, me dal odvetnik investitorja na sodišče, da mi vzamejo opravilno spodobnost, češ, da se stalno tožim, pa sodišče zavrglo, on pa vztraja naprej. Bo treba obratna tožba proti ...prikaži več temu odvetniku, ki bi moral že on sam po odvetniškem kodeksu, opozoriti investitorja, da če meje niso urejene, ne more graditi, ampak UE Logatec kljub temu izdala gr.dovoljenje in zdaj pritožba na to.

  • resnica12345 12:04 21.junij 2023.

    Ni še konec zgodbe, ker ta investitor nima dovolj prostora za nova parkirišča, ki se zahtevajo za poslovni objekt, gre za dozidavo k obstoječemu poslovnemu objektu, je zlorabil gradbeni zakon in prvotno stavbo iz leta 1964 LEGALIZIRAL, čeprav je za ...prikaži veča to poslovno stavbo takrat bilo izdano gr.dovoljenje in se v pravnomočne odločbe ne sme več posegati! 155.čl. Ustave. Če pa stavbo legaliziraš, po gr. zakonu ni potrebnih parkirišč! In tako zdaj obstoječa parkirišča uporabil pri novogradnji, dozidavi.

  • Avatar NickMason
    NickMason 07:37 21.junij 2023.

    kakšen smisel ima sploh tam graditi hišo ,da i maš potem takega soseda,stalno bo problem z njim ,enim ljudem ni pomoči,jim gre vse v nos ,imam enega podobnega,karkoli sosed dela tisti trot nori in benti

    • Avatar Leon
      Leon 09:35 21.junij 2023.

      Poznam odličen recept vendar ga ne smem javno zapisati .

    • Avatar NickMason
      NickMason 09:36 21.junij 2023.

      Pol imaš pa brezplačno bivanje,hrano in zdravstvo ha ha ha

  • resnica12345 11:23 21.junij 2023.

    Zadnji čas, da ta vlada, kot je bilo napovedano, zmanjša pristojnosti upravnim enotam po Sloveniji, ko gre za izdajanje gradbenih in uporabnih dovoljenj, saj gre tu za veliko korupcije po teh upravnih enotah. K temu pripomorejo tudi same občine, ki ...prikaži več izdajajo investitorju pozitivna mnenja na priključitev na javno cesto, kanalizacijo, potem, če je skladno z občinskim OPN in OPPN itd. in si te občine "dovolijo" da določenemu investitorju, vemo, komu, župan izda pozitivno mnenje, čeprav ne bi smel.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.