Slovenija
71 ogledov

Upokojevanje pod taktirko

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • korisnik_5299 18:56 08.april 2012.

    Nihče, ki dela v težkih pogojih 40 let, ne podaljšuje delovne dobe in tudi za take "pridneže" mora veljati, da morajo dati prostor in priložnost mlajšim.

  • se_eden 11:19 28.marec 2012.

    značilno za vodstveni kader je, da bolj ko se bližajo upokojitvi, bolj se čutijo nenadomestljive. pol bo pa vse propadlo...

  • mia 08:30 28.marec 2012.

    vsi, ki izpolnujejo pogoje za pokoj bi morali iti in dati možnost zaposlitve mlajšim ali pa naj se delovno mesto ukine, saj kdor noče v pokoj tudi dela ne veliko.

  • allstarr111 08:31 28.marec 2012.

    Itak kje ga boš spravil stran od državnega korita, on bi delal tudi po smrti. Vse te pijavke ven in nobene nove zaposlit.

  • decva1 09:28 28.marec 2012.

    Samo nekaj mi ni čist jasn - po eni strani želijo podaljšati delovno dobo, se pravi, da bi se morali upokojevati kasneje, po drugi strani pa zdaj želijo nekaj "mandeljcev" upokojiti, zato ker so že izpolnili pogoje...

  • joži 09:50 28.marec 2012.

    DELA JIM DAJTE!!!!!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:27 28.marec 2012.

    In zakaj bi šli v pokoj,saj jim zakon omogoča delo tudi po izpolnitvi pogojev za upokojevanje?Dokler je tak zakon jim ne more nihče NIČ,in to ti delavci dobro vedo!Drugače pa naj zaprejo agencije za posredovanje dela,pa bo takoj kup ...prikaži več delovnih mest prostih za mladino,da o študentskem delu ne govorimo spljoh!

  • Gigii 10:57 28.marec 2012.

    in potem tile kreteni lažejo da so interesi otrok pred interesi žičničarjev. prokleta banda lažniva.!

  • deželan 22:13 28.marec 2012.

    Nemenjalni sektor je preglomazen za cca 30% in upokojitev ter ne na novo zaposlovanje je ena od rešitev. Govoričenje, da imamo javni sektor enako velik kot Nemci ne drži. Nemci imajo 5% več delavno aktivnih in 40% večji BDP. <br ...prikaži več />Če se preprosto vprašamo, kako lahko shaja družina z eno plačo in kako z dvema, potem nam je jasno in v Nemško blagajno padeta skoraj dve plači v našo pa eno. Toda to še vedno ni ovira zapravljanju države po logiki planiranja.

  • deželan 22:17 28.marec 2012.

    Vam popolnoma verjamem, težave so v tem, da se noče izluščiti, kdo dela in kdo ne. Trdim, da je javni sektor prevelik za cca 30% in da bi morali tem, ki res delajo celo zvišati plačo !!

  • mb 08:00 04.april 2012.

    Nekdo, ki dobi recimo plačo 1000 € neto bo dobil pokojnine cca 500 € neto. In zakaj bi potem šel v pokoj, če še lahko dela ? s pol manj denarja, je pač težko shajati in zato ljudje pač ne solijo v pokoj

  • mia 08:27 28.marec 2012.

    kdor dela v službi aktivno, se z leti utrudi in si želi v pokoj, kdor je v službi le pasivno pa bi delal do smrti, da čimveč iztrži od države, v privatnem sektorju je takih bore malo.

  • svizec 09:51 28.marec 2012.

    Vsakogar, ki dopolni 40 let delovne dobe, ali 63 let starosti po sedanjem zakonu o upokojevanju, bi morali postaviti pred dejstvo, da je svoje opravil in da naj uživa sadove svojega dela(če ni požrešen) in prejema pokojnino;ali pa se zaposli ...prikaži več v svojem podjetju in dela naprej toda v tem primeru mu pokojnina ne pripadasaj je zavrnil ugodnosti iz naslova pokojnina!Pa da vidimo kolko kekcov bi še naprej hotelo delati!Sedaj ko pa vlečejo plačo za neefektivno delo in mladim trgajo kruh od ust se lahko iz celega slovenskega naroda norce delajo, pa se ne bi smeli več dolgo!Zakon spremeniti v prid upokojencem in ne prisklednikom.Zakaj bi naj sedaj celo ob pokojnini dobili še dosdatek za delo, morda zato da bo kakšen univerzitetni profesor zaradi takega pridaniča moral biti prijavljen na borzi in prejemati milošino namesto da bisvoje znanje in inovativnost delil za boljšo prihodnjost!

  • Alena 10:07 28.marec 2012.

    hm, ja, ne vem, zakaj potem delavci v gospodarstvu tako rinejo v pokoj...naj še kakšen šofer kamiona ali avtobusa vleče odhov v penzijo...naj delajo tja do 65. leta, vlečejo težke palete po okoli 1 tono, mladi bodo pa v bližnjem ...prikaži več bifeju socialca ob kavi tolkli!!!!!!!!!

  • dejan.dodic 08:44 28.marec 2012.

    takšne se da spraviti v penzijo, le potrebno jih je dobro nadzirat...njihovo delo, bolniške, prisotnost v službi, .... jaz bi jim ponudil le začetniško plačo, pa minimalni dopust in podobno...seveda je lepo "delat" z 40m dni dopusta, pa še kakšna ...prikaži več bolniška, pa "delamo kar delamo" saj me nihče ne nadtira....je pa verjetno malo tistih na terenu, ki vztrajajo v službi

  • tiny123 13:25 28.marec 2012.

    Samo toliko, da ne bo nesporazumov: delam v javni upravi in nisem pred penzijo in imam 850 eur plače neto na mesec. Imam tudi 2 šoloobvezna otroka. Dela imam ogromno tako da komaj pojem malico. Poznam pa ljudi tako v ...prikaži več javnem kot v privatnem sektorju, ki tudi "cingajo nogo" namesto da bi delali...Povprečje plač je pa tako visoko samo zaradi tega, ker imajo nekateri na višjih funkcijah previsoke plače. Navadni uradniki pa že tako ne dobijo več kot delavka v trgovini če smo že pri tem. In zaradi posploševanja bomo nastradali tudi pošteni in skromni delavci. Tisti "grebatorji" pa naj grejo že enkrat v privatni sektor in naj ne gledajo samo na svojo "rit" in naj delajo raje kaj v korist podjetji...če so tako sposobni zakaj nam v Slo. vse firme crkujejo?!

  • mirko 09:30 28.marec 2012.

    Očitno so tisti ljudje, ki pišejo zakone popolnoma slepi in še malo gluhi zraven, da ne vidijo kaj se dogaja v naši javni upravi. Zakaj bi šli delavci v javni upravi (še posebej tisti ki so na višjih položajih) v ...prikaži več v pokoj, če za precej večjo plačo od pokojnine delajo ravno toliko, kolikor jim paše. Nihče od politikov se pa ne vpraša zakaj, pa se pa v zasebnem sektorju delavci upokojujejo predčasno, čeprav vedo, da bodo zaradi tega imeli manjšo pokojnino. Ta država gre pospešeno po breznu navzdol, ravno zaradi pametnjakovičev, ki odločajo o takih zakonskih zadevah. Upam, da bo čimprej vse skupaj crknilo in da bomo začeli iz temeljev.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.