Zdravje /zdravje/aktualno
283 ogledov

UKC Ljubljana: Ne nasedajte navedbam o ozdravitvi

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Margity Tedea 09:19 25.marec 2017.

    Edina zavajanja tukaj izvirajo iz UKC Ljubljana. Ne poznam trga Rutarja in njegovega društva, poznam pa kar nekaj ljudi v Sloveniji, ki imajo diabetes tipa 1, torej avtoimunski, in so šli dol z insulina. Potrebno je samo eno: da nehaš ...prikaži več natepavati ogljikove hidrate kot obseden, v nasprotju z uradno prehransko piramido, ki jo podpirajo tudi zdravniki, in ki pravi, da naj bokar 60 % dnevnega vnosa hrane v obliki OH.

    • Anavimij35 11:20 04.junij 2018.

      Pozdravljeni. Lahko Vaš mail. Rada bi malo več zvedela od vas o dijabetesu 1, in o tem da jih veliko poznate, ki so šli dol z inzulina. Hvala,Lp

  • Margity Tedea 09:23 25.marec 2017.

    Do 15 % beta celic ostane navadno še zdravih, in to zadošča za lastni insulin, če se izogibaš temu, da kar naprej mečeš vase OH (velja tudi za polnozrnate OH). Še zlasti pa je treba izločiti gluten, ki je glavni ...prikaži veči sprožilec za avtoimunske bolezni.Sicer pa se Rutar tega ni spomnil sam. Na stotine naprednih zdravnikov po svetu na tak način pomaga diabetikom tipa 1, in na stotisoče bolnikov se je te bolezni že ozdravilo. Seveda, ne ozdravilo v smislu, da lahko jejo karkoli, pač pa morajo paziti, da je OH v prehrani malo ali sploh nič (izjema je zelena listnata zelenjava). Problem je seveda v tem, da naši zdravniki niso napredni oziroma ne smejo biti, saj so pod peto farmacevtskega lobija in zdravijo le s tistim, kar temu lobiju prinaša na tone denarja. Sprememba bolnikove prehrane mu jih seveda ne.

  • Zoran Župevec 11:23 28.maj 2016.

    "pa je zapisano v opozorilu pod katerim so podpisani predstojnik KO za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni Pediatrične klinike UKC Ljubljana Tadej Battelino in Združenje endokrinologov Slovenije pri SZD." LOL

  • Avatar Leon
    Leon 17:13 27.maj 2016.

    UKC Ljubljana: Ne nasedajte navedbam o ozdravitvi...............in kdo odgovrnih iz UKC je podpisan pod tem apelom ? Nihče ! Brez osebne odgovornosti ,za vsak primer .

  • Margity Tedea 09:25 25.marec 2017.

    Bi bilo pa seevda fino, da ko greš postopno dol s sintetičnega insulina, to storiš pod nadzorom usposobljenega zdravnika, če takega seveda najdeš.

  • speris 10:19 30.maj 2016.

    ce ti mislis da bo en mesar ki prodaja meso v trgovini Tus Lucija pozdravu diabetes tipa 1.. moras bit res naiven. kar kupi njegovo knjigo pa pejdi na kaksno predavanje, da si bo clovk lahk kupu kak dober avto.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:55 27.maj 2016.

    Sicer ne morem sodit ampak možno da je zdravstveni lobij na nogah ker če bi se to pozdravlo bi razni posredniki izgubil enostaven in dobro plačan posel.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.