Slovenija
89 ogledov

Tržni inšpektorat zahteva agencijo

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • brencl47 09:00 20.oktober 2016.

    Udeležen sem bil že na veliko agencijskih izletih. Moram reči, da je na večini izletov bil zgolj "stampedo" po japoskem sistemu - slikaj in boš že doma proučeval. Taki agencijski programi vsekakor niso za dijake, agencije pa tudi ne-bi honorarno ...prikaži več zaposlile njihone učitelje za vodiče. Sicer pa smo pred časom že bili priča inšpekcijsko -birokratskemu izživljanju na primeru izletniškega samoorganiziranja Kluba Korošcev.

  • Ludvik Miholic 16:35 20.oktober 2016.

    S KIM VSE SE VI OBADATE V SLOVENIJI SAMO DA HUJSE ZLOCINE SKRIJETE SEM BIL UCITELJ V SKANDINAVIJI 30 LET PA STAKIMI SVARMI SE NIHSCE NI UKVARJAL SAMO TO SE DOGAJA V SLOVENIJI IN SE MARSIKAJ BOLJSE DA SEM TIHO ...prikaži več KER MI GRE NA bruhanje

  • arhivsko 06:35 20.oktober 2016.

    Še ena, ki govori na pamet.Baba čula, baba rekla.

  • decva1 07:48 20.oktober 2016.

    Butale...

  • OF 08:20 20.oktober 2016.

    Tu je samo en problem, in sicer dnevnice, ki so jih vključili v ceno, ker bi jih dejansko moral učiteljem izplačati delodajalec, ne pa dijaki, če je bila ekskurzije organizirana v skladu s programi delavnega načrta. Inšpektorat pa nabija o ...prikaži več delu na črnem, o prodaji turističnih aranžmajev, ma ne me je jeb**, a so šli slučajno ležat v senco pod palme in v zrak gledat.

  • IZ 08:38 20.oktober 2016.

    Tole je zelo enostranska interpretacija. V turizmu delam že več kot 20 let in če nisi imel pravih vez nisi mogel nikakor priti do organiziranja ekskurzij za OŠ. Da bom konkreten: Eni od ljubljanskih šol sem ponudil 5 - dnevni ...prikaži več aranžma na isto lokacijo, v istem terminu, dodal dnevnice za učitelje ( 50 EUR / dan), vključil vse kar so imeli v programu tudi oni in je naša ponudba bila cenejša za cca. 30 EUR od šolske ( naša 129 EUR , šolska 159 EUR. Pa jo je šola gladko zavrnila. Učitelji,ki to organizirajo LEPO dodatno služijo, to je pravi razlog.

  • brencl47 08:46 20.oktober 2016.

    Pa tudi če so morda v ceno vključili dnevnice sem prepričan, da je je cena v primerjavi z agencijsko še vedno veliko nižja. Agencijsko strokovno vodenje, ki temelji oziroma je prilagojen učni snovi in nivoju dijakov, pa raje ne omenjam. ...prikaži več Bil sem že na veliko agencijskih izletih, pa le redko kateri je imel kvalitetno vodenje. Večinoma je bil to "stampedo" brez razlage, po japonskem sistemu - samo slikaj, boš že doma gledal!

  • Avatar Zala
    Zala 01:16 20.oktober 2016.

    Čudno organizirane so te ekskurzije. Stroške učiteljev krijejo starši, davkoplačevalci primaknemo še za njihove dnevnice. Ni slabo. Res je odgovornost, a očitno ni tako hudo, ko se tako borijo, da bi te ekskurzije ostale. ..... ...... ....... In tam kjer ...prikaži večr jim ekskurzije za šolarje organizirajo Agencije, učiteljski zbor dobi provizije v obliki izletov. Več je ekskurzij, bolj so eksotična potovanja za profesorje. In mislite, da se to dogaja tudi v tujini? Ne, se ne. Zato so te ekskurzije v tujino zrinili v učni program.

  • brencl47 08:16 20.oktober 2016.

    Prav žalostno je, da moramo tudi v primeru samoorganiziranja izletov na zahtevo države hraniti ter preplačevati raznorazne pogoltneže! Na koncu koncev bodo še izsilili zakon, po katerem si bodo družine lahko organizirale in počitnikovale zgolj preko agencij - in to ...prikaži več domačih, da bodo lahko mastno dobro živele in mastno služile. Sicer pa zaprimo meje za vsakakršne izlete v tujino - saj to je že bilo videno!

  • Johny 07:52 20.oktober 2016.

    Zala, če si ti zaplankana in nisi prestopila domačega praga, še ne pomeni da ostali nimajo te pravice! Če bi prebrala pismo OŠ Prežihov Voranc bi (najbrž) razumela, da je bila cena v lastni režiji VELIKO nižja .kot pa so ...prikaži več jo bile pripravljene ponuditi tvoje agencije.Tudi jaz si letovanje in ostalo poiščem preko spleta, saj si moramo nekateri pač plačo sami zaslužiti in nas ne plačuje država.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.