Slovenija
17892 ogledov

Toliko 35-letnikov pri nas še vedno živi doma

Komentarjev 21
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 07:40 17.februar 2024.

    Članek je malce bebav.. Ne moreš v isti koš metati družine v bloku in tiste na neki družinski kmetiji..Kako pa bi bilo, če bi se otroci z družinske kmetije po polnoletnosti odselili in pustili starše naj sami garajo, obiski pa ...prikaži več bi se koncentrirali na obdobje priprave ozimnic ..No, ja, marsikje je tako, zato pa je samooskrba vse bolj na psu.....Bo treba kakšen članek tudi napisati, ne le prepisati, vse bolj se vprašujem, kdo za vraga vas plačuje in predvsem zakaj ?!

    • Avatar NickMason
      NickMason 07:50 17.februar 2024.

      Res je,samo ravno iz kmetij bežijo in ja ta stari garajo v nezavest pa kak dninar pomaga,seveda ne vsi ampak veliko ji h je ,tudi žlahta je opustila vso kmetijstvo ,ravno zaradi otrok,preprosto so vsi od prvega do zadnjega šli ...prikaži več na svoje in imajo mir in svoje življenje.

    • Nevica 13:14 17.februar 2024.

      Samooskrba je na psu zaradi slabe Golobove politike, nabija jim cene za energente, ni ustreznih stimulacij za druge vrste kmetijskih pridelkov, kmetijsko zemljo namenjajo za drekovode, ceste in vodne zadrževalnike in mislijo da bodo kmetje po hribih gojili krompir. In ...prikaži več bistvo: odkupne cene so porazne, vsi ostali, ki posredujejo do končnega kupca brez tveganj, pa služijo desetkrat več kot kmet. Potem pa jih morijo še z dodatnimi eko ureditvami, ki ščitijo žuželke..../ne čebele!!!/

    • Nevica 13:16 17.februar 2024.

      V zgoraj opisanih razmerah v kmetijstvu ostanejo samo tisti najbolj podjetni, ki potem proizvajajo tudi druge "domače" izdelke, mlečne, mesne, zelenjavne itd...Običajna kmečka mladina si išče službe v mestih.

    • rd2dmk2 19:09 17.februar 2024.

      ajde nevica, da te vidim ob poletju, me zanim če boš kupila pri meni domače kmetijske proizvode po MOJI ceni. dej nehi lapat. dej res nehi. ko pa pride egiptovski kropir 10 x cenejš pa odjebi SLO kmet. vi frajerji ...prikaži več mestni znate zapravt za NL rdeči ribez po 60€/kg, ampak za SLO pa ne zmorte dat niti 5.

  • Nevica 08:00 17.februar 2024.

    Koga to briga? Tisoči upokojencev včeraj pred parlamentom pa niso vredni besede? Edini so, ki se resno zavzemajo za izboljšanje razmer v Sloveniji -edini razumejo, da če propada slovenska ekonomija, če se prazni proračun brez učinkov (kar je pravzaprav definicija ...prikaži več za krajo davkoplačevalskega denarja), da se zmanjšuje možnost za normalnejše življenje ljudi, vključno z upokojenci. V tej državi najbolj prosperirajo tisti, ki znižujejo proizvedeno dodano vrednost na zaposlenega. Pot v propad.

    • 4krogci 08:58 17.februar 2024.

      Od kdaj pa sds se zavzema za izbolsanje razmer??? Rupar in podobna bagra lopovska sam izkorisca upokojence in to je to! Ne kr tko hitro pozabt kako je sds poskrbel za potop DeSusa Slsa in se marsikatere stranke, da je ...prikaži več dosegu svoje….pocakite se malo pa bo tud nsi pogubljen in bo na desni ostal sam sds….pol pa presaltimo v ameriski nacin volitev

    • jakec1575 12:26 17.februar 2024.

      ce so bli ruparjevi placani sendvicarji, pa res ni treba

  • onxxx 17:15 17.februar 2024.

    Nima vsak dobre službice kjer za pitje kave in malo zahebancije vsak mesec pokasira do 3 jurje evrov na mesec tako kot pri vas.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:29 18.februar 2024.

    Midva z možem sva kar nekaj desetletij menjala lokacije v tujini, zato se tudi otroci niso bali življenja v tujini in ko so diplomirali, so počasi vsi odleteli iz gnezda. Po 26 letu so poleteli v širni svet, da najdejo ...prikaži več samega sebe, svoje prioritete, primerno okolje in partnerko s katero bo srečen. Danes sva ponosna na svoje sinove in snahe v 4 jezikih v 4 državah.

    • Avatar Ajda Virant
      ajda0 08:32 18.februar 2024.

      Švica, Belgija, Singapur, Australija je naš svet.

    • Avatar Garancija
      Garancija 11:03 19.februar 2024.

      Ja lepo,ampak za praznike sta pa sama,Pa vnuki vaju poznajo samo iz ekrana ,ni pa lepega objema vsak dan,žalostno

  • rd2dmk2 19:14 17.februar 2024.

    takole je to kolk otrok.(hm otrok ) dela v domačih firmah, kmetijah, od prevozništva, gostinstva. ta stari lepo komandirajo, mladi pa delajo. in potem naj po vaše se še vozijo čez tri vasi. po drugi strani pa imamo mladce, ki ...prikaži več so fest deleč od starcev, amapk so jim ta stari kupili bajte (in službe in avte) no kje ste pa te zajeli v statistiko. in za konec kaj je bolje mladinc pri starših, za kater skrbi, al mladinc v mestu, ta stari pa v razvalinah, v mrzlem in na pol lačni. no kerih je več?

  • jakec1575 09:25 17.februar 2024.

    direktna povezava s tem, da navadni mlad smrtnik niti z nadpovprecno placo ne dobi dovolj kredita, da si odgovorno kupi svojo nepremicnino. dokler investicijskega neobdavcenega kapitala ne spravimo ven iz stanovanj ne bo novih otrok, druzin in davkoplacevalcev, ki bodo ...prikaži več financirali vase penzije. prazna stanovanja je trebs obdavcit, airbnb obdavcit bolj kot daljse najemno obdobje in ukinit olajsavo davka na kapitalski dobicek pri stanovanjih. do takrat bomo imeli mamone.

    • Naklonsky 13:53 17.februar 2024.

      Tudi tebe bi bilo potrebno obdavčit. Pa tvoje starše da so vse zažrli namesto da bi zganjali svojo lenobo namesto da bi vsaj malo pomagali svojim otrokom!

    • vzev 14:01 17.februar 2024.

      Morali bi poenostavit gradnjo. Včasih si je vsak že pri 20 lahko zgradil hišo, če je bil vsaj malo priden. Sedaj lahko to naredijo samo izredno bogati. Drugi se pa lahko samo zakreditirajo, kar pa pred 30 letom skoraj, da ni možno.

    • vzev 14:03 17.februar 2024.

      Naj se naredi načrt kako lahko hiša izgleda zunaj in kje stoji. Ostalo pa naj vsak dela po svoje. Ne pa siliti v neke nadzornike, gradbene table, nizkoenergijske hiše, sto in eno dokumentacijo. To vse samo krepko draži hišo, od ...prikaži več tega pa nimaš nič. Koliko hiš se je že podrlo samo od sebe? Skoraj nobena, pa so ljudje to postavljali v lastni režiji. V glavnem neumnost.

    • brencl47 15:18 17.februar 2024.

      Po moji oceni pa je glavni problem delo samo! Vsi so pod nekako psihozo, da je treba za vsako ceno študirati, nikakor pa ne razmišljajo o delu, poklicih, donosnosti, itd. Temu je poleg staršev v največji meri kriv sistem izobraževanja, ...prikaži več kjer se srednje šole in fakultete nekritično borijo za čimvečji vpis. Poklicne šole in tehnične smeri pa so povsem zanemarjene in poklicno delo samo ni nič več vredno. Nobene selekcije ni več in študij se lahko s špekulativnim preusmerjanjem in ponavljanjem vleče.

    • jakec1575 16:29 17.februar 2024.

      fantje zazidalnih parcel znanjkuje v vseh obcinah. ne mores kar zidat. naklonsky lepo da priznas, da ti je mamica dala in da si podefoval 3 stanovanja, danes pa serjes tu kot brez delnik.

    • vzev 17:01 17.februar 2024.

      Lahko pa poenostavijo spremembo namembnosti.

    • Avatar Garancija
      Garancija 11:08 19.februar 2024.

      Ta mlada generacija je enostavno nesposobna,lena,obvladajo samo igrice,mama jim pa gate pere,še punc si ne znajo poiskat.sicer so pa tut punce zblojene,tako da je ta generacija izgubljena.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.