Avto
32 ogledov

"Telefoniranje med vožnjo ni nevarnejše"

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Jndy 21:40 12.avgust 2013.

    Se popolnoma strinjam. Tudi jaz imam take izkušnje s "frajerji" ki vozijo kot bi bili na barki sredi morja. Seveda, če drži telefon ali tipka SMS ne more vklapljati žmigovce. Najlažje je pa itak vozit cel čas po prehitevalnem pasu ...prikaži večsu s telefonom v roki...

  • Tom 10:19 12.avgust 2013.

    Mislm res raziskava, po 21 uri.... Več pijanih na cesti kot pa dejansko voznikov. Nej v konici zmerjo, kako lahko sploh primerjajo ob 21 ko ni nobenga na cesti več.Drugač pa teleta k te gledajo vsi zaprepadeni kako ...prikaži več to da prečkaš cesto ob zeleni luči, s telefonom v roki, mislim da iz samih izkušenj govorijo drugače.Sam mam osebno 12 takih close contacts, + 5x na kolesu, in enkrat res da me je za 10 cm zgrešu, pa vsi oooo kaj je to a zelena luč.... Tist k se sprav tako raziskavo delat v nerealnih pogojih je ne vem mal za osnovno šolo še enkrat.

  • Žurnalček 10:37 12.avgust 2013.

    Tale idiot , ki je delal raziskavo , ni upošteval dejstva , da 95 % voznikov možgansko in miselno ne obvladuje same vožnje avtomobila, čeprav 95% voznikov misli , da vmes lahko rešujejo še soduku. Kjerkoli sem opazil čudno vožnjo ...prikaži večo vozila pred menoj ali levo ali desno , je kurbež imel v roki telefon , tale pa govori , da ni nobene nevarnosti ob telefoniranju v prometu. Res mogoče ni nevarnosti za telefonirajočega , ampak je 100 % nevarnost zaradi njega za ostale udeležence vprometu. Tudi zmanjšanje hitrosti takih kurbežev je nevarnost za ostale.

  • mph 18:25 12.avgust 2013.

    Efekti se seštevajo. :-)

  • Jndy 21:44 12.avgust 2013.

    V popoldanskem času ima vsak tretji voznik telefon na ušesu. Seveda policaji ki stojijo za grmom z radarjem v roki tega ne vidijo...

  • mia 11:49 12.avgust 2013.

    nemalokrat vozniki , ki se pogovarjajo po "mobilcu" ne sledijo ničemur razen smeri vožnje. niso pozorni na ostale soudeležence v prometu, nekontrolirano zmanjšujejo hitrost in še bi se lahko naštevalo.

  • mph 13:29 12.avgust 2013.

    Ne vem, kdo je financiral to raziskavo, ampak je en navaden BS. Ko vidim kretena pred sabo, ki občasno zapelje tudi pol metra na sosednji pas ali skoraj v robnik, je skoraj vedo v roki telefon ali pa maligani v ...prikaži več krvi. V najslabšem primeru oboje. In mi ena takšna butasta kvazi raziskava ne pomeni nič. Že leta sploh ne dvigam telefona med vožnjo, pa čeprav imam pri roki slušalko. Izjemo naredim, če pričakujem res nujen klic ali ko mi nedko po telefonu poskuša razložit, kako prit do njega in sem blizu. Načeloma pa ni nič takega, da ne bi moglo počakati, da se bom kje varno ustavil in poklical nazaj. Iz prakse in kar poznam ljudi pa vem, da bolj kot imajo eni nepomembno življenje, bolj imajo potrebo imet telefon stalno na ušesu.

  • ac-dc 15:37 12.avgust 2013.

    Po članku lahko sklepam, da je potemtakem tudi pogovor s sovoznikom lahko nevaren. Da ne govorim o posredovanju pri prepiru med otroci, ki sedijo zadaj... Aja. Kaj pa kajenje med vožnjo?

  • edvard 19:02 12.avgust 2013.

    Bedarija, raziskavo so pa delali ravno tisti, ki največ telefonirajo med vožnjo, smo res pravi Balkan.Zame je telefon na 1. mestu, pri povzročiteljih nesreč, samo naši šolani ljudje si tega ne dajo reči, se mi zdi, da res živim v Butalah....:)

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.