Slovenija
51 ogledov

Toča tudi letos prehitela državo

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Janez_53 13:56 05.maj 2015.

    Človek ne more verjeti, da birokrati še kar naprej delajo škodo državi in državljanom IN ZA TO ŠE DOBIVAJO PLAČO!!! Kje ste gospodje znani odvetniki, da bi tožili državo v imenu državljanov? Ali vas bolj zanimajo tajkuni in tajkunčiči ter ...prikaži več ostali lopovi, ker pri njih več zaslužite?

  • Pepe007 09:14 06.maj 2015.

    Protitočna mreža tudi zmanjša osvetljenost rastlin in za nekatere pridelke bi to pomenilo tudi precej slabšo kakovost v neugodnih letih.

  • eosss 14:31 05.maj 2015.

    Jao, pa saj je bilo že neštetokrat dokazano, da je pršenje srebrovega jodida precej neučinkovito. Srebrov jodid mora resnično pasti direktno med ledene kristale, drugače je vse skupaj potrata časa, denarja in zelo nevarno za pilote. Ker pa vsi vemo, ...prikaži več da noben umsko zdrav človek (kar naj bi piloti tudi bili) ne bo šel zavestno točno v sredino cumulonimbusa, kjer je največja verjetnost, da ledeni kristali tudi so, saj poznamo dinamiko cumulonimbusa in vemo, da so gibanja v njem strahovita in tudi energija nakopičena v njem je takšna, da bi dobesedno v hipu lahko sklatila tisto majhno Cessno. Zato piloti srebrov jodid spuščajo ob oblaku, mogoče celo nad njim (če jim uspe s tisto ubogo Cessno priplezat tako visoko - kar seveda močno dvomim) in zato je učinek tega početja običajno bolj jalov.Država bi denar raje namenila za subvencioniranje nakupa protitočnih mrež i podobne zaščite, ne pa da ga takole meče stran...

  • Janez_53 15:48 05.maj 2015.

    Na obrambo pred točo se očitno ne spoznaš, ker trosiš neumnosti! ZAKAJ HUDIČA PA AVSTRIJCEM ZADEVA FUNKCIONIRA??? So oni na drugem planetu ali kaj? Glede protitočne mreže si ga pa še bolj usekal mimo! Kako si predstavljaš protitočno mrežo na ...prikaži več nekaj hektarski njivi s pšenico ali koruzo, kjer mora biti dovolj prostora za kombajn??? Bi obesil mrežo na oblake??? Ali bi se kombajn naj izogibal drogovom, na katere bi bila pritrjena mreža? In potem bi okrog drogov še ročno kosili pšenico in jo mlatili s cepci?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.