Slovenija
469 ogledov

"Starši, veste, kaj zahtevajo od vašega učitelja?"

Komentarjev 18
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • pikaaa 22:37 17.januar 2013.

    otroku kaj zgodi. popoldnoma razumem, da ste jezni, a nekateri res pretiravajo.. Da navedem primer: starši so tožili učiteljico, ker ni dobolj pazila otroka, saj je ta padel, in si opraskal koleno. Poleg tega tudi otroci niso tako mirni in ...prikaži več ubogljivi, kot so bili včasih, vesno več otrok rabi individualno pomoč.. Upam, da se bo vsaj kdo zamislil, preden bo naslednjič "šimfal" čez učitelje..

  • feferon 11:55 21.januar 2013.

    No ja, je pa velika razlika tudi med učitelji. Medtem ko nekateri odrdrajo svoje, jih ne briga več ali bo otrok znal ali ne. Drugi pa vabijo otroke na nulto uro in jim snov še dodatno razlagajo. Kar se pa ...prikaži več tiče tega ,da bomo morali otroke sami učiti, je pa že z uvedbo devetletke stalna praksa, da pride otrok domov in ne zna narediti naloge. Malo se zamislite in primerjajte skandinavske učitelje in naše. Razlika je očitna....

  • Fulmmer 21:25 17.januar 2013.

    Ja dragi prfoks, če se ti ne da delat pa pejt na zavod, z veseljem te bo nadomestil kakšen mlajši, ki bo cenil da ima dobro plačano službo in ne bo štel minut ki so ali niso plačane.... V uspešnih ...prikaži več podjetjih se velikokrat dela čez delovni čas, pa ni nujno da so plačani za dodatno delo....

  • punca05 21:04 17.januar 2013.

    najbolj gnil folk

  • zic 21:26 17.januar 2013.

    da nisi ti uspodi gnila!?

  • titty 22:33 17.januar 2013.

    Učitelji in profesorji so zakon! Oni nas učijo, če imaš interes poslušat jih, seveda, sicer pač nisi za šolo in pejdi krave past.

  • jakec1575 01:04 18.januar 2013.

    Če lahko enak izdelek ali storitev kot v Sloveniji dobim iz recimo Londona s poštnino vred za polovico cene, potelj je nekaj narobe s konkurenčnostjo slovenskega trga. Oziroma očitno obstaja nek oligopolni odnos uvoznikov. Če se vrnem k učiteljem. Prav ...prikaži več gotovo so Ljudje, ki počnejo vse zgoraj navedeno. So pa tudi Učitelji, ki imajo že leta isti program in minimalne priprave, ki se ne udeležujejo šole v naravi in obšolskih programov. Poboben vzorec lahko najdete kjerkoli. V zdrastvu, javnih podjetjih, privatnih podjetjih.

  • nina 07:51 18.januar 2013.

    Ja samo otroci niso materjal so živa bitja,ker se starši preveč ukvarjajo s svojo kariero in ni časa za otroke,jim rajši kupujejo draga darila potem jih pa še ulica vzgaja potem je pa učitelj in šola kriva.

  • kritik1 21:31 17.januar 2013.

    V realnem sektorju, v proizvodnji in trgovini je potrebno delo opraviti, in ne gledati, da mine osem ur, tudi dalj se dela, pa teh ur ni plačanih, Pri vas v šoli je pomembna samo plača in 8 ur dela, ne ...prikaži večne pa kako motivirat ter predstavit snov učencem , da jih bo stvar pričela zanimat in ne, da spijo pri pouku, ker jih s predavanji uspavate.

  • jakec1575 01:11 18.januar 2013.

    Poanta je ta, da se v gospodarstvu ne moreš sklicevati na ure. delaš tudi 10 ur na dan, ker sicer te jutri ni. Javni sektor zeli ubraniti nekatere postulate pravic, a vedno je način neroden ali napačen. Treba se je ...prikaži več pogovarjati o realnih številkah, kot je navedeno v članku vendar ob visoki stopnji korektnosti. Nasplosno je ovrednotenje dela v Sloveniji precej nekonsistentno. Kdor ima močno zbornico navadno precenjuje vrednost svojega dela, tisti s slabšo so podvsem podvrženi neoliberalizmu. Slovenski trg je premajhen, da bi ga uredili tržni mehanizmi

  • GERE 07:14 18.januar 2013.

    Trot

  • rhombur 21:14 17.januar 2013.

    Klasično razmišljanje univerzitetno izobraženega, ki ne dela v gospodarstvu. Če nisi pripravljen, ko prideš na delo, potem tam nimaš kaj iskati, nihče pa ti ne bo plačeval četrtine delovnega časa, da se boš nekaj pripravljal. Saj ne rečem, tak sistem ...prikaži več bi bil bolj fer in je povsem razumljiv, samo ne obtaja izven JS, sorry. Da pa bi staršem grožnjo predstavljal tisti sistematski vsake dve ali tri leta se mi pa ne zdi... in učiteljem šolo v naravi za čas nad delovnikom plačajo starši tako ali tako. Prav tako vstopnine, prevoze, dodatne materiale, drese, prevoze na temovanja, pomagajo pri izdelavi materialov za predstave, tudi izlete ob zaključku plačujejo. Tako ti predlogi niti niso tako šokantni - edini dodatni strošek staršev bi bilo dežurstvo nad osmimi urami tega organiziranega varstva, ki mu pravimo osnovna šola, to pa tudi ni tako slabo. je vsaj neposredno, ne po ovinkih.

  • pikaaa 22:13 17.januar 2013.

    Jaz imam pa komentar za vse tiste, ki stalno govorite, kako je učiteljem lepo, koliko imamo počitnic, da smo cele popoldneve doma s svojimi otroki ipd. Moj prvi komentar bo: VSAK SI SAM IZBIRA SVOJ POKLIC. Če mislite, da nam ...prikaži več je tako lepo, vas samo spomnim na to, da si je vsak lahko izbral, kakšen poklic bo opravljal. Če bi res bilo tako lahko, kot misli večina ljudi, mislim, da bi bilo v Sloveniji veliko več učiteljev, kot jih je sedaj.Naslednja stvar, ki me moti, pa je ta, da pogosto slišim, kako je učiteljem lahko, da jim ekskurzije plačujejo starši, da s tem nimajo stroškov.. Mogoče res ni denarnih stroškov. Tudi učiteljem je verjetno tam lepo, ampak pomislite na to, kakšen pritisk in kakšno breme nosi učitelj. Skrbeti mora za približno 20 otrok, kar pa ni tako lahko. Starši verjetno veste, da se hitro kaj zgodi že če imaste samo enaga ali dva. Kaj pa, če bi morali paziti 20 otrok? Poleg tega pa se spomnite še na to, kakšno paniko naredijo nekateri, če se njihovemu otrok

  • jakec1575 01:01 18.januar 2013.

    Včasih se zdi, da ko je treba ubraniti plačne okope vsi doktoriramo v teoretičnih normativih in sistemskih resitvah. Ko se pogovarjamo o sistemskih resitvah za povečanje ucinkovitosti tako v podjetjih kot javnem sektorju, pa sta znanje in vnema na nezavidljivi ...prikaži veči ravni. Tisti, ki se dnevno ukvarjajo z globalnim trgom in niso le za trakom ampak razvijajo izdelke vedo, kako drag je vsak € in kako tezko je dobiti 5€ na uro. Na lokaliziranih trgih ali še bolje na polju brez trga pa se stvari rade relativizirajo. Obrtnik te v Sloveniji nategne lahko tudi za 60€/uro in potem postaneš raje v 1 tednu s pomočjo youtube sam svoj mojster. Govori se trg je tisti, ki diktira. Sam sem mnenja, da v sSoveniji predvsem pomanjkanje trga in konkurence na vseh nivojih.

  • nina 07:46 18.januar 2013.

    Neverjetno nekateri starši bi imeli svoje otroke cel dan v šoli,ker jih imajo zato ker jih ima sosed.Niti vzgajati jih več ne znajo saj so več časa v vrtcih in v šolah kot doma.Naj raje sami poskrbijo za vzgojo.Sploh pa ...prikaži več otroci danes nepoznajo svojih dolžnosti vejo samo za pravice,da o kulturi in vedenju sploh ni ne duha ne sluha .To kar danes prihaja na šole že iz vrtca je katastrofa.

  • hans 21:39 22.januar 2013.

    Pa dobro, folk, ob visoki izobrazbi bi pa že lahko prišli do spoznanja, da nas VSE, ki si s svojim delom zaslužimo svojo plačo, vse po vrsti v glavo j... ta pokvarjena, skorumpirana, grabežljiva... vlada in tisti, ki jo podpirajo ...prikaži večo in si s tem zagotavljajo lagodno življenje brez, da bi jim bilo treba delat. VSI SMO V ISTEM DREKU IN NAJMANJ, KAR JE TREBA JE TO, DA SE GRIZEMO MED SABO, NAMESTO DA BI ODLOČNO ZAHTEVALI OD VLADE IN OD VODILNIH O D G O V O R N O S T, KI JIM GRE, ZA KATERO SO PLAČANI in to, da poiščejo tiste, ki so krizo zakuhali in od njih zahtevajo, da nakradeno vrnejo. Se zdi utopično? Mi njihovih grehov ne bomo plačevali! Namesto da se pričkamo med sabo, jim to jasno povejmo naglas! in še namig: toplo priporočam ogled dokumentarca CATASTROJKA.

  • Freya 12:54 12.marec 2014.

    Ah saj brezveze, da se govori laikom, ki nimajo pojma o stanju v šolstvu, ker se jih ne premakne. Sama pa vem, da ko bodo šli starejši učitelji v penzijo in jih bodo nadomestili mlajši, se bo končalo tole gledanje ...prikaži več na otrokovo dobro. Delali bodo, kolikor bodo plačani. Sama sem še lansko leto nosila svoj material v šolo, da smo imeli za izdelovanje in ustvarjanje, še iz kakšnega drugega materiala kot pa samo iz papirja in odpadne embalaže. Vem pa, da letos ne bom. Zakaj bi? Tudi vseh pripomočkov za razlago in učenje šole nimajo, vse to pride od doma. Naša preljuba država bo naredila tako, da bo učiteljem poučevanje dejansko samo še SLUŽBA, kamor boš točno ob uri prišel, svoje povedal, kdor od otrok razume pač razume, kdor pa ne, pa pač...kaj hočemo, pozanimaj se doma. In nato odšel domov. ŽALOSTNO. Ja, nekateri učitelji so res taki, ampak nismo vsi enaki, še daleč ne. Veliki večini je mar za otroke. Ampak tudi mi nismo dobrodelna organizazija, da bomo delali gratis, v otrokovo dobro. Ali

  • Freya 12:59 12.marec 2014.

    ....ali se kdo vpraša, kaj je v učiteljevo dobro? Zagotovo ne neprestana neplačana nadomeščanja, čedalje večje zahteve z vseh strani, neukročenost otrok (kar je povzročil "otrokom prijazni sistem", kjer učitelji nimajo nikakršnih pravic več)...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.