Magazin /magazin/vip
67 ogledov

To je razlog, da Zlatko ni šel v Bar

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • c1305166 13:03 11.maj 2015.

    Tu se pa strinjam z nesehecat. Neplačevanje prispevkov, regresa,.. je izkoriščanje delavcev in protizakonito. To vsekakor ni normalno in ne smemo sprejeti, kot "to se pač dogaja". Enako se mi zdi, da bi izvajalci, če jih nekdo povabi, ...prikaži več morali za svoje delo dobiti plačilo, pa čeprav jih pridejo poslušat samo njihove mame. Organizator se je pač odločil nekoga povabiti, njegov problem, če dogodka ni uspel dobro spromovirati npr. Prenesti to odgovornost na izvajalce je navadno pritlehno izkoriščanje.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:46 12.maj 2015.

    Pro bono sem pa tja je čist ok sam pač ne na račun zavajanja. Če se neki zmeni se neki zmeni in pika. To tko more bit..če je blo zmenjen za denar more denar bit in pika al pa se ...prikaži več temu podjetju mora zablokirat vsakršno poslovanje, odgovorne za neplačilo pa še osebno kaznovat z denarnimi sankcijami. Ker drgač to ni nič. Taka plačilna nedisciplina je umor za gospodarstvo.

  • nesehecat 10:57 11.maj 2015.

    ja... ampak takrat se folk zgraža... ti pa tukaj trobiš, da je to normalno

  • nesehecat 09:30 11.maj 2015.

    daleč smo prišli v Slovenistanu, če si ljudje upajo javno priznat, da enostavno niso in ne bodo plačal, ker se jim ni najbolje izšlo... v gostilnah tudi jaz torej ne bom več plačal "krompirja, ki sem ga pojedel je bilo itak bolj malo"

  • nesehecat 09:32 11.maj 2015.

    bi te rad videl, da ti delodajalec pove, da enkrat niso prodali dovolj proizvoda... drugič so te pa tako ali tako povabli samo kot gost na šiht... in ker si malo poprijel za delo bi rad pa denar? pozabi miško! ...prikaži več itak si samo drugorazredni grelec stolov

  • Avatar skeptik
    skeptik 09:35 11.maj 2015.

    Očitno premalo poznaš slovensko sceno. Rizik za slab obisk že lep čas pada na izvajalce in ne na organizatorje. Verjemi, da to ve tudi Zlatko. Da o SAZAS-u niti ne govorim ;) Male se pozanimaj

  • nesehecat 09:38 11.maj 2015.

    naj potem še rizik za slabo poslovanje podjetja pade na tvoja ramena, če se tebi zdi to tako super sistem

  • Avatar skeptik
    skeptik 10:31 11.maj 2015.

    Saj pade. Ostaneš brez nekaj plač, prispevkov, regresa in na koncu še brez dela.... Še nikoli slišal za to?

  • drmr1980 19:34 11.maj 2015.

    Zakaj delate reklamo nacionalistu in verskemu nestrpnežu? Upam, da se zavedate, da je to kaznivo!

  • Avatar skeptik
    skeptik 09:25 11.maj 2015.

    Za prvi nastop bi mu pač morali plačati vsaj del dogovorjene vsote, čeprav bi se super zvezdnik moral zamisliti, zakaj je na njegov nastop prišlo samo 40-50 ljudi. Za drugega pa mu ne dolgujejo nič, če je bil samo gost ...prikaži več drugega izvajalca. Mogoče je odpel en komad ali dva in sedaj pričakuje par stotakov..... Pozabi miško ;) Še vedno si samo drugorazredni pisec rim.

  • samo.jst 12:03 11.maj 2015.

    Pravilno je naredil. Ta, vse bolj popularen "per bono" princip ne pelje nikamor. Če je to tvoje delo/kruh, potem zaračunaj. Če nisi dobil plačano za že opravljeno delo, ne bodi najiven da se bo v bodoče kaj spremenilo. @skeptik: ...prikaži več kako dobi izvajalec plačano je odvisno od dogovora. Lahko dobiš del vztopnine, lahko tudi del konsumacije, lahko se zmeniš za fiksno tarifo, največkrat gre sam za potne stroške in kakšen pir. Avtorske pravice in druge birokratične natege krije organizator (postane pa zelo zanimivo, ko je bend organizator in nastopi z izključno lastnim repertoarjem...). V primeru slabega obiska, se ponavadi organizatorji in izvajalci zmenijo med sabo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:44 12.maj 2015.

    "Zlatko je Planet TV sodelovanje najprej potrdil, ker mu je bilo rečeno, da ima v času snemanja lokal čez produkcijska ekipa, se pravi ločeno podjetje. Ko je ugotovil, da to ne drži, je sodelovanje odpovedal,"Manipulatorji nagravžni. Mislm pol se ...prikaži več pa folk čudi kak da gospodarstvo tak slabo laufa...Zarad takih črnih ovc pr podjetjih je to. K so polne blefa plačajo te pa za tvoje delo ne. Sam zavlačujejo dokler ne zastara al pa dokler sam zarad njih postaneš plačilno nesposoben (še posebej če vejo da si ne boš mogu dolgega maratona na sodišču prvoščt) In sam to znajo.

  • tecumseh_1975 09:08 11.maj 2015.

    jest bi tud tko posloval.... kupim vikend na morju, vzamem kredit, in ga potem neham plačevat ker sem na morju itak samo enkrat na leto in ga ne uporabljam. tTeli avstralci bi pa tud nekak tko... sej ni blo folka, ...prikaži veča, pa te zato ne bomo plačali. In če bi v pogodbi imeli tako klavzulo bi jo verjetno omenili, tako pa so se samo francoze naredil.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.