Slovenija
31 ogledov

Starši v boj za otroke

Komentarjev 2
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • drejc 17:57 13.december 2012.

    Tudi sam se strinjam s prvotnim predlogom ministra, glede spremembe normativa. Prav tako se mi zdi odličen predlog, da bi ena vzgojiteljica imela dva oddelka, v vsakem tri ure. Zavedati se je potrebno, da so vzgojitelji preko sindikatov izsilili, da ...prikaži več imajo tudi vzgojitelji s srednješolsko izobrazbo krepko nadpovprečne plače (preko 2000 € bruto) in da je to kar 25 % nad povprečjem razvitih držav. Ta nepravičen privilegij in nesorazmerje glede na ostale javne uslužbence je potrebno vsekakor odpraviti. Če v Evropi lahko delajo kakovostno z višjimi normativi in nižjimi plačami glede na povprečje v gospodarstvu, bi to lahko tudi pri nas. Zato podpiram povišanje normativov in približanje plač vzgojiteljev z neustrezno izobrazbo (srednješolsko), k plačam pomočnikom vzgojiteljev. (sedaj jih prekašajov povprečju za 80 % ob enaki izobrazbi).

  • Rajonar 14:04 13.december 2012.

    Oprostite,ampak močno dvomim,da bi dva otroka v skupini porušila celoten konceptm dela. Ne razumem,zakaj starši (čeprav dvomim,da vsi) tako ostro nastopajo, saj se moramo v končni fazi zavedati,da denarja preprosto ni in če hočemo znižati stroške vrtca,moramo poiskati rezerve,tako,kot jih ...prikaži več morajo v gospodarstvu in razdeliti breme krize na vse. Lahko pa se seveda ohranijo standardi, vendar naj ceno plačajo starši. S tem se pa verjetno ne strinjate-namreč,da se cena za starše dvigne. Ali pač?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.